Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2013

Στον απόηχο της κόντρας η νέα συνέλευση για την ΛΑΡΚΟ


Σε νέα λαϊκή συνέλευση για το θέμα της ΛΑΡΚΟ, αυτή τη φορά στην πλατεία του Μαρτίνου, καλεί ο Δήμος Λοκρών για τις 18:30 του Σαββάτου 16 Νοεμβρίου σε μια προσπάθεια επαγρύπνησης της τοπικής κοινωνίας απέναντι στο ενδεχόμενο αρνητικών εξελίξεων σχετικά με το μέλλον της εταιρείας.
Πρόκειται για την τρίτη κατά σειρά λαϊκή συνέλευση που διοργανώνει ο Δήμος Λοκρών στο πλαίσιο υλοποίησης σχετικής απόφασης που έλαβε το Δημοτικό Συμβούλιο, το οποίο έχει εκφράσει την αντίθεσή του στην...







αποκρατικοποίηση της ΛΑΡΚΟ και έχει ζητήσει την διασφάλιση των θέσεων εργασίας. Μάλιστα οι τελευταίες εξελίξεις και οι πληροφορίες για εξεύρεση κοινής γραμμής ανάμεσα στην κυβέρνηση και την τρόικα για την αναδιάρθρωση της εταιρείας που προβλέπει ιδιωτικοποίηση και μείωση των θέσεων εργασίας έχουν δημιουργήσει νέα δεδομένα, τα οποία αναμένεται να αξιολογηθούν και να συζητηθούν στο πλαίσιο της λαϊκής συνέλευσης του Μαρτίνου.
Ωστόσο τα όσα σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια της προηγούμενης λαϊκής συνέλευσης στην Μαλεσίνα αλλά και τα όσα ακολούθησαν με τιςδιαδοχικές αιχμηρές ανακοινώσεις ανάμεσα στην Δημοτική Αρχή Λοκρών και την πλειοψηφία της διοίκησης του Σωματείου Εργαζομένων της Λάρυμνας προσδίδουν ένα ξεχωριστό ενδιαφέρον στη νέα λαϊκή συνέλευση του Μαρτίνου. Πληροφορίες πάντως υπογραμμίζουν ότι το διάστημα που μεσολάβησε έγινε προσπάθεια να πέσουν οι τόνοι, καθώς μάλιστα από την πλευρά των δημοτικών συμβούλων της πλειοψηφίας του Δήμου Λοκρών έγινε λόγος ακόμη και για αγωγές. Σε κάθε περίπτωση τα όσα ειπώθηκαν στην προηγούμενη λαϊκή συνέλευση σχετικά με το ταξίδι του δημάρχου Λοκρών κ. Λιόλιου στα Σκόπια και τα όσα ακολούθησαν στις ανακοινώσεις αναμένεται να κυριαρχήσουν και στη νέα λαϊκή συνέλευση.
Είναι χαρακτηριστικό μάλιστα ότι μέχρι χθες το βράδυ δεν υπήρξε κάποια σχετική ανακοίνωση από το σωματείο της Λάρυμνας που να καλεί στη λαϊκή συνέλευση του Μαρτίνου, κάτι το οποίο ωστόσο δεν αποκλείεται να γίνει είτε σήμερα είτε την αυριανή μέρα. Μάλιστα θα πρέπει να σημειώσουμε ότι η «κόντρα» ανάμεσα στον Δήμο Λοκρών και την πλειοψηφία του Σωματείου Εργαζομένων ξεκίνησε με αφορμή την αλλαγή ημερομηνίας της προηγούμενης λαϊκής συνέλευσης, για την οποία η διοίκηση του Σωματείου δήλωσε ότι δεν ενημερώθηκε




Απο: Εφημ. ΗΜΕΡΑ 14/11/2013















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους