Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2013

Ας αναγνωρίσουν και κάτι θετικό


Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγένθυνση Όνομα:  man-leaping1-e1346707084892.jpg Εμφανίσεις:  4 Μέγεθος:  28,4 KBΚαμιά χώρα, καμιά κοινωνία, κανένα πολιτικό σύστημα δεν μπορεί να αντέξει επί μακρόν ένα κλίμα μιζέριας, γκρίνιας και αβεβαιότητας.

Καμιά οικονομία, δεν μπορεί να βγει από ένα τούνελ ύφεσης, όταν βρίσκεται υπό διαρκή αμφισβήτηση, όταν δεν αναγνωρίζονται οι πολλαπλώς επιβεβαιωμένες θυσίες πολιτών και επιχειρήσεων και αναζητούνται συνεχώς πρόσθετες θυσίες, πρόσθετα μέτρα που επιβαρύνουν δυσβάστακτα ένα ήδη ασφυκτικό κοινωνικό και πολιτικό κλίμα.












Είναι παράλογο την ώρα που όλοι οι οικονομικοί και δημοσιονομικοί δείκτες, δείχνουν μια σταθερή τάση βελτίωσης, να δυναμιτίζεται η προσπάθεια που καταβάλλουν οι έλληνες πολίτες, από δηλώσεις και διαρροές ευρωπαίων αξιωματούχων, που θεωρούν ότι απευθύνονται σε υπηκόους β' κατηγορίας.
Μια ημέρα μετά την «άστοχη, ατυχή και ανόητη» δήλωση του κ.Βίζερ, όπως τη χαρακτήρισε ο Ανρί Μαλόζ, πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής αλλά και της Ένωσης Ευρωπαίων Εργοδοτών, ήρθαν στη δημοσιότητα τα δημοσιονομικά στοιχεία για το δεκάμηνο που αποδεικνύουν με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο, ότι η κατάσταση είναι πολύ καλύτερη από τις προβλέψεις της τρόικας.

Προφανώς με την επίτευξη αυτών των αποτελεσμάτων, δεν λύθηκαν όλα μας τα προβλήματα. Είναι δεδομένο και αυτονόητο ότι πρέπει να γίνουν πολλά ακόμα για να σταθεροποιηθεί η οικονομία και να αρχίσει η πολυπόθητη ανάκαμψη. Αλλά δεν μπορεί ούτε να αγνοείται η πρόοδος που έχει γίνει, ούτε ακόμα χειρότερα να δημιουργείται ένα κλίμα κρίσης και έντασης που το μόνο που πετυχαίνει είναι να αποδυναμώνει τις όποιες θετικές προσδοκίες.

Αρκετά έχουμε πληρώσει μέχρι τώρα και τις δικές μας παλινωδίες, αλλά και τις ευρωπαϊκές αστοχίες για την αντιμετώπιση της κρίσης. Είναι καιρός να συνειδητοποιήσουν και οι ευρωπαίοι και κυρίως οι τοποτηρητές τους, ότι με απειλές και δογματικές προκαταλήψεις όχι μόνο δεν βοηθούν, αλλά υπονομεύουν την κοινή, θέλουμε να πιστεύουμε προσπάθεια, για να μπορέσει η Ελλάδα να σταθεί στα πόδια της.







Απο: Το Βήμα






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους