Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2013

18 μήνες για ψάρεμα με δυναμίτη



Με 18μήνες φυλάκιση ο καθένας με τριετή αναστολή αλλά και πρόστιμο 3000 € έφυγαν από τοΤριμελές Πλημμελειοδικείο της Λαμίας δύο κάτοικοι της Μαλεσίνας οι οποίοι δύο χρόνια πριν, το Σεπτέμβριο του 2010, είχαν συλληφθεί από τους λιμενικούς της Χαλκίδας με την κατηγορία ότι ψάρευαν με δυναμίτες.

Σύμφωνα με τα όσα εξελίχθηκαν κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας... 







οι λιμενικοί που κατέθεσαν σε καμία περίπτωση δεν κατέθεσαν στο δικαστήριο ότι οι συγκεκριμένοι άνθρωποι έριξαν δυναμίτιδα ή ότι τους έπιασαν να έχουν τα ψάρια. Απλά κατέθεσαν ότι τους εντόπισαν κάποια στιγμή να βρίσκονται στην περιοχή, ότι βρίσκονταν στην περιοχή γιατί υπήρχαν πληροφορίες
στην υπηρεσία τους ότι γίνεται παράνομη αλιεία και ότι τους συγκεκριμένους τους εντόπισαν μετά από κάποιο θόρυβο πιθανά έκρηξης που άκουσαν και μετά από αρκετή ώρα.
Οι λιμενικοί κατέθεσαν ότι τα χαράματα άκουσαν δύο εκρήξεις αλλά ωστόσο σύμφωνα με το κατηγορητήριο φέρονται να εντόπισαν και να έπιασαν τους συγκεκριμένους στις 11 το πρωί. Έτσι λοιπό δημιουργήθηκε ένα σκηνικό αμφιβολίας σε σχέση με τη συμμετοχή τους καθώς οι ίδιοι ισχυρίστηκαν ότι πήγαν στα κτήματά τους και ότι δεν έχουν καμία σχέση με τέτοιου είδους δραστηριότητες, ενώ παράλληλα απέρριψαν και τα σενάρια τα οποία κατέθεσαν οι λιμενικοί ενώπιον του δικαστηρίου. Αξίζει να σημειωθεί ότι από τις έρευνες που έκαναν στα μέσα μεταφοράς που είχαν εκεί δεν βρέθηκαν εκρηκτικά αλλά αντίθετα κάποια άλλα εκρηκτικά βρέθηκαν σε άλλη απόσταση όπου οι κατηγορούμενοι σημείωσαν ότι δεν έχουν καμία σχέση.
Είναι χαρακτηριστικό ότι οι συνήγοροι υπεράσπισης κ.κ. Κουτσογιανακόπουλος και Νίκας υπογράμμισαν στο δικα
στήριο ότι αν πήγαιναν να ψαρέψουν θα είχαν μαζί τους και κάποια σύνεργα αλιείας τα οποία όμως ούτε εντοπίστηκαν αλλά και ούτε βρέθηκαν.
Ο εισαγγελέας της έδρας κ. Βερεκούκης χαρακτήρισε καταλυτική τη μαρτυρία του λιμενικού ενώ παράλληλα υποστήριξε ότι οι κατηγορούμενοι μετά τη σύλληψή τους και όταν μεταφέρθηκαν στο λιμεναρχείο είχαν αποδεχθεί την πράξη τους ενώ στη συνέχεια, όπως είπε, καταλαβαίνοντας το μέγεθος της πράξη τους άρχισαν να την ανασκευάζουν ζητώντας συγχρόνως την ενοχήτους σύμφωνα με το κατηγορητήριο. Χθες το δικαστήριο τους θεώρησε ένοχους και τους δύο και επέβαλε ποινή φυλάκισης 18 μηνών σε καθένα και πρόστιμο 3000 στον καθένα αναστέλλοντας επί τριετία την ποινή ενώ η υπόθεση θα κριθεί σε δεύτερο βαθμό μετά την έφεση που κατατέθηκε.



Απο: Εφημ. ΗΜΕΡΑ 6/11/2013












Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους