Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2013

Ε.Ε.Κ. - ΘΥΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟΓΕΝΕΣ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑ ΟΙ ΕΡΓΑΤΕΣ ΤΗΣ ΛΑΡΚΟ


Στο ηλεκτρονικό μας ταχυδρομείο λάβαμε και δημοσιεύουμε:
 
Ε.Ε.Κ.  Ο.Β. Βοιωτίας


Σαν επιστέγασμα της ανασφάλειας που κατατρέχει τους εργαζόμενους ιδικά τα τελευταία τρία χρόνια, ήρθε το τραγικό γεγονός της νέας ανθρωποθυσίας στην ΛΑΡΚΟ. Ένας 42χρονος εργάτης πατέρας τριών παιδιών βρήκε τραγικό θάνατο όταν έπεσε από πασαρέλα ύψους 15 μέτρων που ήταν σάπια. Η ανθρωποθυσία αυτή φέρνει την υπογραφή της κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, του ΤΑΙΠΕΔ, της διεύθυνσης του εργοστασίου και όλων όσων βοηθούν στο να εφαρμόζονται οι πολιτικές των ανθρωποθυσιών για την σωτηρία του καπιταλισμού.

Τρία χρόνια τώρα οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ πρωταγωνιστούν σε ένα σήριαλ που ο σεναριογράφος... 





είναι η τρόικα σε σκηνοθεσία κυβέρνησης Σάμαρο-βενιζέλου, παίζοντας την αβεβαιότητα, την ανασφάλεια και την απαξίωση, της ζωής τους. 

Τρία χρόνια τώρα ζώντας υπό φρικιαστικές απειλές για την εργασία και τον μισθό τους, βλέπουν με αγωνία την απαξίωση στην οποία περιέρχεται η άλλοτε κραταιά βιομηχανία που τους τροφοδοτούσε με τα απαραίτητα για την ζωή των ιδίων και των οικογενειών τους. Τρία χρόνια τώρα φορτώνονται με εκατομμύρια ευρώ από την διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ που γίνονται άμεσα απαιτητά από την τρόικα απειλώντας ακόμα και με κλείσιμο της δραστηριότητας αν δεν καταβληθούν άμεσα.

Μέσα σε αυτό το κλίμα αναγκάζονται να λειτουργούν σε πλήρη εντατικοποίηση για να πιάσουν της νόρμες της παραγωγής που η διοίκηση για λογαριασμό της κυβέρνησης τους επιβάλει, χωρίς να περισσεύει ούτε ευρώ, όχι για βελτιώσεις αλλά ούτε για να αντικαταστήσουν τις σαπίλες που τους απειλούν. Κάτω από αυτές τις συνθήκες λειτουργίας, το τραγικό γεγονός ήταν προβλέψιμο από την επιστήμη της στατιστικής, χωρίς να λαμβάνονται μέτρα για την αποτροπή του, εκτός από παραινέσεις για αυξημένη προσοχή, που κάτω από τις συγκεκριμένες συνθήκες έχουν μόνο την ισχύ ευχής.


Εργαζόμενοι-ες τις ΛΑΡΚΟ η κυβέρνηση αυτή με τους υποτακτικούς υπηρέτες της καταστρέφουν όλες τις υποδομές που μέχρι σήμερα υποστήριζαν την ζωή μας για Χάρη της σωτηρίας του μεγάλου κεφαλαίου. Νοσοκομεία, σχολεία, εποπτικές υπηρεσίες, κλείνουν προκειμένου να εξοικονομηθούν κεφάλαια για το πρωτογενές πλεόνασμα που δήθεν θα σώσει την χώρα και τον λαό της από την και κατά τύπους πτώχευση. Μέχρι και οι νέες συντάξεις του 2014 απειλούν ότι δεν θα καταβληθούν, για ένα χρόνο, προκειμένου να δημιουργηθεί το πρωτογενές πλεόνασμα που απαιτεί η απανθρωπιά του καπιταλιστικού σχεδίου. Η χιονοστιβάδα από πτωχεύσεις εταιριών, η ανεργία, η μερική ανασφάλιστη και επισφαλής εργασία δίνουν το στίγμα της νέας εποχής. Οι αυτόχειρες τα ψυχο-φάρμακα και τα θύματα από τα μαγκάνια είναι ένα μικρό δείγμα για την καταστροφή της ζωής μας που επιβάλει ο καπιταλισμός. 


Εργαζόμενοι-ες, η απειλή αυτή στρέφετε κατά της ζωής της ίδιας της ανθρωπότητας. Είναι απαραίτητο για την συνέχιση της ζωής να οργανώσουμε τώρα την απάντηση της τάξης μας, οργανώνοντας σε πρώτη φάση την γενική απεργία με διάρκεια όση χρειαστή για να ανατρέψουμε την κυβέρνηση και τα μέτρα που παίρνει. Σε αυτή την προσπάθεια θα πρέπει να δουλέψουμε ενάντια και ανεξάρτητα από την συνδικαλιστική γραφειοκρατία που μας κρατά δέσμιους στις κυβερνητικές επιλογές. Να δημιουργήσουμε ανεξάρτητες επιτροπές αγώνα εργατών που σε συμμαχία με τους αγρότες και όλους τους μικρό ιδιοκτήτες που καταστρέφονται από τις επιλογές της κυβέρνησης του κεφαλαίου, θα παλέψουμε για την ανατροπή τους και θα επιβάλουμε έκτακτα μέτρα προστασίας για τον εργαζόμενο πληθυσμό.



Οργανώνοντας την γενική απεργία διαρκείας για την ανατροπή τους

τιμάμε τους νεκρούς μας.




Ε.Ε.Κ.  Ο.Β. Βοιωτίας








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους