Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2013

Νότης Μαριάς - «Όχι στη συνειδητή και δόλια χρεοκοπία της ΛΑΡΚΟ»

Δελτίο τύπου       20/12/2013

Ο Βουλευτής Ηρακλείου Νότης Μαριάς κατέθεσε αναφορά σχετικό υπόμνημα του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θήβας, αναφορικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει μία από τις ελάχιστες βαριές βιομηχανίες της χώρας, η ΛΑΡΚΟ.

Σύμφωνα με το υπόμνημα, η ΛΑΡΚΟ, μία από τις ελάχιστες βαριές βιομηχανίες της χώρας, η μοναδική στην Ευρώπη που εκμεταλλεύεται δικά της νικελιούχα κοιτάσματα, με καθαρά εξαγώγιμο προϊόν, είναι ανεκτίμητης αξίας όχι μόνο για τις εγκαταστάσεις και την τεχνογνωσία της...
αλλά και για την κατοχή και εκμετάλλευση τεράστιας δημόσιας γης (πάνω από ένα εκατομμύριο στρέμματα) που στο υπέδαφός της υπάρχει ορυκτός πλούτος με αξία πάνω από 20 δις ευρώ.
Ο βιομηχανικός αυτός κολοσσός, αντί να αποτελέσει πυλώνα ανάπτυξης, οδηγείται στην πλήρη απαξίωση. Επισημαίνεται πως η παραγωγή του 2013 στο τελικό προϊόν που είναι το Σιδηρονικέλιο, μειώθηκε έναντι της προηγούμενης χρονιάς κατά 12%, γεγονός που στέρησε από την εταιρεία έσοδα άνω των 30 εκατομμυρίων ευρώ.
Τα Σωματεία και οι εκπρόσωποι των εργαζομένων στη ΛΑΡΚΟ δηλώνουν πως θα προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις προκειμένου να καταδείξουν τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν.
Το Εργατικό Κέντρο Θήβας δηλώνει την πλήρη συμπαράσταση του στους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ και ζητά από όλους του αρμόδιους φορείς, να λάβουν όλα εκείνα τα μέτρα που θα διασφαλίσουν την ασφάλεια των εργαζομένων και τη βιωσιμότητα της ΛΑΡΚΟ.

Λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω, ο Νότης Μαριάς ζητάει απάντηση, ενέργειες και σχετική ενημέρωση.





Aπο: antimnimoniakoi-polites






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους