Κυριακή 30 Μαρτίου 2014

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΗΒΑΣ - Διαμαρτυρία κατά του πολυνομοσχεδίου

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΗΒΑΣ
ΤΜΗΜΑ ΤΗΣ Γ.Σ.Ε.Ε.

ΕΔΡΑ ΘΗΒΑ

ΟΙΔΙΠΟΔΟΣ 11-Τ.Κ.32200 – ΤΗΛ. : 22620 29694 - FAX. : 22620 26428 Email: ekthivas@gmail.com

ΑΡΙΘ. ΕΓΚΡΙΤ. ΑΠΟΦ.: ΠΡΩΤΟΔ. ΘΗΒΩΝ 72/18.3.46 ΑΡΙΘ. ΚΑΤΑΧ. ΣΤΟ ΒΙΒΛ.ΠΡΩΤΟΔ.53/80.3.46

Αρ.Πρωτ. 979 ΘΗΒA 28 Μαρτίου 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΛΕΣΜΑ

Η συγκυβέρνηση της υποταγής στις ορέξεις και τις απαιτήσεις των δανειστών, για μια ακόμα φορά, περνά μέσα σε δύο μέρες και με την γνωστή διαδικασία εξπρές, το πολυσέλιδο (191 σελ.) πολυνομοσχέδιο, που συμφώνησε με την Τρόικα.



Ένα πολυνομοσχέδιο, το οποίο όχι μόνο απελευθερώνει τα πάντα, δίνοντας το δικαίωμα στις πολυεθνικές να ελέγχουν ακόμα και την πιο μικρή δραστηριότητα, αλλά βάζει και οριστική ταφόπλακα σε κάθε εργασιακό, ασφαλιστικό και κοινωνικό δικαίωμα που έχει παραμείνει όρθιο, από την μνημονιακή λαίλαπα!



Η κυβέρνηση σε απόλυτη ευθυγράμμιση με τα αιτήματα των μεγαλοεργοδοτών και του κεφαλαίου, ισοπεδώνει οτιδήποτε έχει απομείνει ως ελάχιστη προστασία για τους εργαζόμενους.










Με το Πολυνομοσχέδιο ντροπής της συγκυβέρνησης , που καταθέτει για ψήφιση την ΚΥΡΙΑΚΗ 30/3/14 στη Βουλή,



  • Καταργεί τις παροχές μητρότητας, το οικογενειακό επίδομα, διαδοχικά τις τριετίες προϋπηρεσίας για την προσαύξηση των μισθών και θεσμοθετούν νέα κατηγορία κατώτατου μισθού, αυτού του μακροχρόνια άνεργου (άνεργος άνω του έτους ).



  • Απελευθερώνει πλήρως και χωρίς κανένα πρόσχημα τις ομαδικές απολύσεις, αφήνοντας τους εργοδότες να αυθαιρετούν πετώντας όσους εργαζόμενους θέλουν στο δρόμο, με αποτέλεσμα η ανεργία να φθάσει σε νέα αστρονομικά ύψη.



  • Μειώνονται οι ασφαλιστικές εισφορές κατά 3,9%, με αποτέλεσμα τα ασφαλιστικά ταμεία να χάσουν περί το 1 δις €, οι συντάξεις να καταρρεύσουν, ενώ και ο ΟΑΕΔ θα διαλυθεί λόγω στέρησης πόρων.

Κυβέρνηση και Τρόικα έχουν υπογράψει συμφωνία την απαγόρευση των απεργιών, την θεσμοθέτηση του φαντάσματος της ανταπεργίας των εργοδοτών και την ουσιαστική διάλυση των συνδικάτων.



Για όλα αυτά, σας καλούμε στις παρακάτω κινητοποιήσεις:



Την ΚΥΡΙΑΚΗ 30 ΜΑΡΤΙΟΥ 2014 και ώρα 6.30 το απόγευμα ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ στην Πλατεία ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ



Την ΤΕΤΑΡΤΗ 9 ΑΠΡΙΛΗ 2014 ΓΕΝΙΚΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ με Συγκέντρωση στην Πλατεία Κλαυθμώνος .



Το Εργατικό Κέντρο Θήβας συμμετέχοντας στις παραπάνω κινητοποιήσεις καλεί όλους τους εργαζόμενους και πολίτες της περιοχής μας να δώσουν δυναμικό παρόν προκειμένου να δώσουμε ένα τέλος στις αδιέξοδες και καταστροφικές μνημονιακές πολιτικές που έχουν οδηγήσει ένα ολόκληρο Λαό στην απελπισία και απόγνωση.



Για την Γενική Απεργία της 9 Απρίλη θα υπάρχουν λεωφορεία για την μεταφορά των εργαζομένων τα οποία θα ξεκινήσουν από το ΚΤΕΛ ΘΗΒΑΣ στις 8 το πρωί με ενδιάμεσες στάσεις στο ΣΧΗΜΑΤΑΡΙ στις 8.45 και τα ΟΙΝΟΦΥΤΑ στις 9.15.







ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους