Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου 2013

Economist: Υψηλός ο κίνδυνος κοινωνικών αναταραχών στην Ελλάδα

Στις χώρες με τον υψηλότερο κίνδυνο κοινωνικής αναταραχής το 2014 κατατάσσει ο Economist την Ελλάδα μαζί με χώρες όπως η Αίγυπτος, το Μπαχρέιν, η Λιβύη, η Συρία και η Νιγηρία. Η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα της Ε.Ε. ανάμεσα στις δεκανεννιά χώρες που εμφανίζονται στον πίνακα “πολύ υψηλού κινδύνου”, για διαδηλώσεις και κοινωνικές αναταραχές το 2014.
Συνολικά, 65 χώρες (45%) θα βρίσκονται σε “καθεστώς” υψηλού κινδύνου ή πολύ υψηλού κινδύνου το 2014 από τις 150 που συμπεριλαμβάνονται στον πίνακα.
Σύμφωνα με τον Economist... 






οι οικονομικές δυσπραγίες αν και συνήθως είναι βασική προϋπόθεση που ξεσπούν διαδηλώσεις, ωστόσο, δεν είναι ο μοναδικός λόγος.
“Η μείωση των εισοδημάτων και η υψηλή ανεργία δεν ακολουθούνται πάντοτε από κοινωνικές αναταραχές. Μόνο όταν οι οικονομικές δυσκολίες συνοδεύονται από άλλους παράγοντες, όπως, μεγάλη ανισότητα εισοδημάτων, μειωμένη κοινωνική πρόνοια, τότε υπάρχει υψηλό ρίσκο αστάθειας”, σημειώνει.
“Ο πιο βασικός παράγοντας όμως που προκαλεί το ξέσπασμα κοινωνικών αναταραχών είναι η έλλειψη εμπιστοσύνης στις κυβερνήσεις και τους θεσμούς, μια πραγματική κρίσης δημοκρατίας”, συμπληρώνει.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους