Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου 2014

Σταϊκούρας ακούει ...Λάρυμνα;

 
Το τέλος των λυκειακών τάξεων της Λάρυμνας γράφει ο  Υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος αγνοώντας τις εκκλήσεις  των ίδιων των μαθητών ,των γονιών τους αλλά και των εκπροσώπων της Αυτοδιοίκησης.
 
Και όλα αυτά υπό την...
 
 
 
 
 
 
εκκωφαντική σιωπή του βουλευτή Φθιώτιδας και αναπληρωτή Υπουργού Οικονομίας Χρήστου Σταϊκούρα,λαλίστατου κατά το  παρελθόν που διαβεβαίωνε την τοπική κοινωνία ότι οι λυκειακές τάξεις δεν  θα καταργηθούν,τώρα σιωπή!
Θα έλεγε κανείς ότι για 40-50 περιπου παιδιά δεν μπορει το ελληνικό δημόσιο να συντηρεί στην ουσία ένα σχολείο  αφού οι μαθητές της Λάρυμνας  θα μετακινούνται στο Λύκειο  του Μαρτίνου.
 
Ομως οι γονείς έχουν τις δικές τους ενστάσεις αφού σε άλλες περιοχές και σε ανάλογες περιπτώσεις με την αμεση ή εμμεση παρέμβαση του κ.Σταϊκούρα ,λένε, διατηρούνται λυκειακές τάξεις,στην περίπτωση της Λάρυμνας ελάχιστη είναι η επιβάρυνση του δημοσίου αφού το σχολείο παραχωρεί και συντηρεί η εταιρία της ΛΑΡΚΟ.
 
Ομως το σημαντικότερο  όλων είναι πως ο δρόμος απο την Λαρυμνα προς το Μαρτίνο τον οποιο  οι μαθητές  θα ακολουθούν δυο  φορές την  ημέρα είναι  σε πολύ κακή κατάσταση,επικίνδυνος και με ασυνήθιστη κίνηση για επαρχιακό δρόμο αφού από τον συγκεκριμένο δρόμο  κινούνται τα τεράστια φορτηγά που μεταφέρουν  τόνους μεταλλεύματος συνεχώς,καθόλη την διάρκεια της ημέρας.
 
Σήμερα  μαθητές και γονείς μαζί με εκπροσώπους της Αυτοδιοίκησης συγκεντρώθηκαν έξω από το σχολείο και προειδοποιούν ότι  θα προχωρήσουν ίσως και  σε κατάληψη. Για τον λόγο αυτό  αναφέρουν, καραδοκούν άνδρες της αστυνομίας και  ο εισαγγελέας να επέμβουν αν δεν  αποχωρήσουν...ησύχως!
 
Βέβαια τους αφήνουν και μια ελπίδα, μελλοντικά θα το ξαναδούμε,κοντά...στις επόμενες εκλογές;
 
 
 
 
 
 
 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους