Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2013

Πόσο μας κοστίζει η εθνική ήττα;

Η lifestyle ανακοίνωση της εκχώρησης τμήματος εθνικής κυριαρχίας από τον Γιώργο Παπανδρέου στο Καστελόριζο το 2010, αποδείχθηκε πολύ αφαιρετική ως προς το πραγματικό τίμημα της διάσωσης της χώρας.
Χθες η «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία» υπολόγισε ότι οι Έλληνες πολίτες χάσανε 73 δισεκατομμύρια ευρώ, μέσα σε τέσσερα χρόνια, τα 40 δισεκατομμύρια ευρώ εκ των οποίων αφορούσαν περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, και τα 33 δισεκατομμύρια ευρώ τις πληρωμές φόρων. 





Ταυτόχρονα, μειώθηκε κατά 48 δισεκατομμύρια ευρώ το εθνικό εισόδημά μας, και διογκώθηκαν οι δείκτες φτώχειας του πληθυσμού.
«Αυτό το χρέος είναι καραμπινάτο επονείδιστο χρέος, δημιουργήθηκε από τη συμπαιγνία της ντόπιας οικονομικής και πολιτικής ελίτ με τις εποπτικές αρχές της Ε.Ε. και το οικονομικό και βιομηχανικό σύμπλεγμα του ευρωπαϊκού σκληρού πυρήνα».
Πριν λίγες μέρες ο Νότης Μαριάς, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, καθηγητής Θεσμών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με δηλώσεις του υποστήριξε ότι η Ελλάδα την τελευταία δεκαετία έχει πληρώσει για δαπάνες εξυπηρέτησης χρέους 563 δισ. και άλλα 288 για εξόφληση τίτλων, δηλαδή αγγίζουμε το ιλιγγιώδες ποσόν των 851… και χρωστάμε άλλα 320 δισ. Το 2010, που μπήκαμε στο Μνημόνιο, το χρέος ήταν 330 δισ. και ύστερα από όλη αυτή τη «χλαπαταγή» των Μνημονίων, την «άλωση» της ζωής και της δουλειάς εκατομμυρίων Ελλήνων το 2014 χρωστάμε 320 δισ…
Δεν υπάρχει αμφιβολία πως υπάρχει συστηματική αφαίμαξη της Ελλάδας και του ελληνικού λαού που δεν μπορεί πια να συνεχιστεί. Η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί τις διαφορές ΔΝΤ-ΕΕ και σύρεται για μία ακόμη φορά στην υιοθέτηση μέτρων που ούτε «μεταρρυθμίσεις» αποτελούν, και μάλλον αποβλέπουν στη ριζική εκθεμελίωση του παραγωγικού ιστού της χώρας. «Ανοικτά» παραμένουν μεταξύ κυβέρνησης και τρόικας και τα τέσσερα ζητήματα:

1) Η προστασία της πρώτης κατοικίας από τους πλειστηριασμούς. Η διαφωνία έγκειται στο καθεστώς που θα ισχύσει (εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια, αντικειμενικές αξίες, κ.λπ.) κατά τη μεταβατική περίοδο έως την 1/1/2015.

2) Η αναδιάρθρωση των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων (ΕΑΣ), που αποτελεί ένα από τα 4 προαπαιτούμενα για την εκταμίευση της δόσης του 1 δισ. ευρώ. Η κυβέρνηση εμμένει στον, για ένα έτος πιλοτικά, εξαγωγικό προσανατολισμό του στρατιωτικού σκέλους (μετά τη διάσπαση της επιχείρησης σε στρατιωτικό και πολιτικό σκέλος και το κλείσιμο του δεύτερου) και σε εθελούσια έξοδο των εργαζομένων αντί για απολύσεις.

3) Η διατήρηση του ΦΠΑ στην εστίαση στο 13%.

4) Η απόδοση του νέου ενιαίου φόρου στα ακίνητα.

Η τρόικα συμφωνεί μεν με το γενικό πλαίσιο του νομοσχεδίου (αν και περιμένει να δει εάν θα υπάρξουν αλλαγές μετά και από τις συνεχιζόμενες ενστάσεις των βουλευτών), αλλά δεν έχει συμφωνήσει ακόμη με την πρόβλεψη του υπουργείου Οικονομικών, ότι μπορούν να εισπραχθούν 2,65 δισ. ευρώ. Ανοιχτά παραμένουν τα «καυτά» ζητήματα του δημοσιονομικού κενού για το 2014, του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου 2014- 2017, κ.ά., προκειμένου να αρχίσει να δρομολογείται και η δόση των 4,9 δισ. ευρώ, η οποία κανονικά έπρεπε να εκταμιευθεί αυτό τον μήνα.

ΥΓ: Τι θα πει «άσκοπη χρήση» τζακιών που ζήτησε τον περιορισμό της «κατά το δυνατό», το υπουργείο Υγείας και το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής. Διότι αν κάποιοι καίνε το τζάκι «άσκοπα» να τους βρει το υπουργείο…
 
 
 
Aπο: rizopoulospost.com
 
 
 
 
 
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους