Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2014

Με... χρώμα Λάρκο το νέο Δ.Σ της ΟΜΕ

Έντονη είναι η παρουσία εργαζομένων - συνδικαλιστών των μεταλλείων της ΛΑΡΚΟ στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Μεταλλωρύχων Ελλάδας που προέκυψε μέσα από τη γενική συνέλευση, κατά τη διάρκεια της οποίας μάλιστα εκφράστηκε η αντίθεση των μεταλλωρύχων στην ιδιωτικοποίηση της ΛΑΡΚΟ αλλά και του Ινστιτούτου Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών.






Η συγκρότηση σε σώμα του νέου Δ.Σ της ΟΜΕ, σύμφωνα
με τη σχετική πρόσκληση που εξέδωσε ο πλειοψηφών σύμβουλος και πρόεδρος του σωματείου μεταλλωρύχων της ΛΑΡΚΟ στο Νέο Κόκκινο κ. Γιάννης Φουρτάκας, θα γίνει την ερχόμενη Τρίτη. Επίσης, εκτός από τον κ. Φουρτάκα στο νέο Δ.Δ εκλέχθηκαν ο Δημήτρης Καραγιάννης επίσης από τα μεταλλεία της ΛΑΡΚΟ στο Νέο Κόκκινο, οι κ.κ. Αναστάσιος Λέκκας και Ηλίας Τσάλας από τα μεταλλεία της ΛΑΡΚΟ στην Εύβοια, οι κ.κ. Δημήτρης Κιτσώνης και Κώστας Σαμαράς από το Σωματείο ΛΑΡΚΟ Αθηνών, ο κ. Νίκος Γαμβρίλης από το Σωματείο «Δελφοί - Δίστομο», ο κ. Μιχάλης Μουστάκας από το Σωματείο Σερίφου και οι κ.κ. Γιώργος Βουγιουκλάκης, Χαράλαμπος Σμυρνιώτης και Δημήτρης Μπάτης από το συνδικάτο εργαζομένων στο ΙΓΜΕ. 


Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν οι εκπρόσωποι των σωματείων που συμμετέχουν στην ΟΜΕ τόνισαν ότι «τόσο το ΙΓΜΕ όσο και η ΛΑΡΚΟ θα πρέπει να μείνουν κάτω από δημόσιο έλεγχο ως στρατηγικής οημασίας εργαλεία για την εθνική οικονομία», ενώ εκπρόσωποι των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ έκαναν ιδιαίτερες αναφορές στο κόστος του ρεύματος αλλά και στη μη μακροχρόνια ανανέωση των μεταλλευτικών δικαιωμάτων.



Αναδημοσίευση απο την Εφημ. ΗΜΕΡΑ 29/10/2014









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους