Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2013

Ε.Κ.Θ - ''ΚΑΛΕΙ'' τη Διοίκηση της Αλυσίδας Super Market ‘’LIDL” να αναθεωρήσει τα σχέδια της

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

ΘΗΒΑΣ


ΤΜΗΜΑ ΤΗΣ Γ.Σ.Ε.Ε.

ΕΔΡΑ ΘΗΒΑ

ΟΙΔΙΠΟΔΟΣ 11-Τ.Κ.32200 – ΤΗΛ.:22620 29694 - FAX.:22620 26428

ΑΡΙΘ. ΕΓΚΡΙΤ. ΑΠΟΦ.: ΠΡΩΤΟΔ. ΘΗΒΩΝ 72/18.3.46 ΑΡΙΘ. ΚΑΤΑΧ. ΣΤΟ ΒΙΒΛ.ΠΡΩΤΟΔ.53/80.3.46





ΑΡΙΘ. ΠΡΩΤ 725 ΘΗΒΑ 15.11.2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ




Το Δ.Σ του Ε.Κ.Θ ,σε σημερινή του συνεδρίαση ,αποφάσισε να ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΕΙ τη Διοίκηση της Αλυσίδας Super Market ‘’LIDL , η οποία στο βωμό της αύξησης του κέρδους οδηγεί τους εργαζόμενους στην ανεργία και ανέχεια.

Πρόκειται για μια εταιρία που δραστηριοποιείται και στην περιοχή μας και η κερδοφορία της κατά κύριο λόγο στηρίχτηκε στην προσπάθεια των εργαζομένων της και στην υποστήριξη της τοπικής αγοράς.










Συγκεκριμένα αποφάσισε να συρρικνώσει τις αποθήκες που διατηρεί στη Θήβα, στις οποίες απασχολούνται 140 περίπου εργαζόμενοι. Η εταιρεία σκοπεύει να διατηρήσει ελάχιστο προσωπικό στη Θήβα και στο επόμενο διάστημα να λειτουργήσει τις εγκαταστάσεις της αποθήκης που ετοιμάζει στην Αθήνα. Με αφορμή αυτή την αναδιάρθρωση, προτείνει στους εργαζόμενους να μεταφερθούν στην Αττική και να δουλέψουν στις νέες αποθήκες, πράγμα που όμως είναι αδύνατο για όσους ζουν με τις οικογένειές τους στη Θήβα και στα γύρω χωριά της .

Επιπλέον, οι περισσότεροι, ιδιαίτερα από τα χωριά αλλά και από την πόληδεν μπορούν να ανταποκριθούν στα έξοδα της μετακίνησης, πολύ περισσότερο της μετακόμισης σε άλλη πόλη, ενώ η εξασφάλιση της μεταφοράς ή η «επιδότηση» ενοικίου με τα οποία η επιχείρηση προσπαθεί να τους «χρυσώσει το χάπι», είναι φανερό ότι αφορούν μόνο το πρώτο χρονικό διάστημα και δεν αποτελούν λύση.
Δείχνοντας τις πραγματικές της προθέσεις, η εργοδοσία λέει στους εργαζόμενους να επιλέξουν ανάμεσα στο ξεσπίτωμα ή την απόλυση, με το 
«κίνητρο» της «διπλής αποζημίωσης». Πρόκειται για ψίχουλα, αν σκεφτεί κανείς ότι η εργοδοσία μπορεί να κάνει χρήση της «προειδοποίησης», όπως προβλέπουν οι αντεργατικοί νόμοι, και να μετατρέψει τις όποιες αποζημιώσεις, «μονές» ή «διπλές», σε φιλοδωρήματα που δεν μπορούν να εξασφαλίσουν την επιβίωση όσων βρεθούν στην ανεργία.

Οι εργαζόμενοι, σε μαζική Γενική Συνέλευση που πραγματοποίησαν το περασμένο Σάββατο, αποφάσισαν να απορρίψουν τις προτάσεις της εργοδοσίας και να απαιτήσουν να μην κλείσουν οι αποθήκες. 



Το Ε.Κ.Θ χαιρετίζει την απόφαση των εργαζομένων να αντιδράσουν και δηλώνει ότι θα συμπαρασταθεί με όλες τις δυνάμεις του στην προσπάθεια τους να διατηρήσουν την δουλειά τους στον τόπο διαμονής τους.

ΚΑΛΕΙ την επιχείρηση να αναθεωρήσει τα σχέδια της και να προστατεύσει το μεροκάματο των εργαζομένων της περιοχής μας.



Τους θυμίζουμε ότι η ύπαρξη τους σαν επιχείρηση Super Market στηρίζεται αποκλειστικά και μόνο στην δυνατότητα της τοπικής κοινωνίας να προμηθεύεται τα προϊόντα που πωλεί.



Όταν η ίδια η επιχείρηση πολεμά την κοινωνία που στηρίζεται ,να είναι σίγουρη πως και η τοπική κοινωνία θα τους γυρίσει την πλάτη.



Τέλος ΚΑΛΟΥΜΕ όλους τους εργαζόμενους της επιχείρησης να σταθούν στο πλευρό των εργαζομένων της ΘΗΒΑΣ και τους εργαζόμενους της περιοχής μας να εκδηλώσουν με κάθε τρόπο την συμπαράσταση τους.



Το Ε.Κ.Θ σε συνεργασία με το Σωματείο των εργαζομένων θα λάβουν μια σειρά από πρωτοβουλίες προκειμένου να ενημερώσουν τους φορείς της πόλης μας ( Δήμο ,Συλλόγους και φορείς )καθώς και την ευρύτερη κοινωνία γύρω από την πόλη της Θήβας.

 

Η περιοχή μας δεν αντέχει πλέον άλλους άνεργους.





Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ Ε.Κ.Θ








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους