Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2013

Η απάντηση των εργαζομενων ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ!!!

Αναδημοσίευση απο  ΣΧΟΛΙΟ της

 Ιστοσελίδας Paskelarcomei 

[ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΣΥΝΤΑΚΤΗ].



Αγαπητέ Συντάκτη ,μιας και επικαλείσαι την αλήθεια , οφείλεις να επανορθώσεις ,γιατί η πραγματικότητα στο ερώτημασου πόσο κοστίζει η σημερινή ΛΑΡΚΟ στον Έλληνα 

φορολογούμενο, σε μια εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία για όλους ,ειναι η παρακάτω:




Η λειτουργία της ΛΑΡΚΟ δεν έχει καμία απολύτως σχέση με το Δημόσιο .
Δεν επιχορηγείται ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΕΧΕΙ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΘΕΙ ΠΟΤΕ από τον κρατικό προϋπολογισμό ΖΏΝΤΑΣ ΕΔΏ ΚΑΙ 60 ΧΡΌΝΙΑ αποκλειστικά από την παραγωγή της.

Το κράτος συμμετέχει αποκλειστικά και μόνο στο μετοχικό κεφάλαιο , για τον έλεγχο και την ορθολογική διαχείριση του ορυκτού πλούτου.




Η ΛΑΡΚΟ εδώ και 60 χρόνια  λειτουργούσε και λειτουργεί σαν Ανώνυμη εταιρία και με τους κανόνες της ελεύθερης αγοράς. Οι εργαζόμενοι της είναι βιομηχανικοί εργάτες με εργασιακές συνθήκες της ελεύθερης αγοράς.Με Απολύσεις και διαθεσιμότητες.Με σκληρες και απανθρωπες συνθήκες εργασιες. Με δεκάδες νεκρους και εκανταδες τραυματισμούς απο εργατικά ατυχήματα.

 Δεν έχει καμία σχέση με τον κρατικό προϋπολογισμό και σε καμιά περίπτωση δεν επιβαρύνει τον Έλληνα φορολογούμενο.Η εταιρία συστάθηκε και λειτουργεί έως και σήμερα με βάσει τις διατάξεις του Ν. 2190/20 περί ανώνυμων εταιριών( Καταστατικό ,Γενική Συνέλευση Μετόχων , Διοικητικό Συμβούλιο, κλπ ) χωρίς να παρεμβληθεί ποτέ καμία πολιτειακή πράξη.


Δεν επιδοτείται ούτε ποτέ επιδοτήθηκε από τον κρατικό προϋπολογισμό. Ζει αποκλειστικά από την Παραγωγή της. Με ίδια κεφάλαια .

Η μόνη κρατική παρουσία στην ΛΑΡΚΟ ήταν και είναι η συμμετοχή του Δημοσίου στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρίας.

Μια συμμετοχή που διασφάλιζε τον έλεγχο και  την ορθολογική διαχείριση του ορυκτού πλούτου της χώρας.

Τα όποια δημόσια κεφάλαια έχουν επενδυθεί για την αγορά του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας αφενός μεν είναι υπαρκτά σαν μετοχική αξία αφετέρου δε σε καμιά περίπτωση δεν συγκρίνονται με τα πολλαπλάσια οφέλη της κοινωνικής και οικονομικής ζωής του τόπου και της χώρας ΠΟΥ ΥΠΟΛΟΓΙΖΟΝΤΑΙ ΑΘΡΟΙΣΤΙΚΑ ΣΑΝ ΣΤΗΡΙΓΜΑ ΤΗς ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΜΕ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 15 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΞΕΝΟ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑ.

ΑΝΤΙΘΕΤΑ Η ΛΑΡΚΟ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΣΤΟ ΑΚΕΡΑΙΟ ΟΛΕΣ ΤΙς ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΤΗς ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ , ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΔΕΝ ΕΠΙΒΑΡΥΝΕΙ ΜΕ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟ ΑΛΛΑ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟΝ ΚΡΑΤΙΚΟ ΠΡΟΥΠΟΛΙΣΜΟ ΜΕ ΔΕΚΑΔΕΣ ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΚΑΤΑΒΑΛΛΟΜΕΝΟΥ ΦΠΑ..

Η ΛΑΡΚΟ σήμερα ,αν ζει και υπάρχει εδώ και 30 χρόνια που την εγκατέλειψε ο ιδιώτης ( ΜΠΟΔΟΣΑΚΗΣ ), το οφείλει στην κρατική παρέμβαση και τον δημόσιο έλεγχο.

Την εταιρία πριν 30 χρόνια την είχε ιδιώτης. Στην πρώτη δυσκολία και μόλις σταμάτησαν τα κρατικά  ΄΄ θαλασσοδάνεια ΄΄ , την εγκατέλειψε στο έλεος του θεού ,αφού προηγουμένως είχε γίνει ‘’ληστρική’’ εκμετάλλευση των πιο πλούσιων κοιτασμάτων.  

Σήμερα  και όλα αυτά τα χρόνια ,αν δεν υπήρχε ο δημόσιος έλεγχος και χαρακτήρας της εταιρίας  ,μια από τις μεγαλύτερες και ελάχιστες καθαρά εξαγώγιμες βαριές βιομηχανίες στην χώρα μας  ,το πιο πιθανό δεν θα υπήρχε.



ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ !!!!!!!!!!!!!!!!






ANΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ
Απο: Paskelarcomei








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους