Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2018

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΛΑΡΚΟ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 22-01-2018

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΛΑΡΚΟ

ΕΔΡΑ: ΛΑΡΥΜΝΑ ΛΟΚΡΙΔΑΣ 
ΑΡ. ΕΓΚΡ. ΑΠΟΦΑΣΗΣ 106/84 ΑΡ. ΤΗΛ.: 2233041403 /44437 ΑΡ.ΦΑΞ: 2233041164 somatiolarcosel@gmaiI.com

Αρ. Πρωτ.: - 48 - ΛΑΡΥΜΝΑ: 22-01-2018



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Συναδέλφισσες - Συνάδελφοι,

Για πολλοστή φορά οι διασπαστές του χώρου μας προσπαθούν με ψέματα να πείσουν τους εργαζόμενους.

Για μια ακόμα φορά και πριν το Σωματείο μας βγάλει επίσημη ανακοίνωση πήγαν να προλάβουν να βγάλουν δύο ανακοινώσεις με ψέματα για να πείσουν εν όψει εκλογών.
Με την μορφή του προβοκάτορα ως συνήθως στρέφονται εναντίον του θεσμού μας βάζοντας πάντα σε κίνδυνο την ενότητα των εργαζομένων.

Το Σωματείο μας ζήτησε επίσημα την συνάντηση με την Τοπική Διεύθυνση γιατί το Σωματείο μας είναι αποδέκτης μηνυμάτων και προβλημάτων και όχι αυτοί που επιδιώκουν την διάσπαση, τονίζουμε ακόμα ότι θέλουν η διάσπαση να επεκταθεί και σε τριτοβάθμια όργανα , ζητούν τα πάντα να είναι κάτω από την κομματική τους στέγη.



Μόλις μάθαμε για το περιστατικό με το ΜΑΖΟΥΤ ζητήσαμε άμεσα συνάντηση με την Τοπική Δ/νση και το κοινοποιήσαμε και στην Διοίκηση.








Η θέση μας ήταν ότι πρέπει να παρθούν τα απαραίτητα μέτρα ώστε να διασφαλίσουμε με κάθε τρόπο την λειτουργία της εταιρίας. Ζητήσαμε την τοποθέτηση λιτρόμετρου στις δεξαμενές μαζούτ , βεβαίως επιβραβεύουμε όλους τους συναδέλφους φύλακες που κάνουν την δουλειά τους σωστά. Τέλος η άποψη μας ήτανε να καλεστεί η Αστυνομία άμεσα μόλις έγινε το περιστατικό για να καταλογιστούν ευθύνες.



Στην συνάντηση θέσαμε και το θέμα των αδειών φροντίδας τέκνων με αφορμή την ανακοίνωση της Διοίκησης. Η θέση μας είναι ξεκάθαρη να ισχύσει ο νόμος , αλλά να σεβαστεί η Διοίκηση την συμφωνία των εργαζομένων το 1990 με την τότε Διοίκηση. Η Τοπική Διεύθυνση απάντησε ότι περιμένει διευκρινήσεις από την Δ.Δ.Δ και από την Διοίκηση , αλλά βλέπει θετικά την θέση του Σωματείου.



Για τις μετακινήσεις εργαζομένων η θέση του Σωματείου είναι ότι θα πρέπει να υπάρχει πρόθεση από τους συναδέλφους να αλλάξουν τμήμα και όχι να γίνεται βίαια.

Η αφορμή για το θέμα αυτό δόθηκε με την πρόθεση της εταιρίας να μεταθέσει συνάδελφο από τα PELLETS στο ΠΙ.

Ο Γ. Γραμματέας του Σωματείου τα τελευταία χρόνια βάζει ζητήματα μέσα στο Δ.Σ του Σωματείου και σε συναντήσεις με την εταιρία για την βελτίωση των εγκαταστάσεων , συνθηκών εργασίας , έλλειψης προσωπικού στο Πελλετάδικο , υπάρχουν όλα τα πρακτικά που μπορούν να δουν όλοι οι συνάδελφοι για την αποκατάσταση της αλήθειας. Οι συνάδελφοι του ΕΑΜ πότε έβαλαν ζητήματα για το συγκεκριμένο τμήμα;





Επειδή η Τοπική Δ/νση μίλησε για ανικανότητα συναδέλφων στα PELLETS η τοποθέτηση του Γ. Γραμματέα ήταν πώς από την μία μας θεωρείς ανίκανους και από την άλλη ζητάτε να μετατεθεί κόσμος στο ΠΙ έχοντας και έλλειψη προσωπικού τρία άτομα στις βάρδιες.



Η θέση του Σωματείου είναι όταν οι συνάδελφοι που ζητούν να ενταχθούν σε βάρδια στο τμήμα τους πρέπει η Προϊστάμενη Αρχή να βλέπει τα θέματα αυτά θετικά ώστε όλοι οι συνάδελφοι να ικανοποιούνται χωρίς να υπάρχουν τριγμοί στους συναδέλφους μεταξύ τους γιατί και εδώ το ΕAM ψεύδεται σε αυτούς που τους έχει μέλη.



Μέσα στην συνάντηση προέκυψε ένα τελευταίο θέμα ύστερα από πληροφόρηση , ότι συνάδελφοι που ενσωματώθηκαν τον τελευταίο καιρό στο μόνιμο προσωπικό λόγω ηλικίας η εταιρία προτίθεται να μην ανανεώσει την σύμβαση τους και να επιστρέψουν στον εργολάβο. Η θέση μας είναι ξεκάθαρη . Δεν θα πειραχτεί κανένας συνάδελφος που ενσωματώθηκε στο μόνιμο προσωπικό και έγινε μέλος του Σωματείου.



Για το θέμα των συνταξιούχων έχουμε τοποθετηθεί ξεκάθαρα χωρίς να κρυβόμαστε να κάνουμε τον καλό όπως κάποιοι πήγαν να καπηλευτούν αυτό το θέμα. Δεν θα επιτρέψουμε να γίνει καμιά αδικία σε κανέναν συνάδελφο , συναδέλφισσα , γι' αυτό το λόγο περιμένουμε την συνάντηση που έχουμε ζητήσει επίσημα.




Συναδέλφισσες — Συνάδελφοι,




Αυτός ο βρώμικος πόλεμος λάσπης της συγκεκριμένης παράταξης (ΕΑΜ) έναντι στον θεσμό του Σωματείου και στα μέλη είναι πρωτόγνωρος και τον αφήνουμε στην κρίση σας. Απομονώστε τους γιατί η επικινδυνότητα τους δεν έχει όρια.








6 σχόλια:

  1. TO ΜΠΟΥΛΙΝΓΚ ΤΟΥ ΣΤΑΜΑΤΙΑΔΗ ΣΕ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΔΕΝ ΤΟ ΠΗΡΑΤΕ ΧΑΜΠΑΡΙ;
    ΓΙΑΤΙ ΕΧΕΤΕ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΗ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ.
    ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΨΑΧΝΕΣΤΕ ΟΛΟΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΟΛΑΒΟΥΣ ΠΟΥ ΚΛΕΒΟΥΝ ΚΑΥΣΙΜΑ ΚΑΙ ΛΙΠΑΝΤΙΚΑ ΚΑΙ ΤΑ ΒΑΖΟΥΝ ΣΕ ΑΠΟΘΗΚΕΣ ΦΙΛΩΝ ΤΟΥΣ ΤΙ ΕΧΕΤΕ ΝΑ ΠΕΙΤΕ ΣΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ:
    ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΩΣΕΤΕ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΜΑΣ ΣΤΑ ΓΟΥΝΑΡΑΔΙΚΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΣΟΒΑΡΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΑΚΟΥΗ ΚΑΝΕΙΣ;

      Διαγραφή
    2. ΔΕΝ ΤΑ ΚΛΕΒΟΥΝ ΤΟΥΣ... ΤΑ ΔΙΝΟΥΝ...

      Διαγραφή
    3. ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΛΕΤΕ ΠΟΙΟΙ ΚΑΙ ΠΟΥ ΤΑ ΚΡΥΒΟΥΝ ΑΥΤΑΝ ΠΟΥ ΛΕΤΕ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΕΙΝΑΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΤΟ ΘΕΜΑ

      Διαγραφή
  3. Αν δεν εισαστε και εσεις δν θα μαθαιναμε τιποτα.
    Δλδ η υποθεση με την κλοπη του μαζουτ δεν πηγε στην δικαιοσυνη
    Γιατι.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους