Σάββατο 25 Οκτωβρίου 2014

Πρωταθλητής στη… λούφα: Απέφυγε τη δουλειά 35 χρόνια, πήρε σύνταξη στα 52



Απίστευτη είναι η ιστορία ενός πρώην ανθρακωρύχου που πήρε σύνταξη σε ηλικία 52 ετών, έχοντας καταφέρει να αποφύγει με διάφορες δικαιολογίες τη δουλειά για 35 ολόκληρα χρόνια, όπως αποκάλυψε ο ίδιος... 








στη La Stampa.

Ο Κάρλο Κάνι ξεκίνησε να δουλεύει στο ορυχείο της εταιρείας Carbosulcis στη Σαρδηνία ωστόσο βρήκε πως υποφέρει από κλειστοφοβία, έτσι έκανε ό,τι μπορούσε για να μην πηγαίνει στη δουλειά, επινοώντας διάφορες ασθένειες.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Telegraph, κατά καιρούς ισχυρίστηκε πως έπασχε από αιμορροΐδες, αμνησία, έτριβε κάρβουνο στα μάτια του και μετά υποστήριζε πως είχε πάθει μόλυνση, ενώ μία φορά έκανε τον μεθυσμένο, τρεκλίζοντας.

Ο εξηντάχρονος σήμερα Ιταλός, κατάφερε να παίρνει άδειες με την συνδρομή «πρόθυμων» γιατρών και έμενε σπίτι, ασχολούμενος με την τζαζ μουσική που τον εξέφραζε.
Επίσης έμενε στο σπίτι του, λαμβάνοντας μειωμένο μισθό, βάσει ενός προγράμματος που ονομάζεται «cassazione integrazione», βάσει του οποίου οι εταιρείες υποχρεώνονται να κρατήσουν τους εργαζόμενους, έστω και προσφέροντας χαμηλότερο μισθό, όταν αντιμετωπίζουν κρίση.
Πάντως παρά τις μακροχρόνιες άδειες παρέμεινε στην ίδια εταιρεία ως το τέλος του εργασιακού του βίου και έτσι πήρε σύνταξη.

«Επινόησα τα πάντα, αμνησία, πόνους, αιμορροΐδες. Περπατούσα σα μεθυσμένος και μία φορά χτύπησα το δάχτυλο μου στον τοίχο και πρήστηκε. Αν έχεις πρησμένο δάχτυλο, φυσικά και δεν μπορείς αν δουλέψεις» ανέφερε στη Stampa.


«Απλώς δεν μου άρεσε η δουλειά. Δεν μου άρεσε να είμαι ανθρακωρύχος» τόνισε.



 Aπο: aftodioikisi.gr






 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους