Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2013

Αλληλούια, κλείνει η συμφωνία με την Τρόικα

Με κλεισμένη τη συμφωνία με την Τρόικα θα πάει στη Σύνοδο Κορυφής στις 19 Δεκεμβρίου ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, καθώς μετά από πολύμηνες διαπραγματεύσεις όλα τα θέματα κλείνουν όπως περίπου τα θέλει η Τρόικα τόσο για την αναδιάρθρωση των ΕΑΣ, όσο και για τους πλειστηριασμούς ακινήτων. Οπότε αμέσως μετά θα εγκριθεί η εκταμίευση της δόσης του 1 δισ. ευρώ, η οποία εκκρεμεί από τον περασμένο Ιούλιο.





Η έγκριση της δόσης, σύμφωνα με το κορυφαίο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών, θα γίνει είτε από το Euro Working Group, είτε από το Eurogroup, το οποίο είναι πιθανόν να συνεδριάσει εμβόλιμα- τις ημέρες της Συνόδου Κορυφής- με αντικείμενο την τραπεζική ενοποίηση. Το ποσό της δόσης θα χρησιμοποιηθεί για την αποπληρωμή ομολόγων, ύψους 1,85 δισ. ευρώ, που λήγουν στις 11 Ιανουαρίου. Φυσικά, μένουν ανοικτά πολλά «καυτά» ζητήματα των διαπραγματεύσεων, όπως το δημοσιονομικό κενό για το 2014, τα οποία συνδέονται με τη δόση των 4,9 δισ. ευρώ και μετατίθενται για την επάνοδο της τρόικας στην Ελλάδα το επόμενο έτος. Ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου διαβεβαίωσε ότι οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται σε καλό και εποικοδομητικό κλίμα. «Ελπίζω να έχουμε λύση σε όλα τα θέματα το συντομότερο δυνατό».
Αλληλούια, για 10-15 μέρες λοιπόν, θα ηρεμήσουν τα πράγματα και αμέσως μετά την Σύνοδο, όπου πάντα ο κ. Σαμαράς ελπίζει σε κάποια διευκόλυνση, θα νομοθετήσει για τους πλειστηριασμούς και τις ομαδικές απολύσεις ανάμεσα στις δύο γιορτές κρατώντας τη Βουλή ανοιχτή. 

Αν και η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου παραμένει ως δυνατότητα…
Απο: rizopoulospost.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους