Σάββατο 15 Ιουνίου 2019

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΛΑΡΚΟ - Kαταγγέλλουμε όσους αρθρογραφούν χωρίς να τεκμηριώνουν...

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΛΑΡΚΟ
ΕΔΡΑ: ΛΑΡΥΜΝΑ ΛΟΚΡΙΔΑΣ
ΑΡ. ΕΓΚΡ. ΑΠΟΦΑΣΗΣ 106/84
 Λάρυμνα : 14-06-2019
ΑΡ. ΤΗΛ.: 2233041403 /44437
ΑΡ.ΦΑΞ: 2233041164
somatiolarcosel@gmail.com           
Αρ. Πρωτ.: - 216-                      
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 Με αφορμή τα δημοσιεύματα που αναπαράγονται στον Αστικό Τύπο, ότι η ΛΑΡΚΟ είναι ζημιογόνος επιχείρηση , την πληρώνουν οι Έλληνες φορολογούμενοι και την ίδια στιγμή δίνει αυξήσεις στους εργαζόμενους, από την πλευρά μας απαντάμε ως εξής:

 Αυτό που γνωρίζουμε ως εργαζόμενοι είναι ότι η ΛΑΡΚΟ διαχειρίζεται τον ορυκτό πλούτο του ελληνικού λαού και είναι η μοναδική στην Ευρώπη που παράγει Feni στο εργοστάσιο της Λάρυμνας από τα δικά της μεταλλεύματα , καταγράφοντας στα χρόνια λειτουργίας της 70 νεκρούς κατά την ώρα εργασίας...  






δεκάδες ανάπηρους και μη καταγεγραμμένους θανάτους από επαγγελματικές ασθένειες.

 Τα χρέη που δημιούργησαν οι εκάστοτε κυβερνήσεις στη ΔΕΗ ,είναι μέσα από συνειδητές επιλογές για να απαξιωθεί αυτό το μεγαθήριο , που ενώ μπορεί να παίξει καθοριστικό ρόλο στην ανάπτυξη υπέρ του λαού , οι πολιτικές τους θέλουν να το ιδιωτικοποιήσουν παραπέρα.

 Η ΔΕΗ είναι Μέτοχος της ΛΑΡΚΟ . Διαχρονικά επωφελήθηκε από τα κέρδη της , είτε ως μέτοχος , είτε ως πάροχος.

 Στη συγκεκριμένη στιγμή είναι ψέμα ότι υπογράφτηκε σύμβαση μεταξύ εργαζομένων και διοίκησης. Είναι ψέμα ότι οι εργαζόμενοι μέσα από αυτή τη σύμβαση βγαίνουν ωφελημένοι.

 Η πραγματικότητα είναι ότι μέσα από αυτή τη σύμβαση , εάν υπογραφεί , η νέα γενιά εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ διαμορφώνουν 30% μικρότερες αποδοχές από αυτές που είχαν κατακτήσει οι γενιές των προηγούμενων 10ετιών.

 Η πραγματικότητα είναι ότι οι εναπομείναντες εργαζόμενοι από τη γενιά των προηγούμενων 10ετιών μέσα από αυτή τη σύμβαση χάνουν 10%  των αποδοχών που λάμβαναν μέχρι σήμερα.

 Η πραγματικότητα είναι ότι μέσα από αυτή τη σύμβαση και η ΛΑΡΚΟ διασφαλίζει την «ανταγωνιστικότητά» της .

Κλείνουμε καταγγέλλοντας όσους αρθρογραφούν χωρίς να τεκμηριώνουν, είναι ντροπή για το επάγγελμα του δημοσιογράφου τέτοιες λογικές. 
 

                                         ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

         Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ          Ο Γ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
                              
                 Α. ΚΟΡΕΤΖΕΛΟΣ              Π. ΠΟΛΙΤΗΣ









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους