Κυριακή 26 Οκτωβρίου 2014

Όταν τα ψέματα αποκαλύπτονται!






Δεν θα κουρέψουν, λέει, τα δάνεια που πήραμε από το ΔΝΤ! Έτσι είπε ο κ. Σταθάκης. Ότι θα "διαπραγματευτούν" μόνο τα δάνεια από την Ευρώπη. Η μεγαλύτερη πολιτική φάρσα των τελευταίων ετών αρχίζει να αποκαλύπτεται. Μίλησαν για μονομερείς ενέργειες. Το μάζεψαν σε διαπραγματεύσεις. Τώρα ξέρουν ότι δεν μπορούν να κουρέψουν παρά μόνο τα μουστάκια τους. Οποιοσδήποτε άλλος ισχυρισμός είναι ένα παχυλό ψέμα. 






 
Ο κ. Σταθάκης συναντήθηκε πρόσφατα με τους ανθρώπους του ΔΝΤ στην ετήσια σύνοδο του Οργανισμού. Ο στενός συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα ξέρει τους κανόνες του παιγνιδιού και γνωρίζει καλά ότι το ΔΝΤ δεν μπορεί από το καταστατικό του να δανείσει αν δεν έχει εξασφαλίσει ότι θα πάρει πίσω τα χρήματα του.


Πώς μπορεί, λοιπόν, να δώσει χρήματα σε μία χώρα που ο εν δυνάμει πρωθυπουργός της δηλώνει ότι δεν πρόκειται να αναγνωρίσει τις συμφωνίες των διεθνών οργανισμών με την παρούσα κυβέρνηση;

Εκεί ακριβώς βρίσκεται το αγκάθι. Το ΔΝΤ θέλει εγγυήσεις και η Ευρώπη για να τις παρέχει θέλει την Ελλάδα σε κάποιο πρόγραμμα. Βγαίνει, λοιπόν, ο κ. Σταθάκης και δηλώνει ότι το κούρεμα δεν αφορά τα χρήματα του ΔΝΤ και πολύ καλά κάνει.

Ξέρει ο κ. Σταθάκης ότι ούτε στα χρήματα που έχουν δανείσει οι Ευρωπαίοι μπορεί να υπάρξει κούρεμα. Και σίγουρα ούτε συζήτηση για μονομερείς ενέργειες. Κι αυτό διότι πρόκειται για χρήματα που έχουμε δανειστεί από άλλα κράτη και οι κυβερνήσεις τους θα πρέπει για κάθε τους κίνηση να δώσουν εξηγήσεις στους δικούς τους ψηφοφόρους. Πολύ απλά, δεν περνάει από τα Κοινοβούλια της Ευρώπης μία πρόταση για κούρεμα. Σίγουρα όχι σε αυτή την φάση που τους κουνάμε το δάκτυλο και τους απειλούμε ότι θα κατεβάσουμε τα ρολά. Δεν πρόκειται να δεχτούν έναν τέτοιο εκβιασμό.

Τι άλλο μένει; Τα ομόλογα που έχει στα χέρια της η ΕΚΤ! Θα πάνε, δηλαδή, στον Ντράγκι, από τον οποίο εξαρτάται η επιβίωση του ελληνικού τραπεζικού συστήματος και θα του πούνε ότι αποφάσισαν το και το. Ούτε για αστείο!
Ξεχάσαμε τα λίγα ομόλογα που έχουν στα χέρια τους οι ιδιώτες; Και θα σωθούμε; Καταλαβαίνουν ότι όλα αυτά που λένε δεν στέκουν. Κι όμως! Επιμένουν να ταΐζουν κουτόχορτο τους ιθαγενείς.

Ωστόσο, υπάρχει κάτι που μπορούν να ζητήσουν κι εκεί θα καταλήξουν! Κι αυτό είναι να περάσουν τα χρήματα της στήριξης των τραπεζών στο ειδικό ευρωπαϊκό ταμείο. Μήπως αυτό δεν το έχει ζητήσει η σημερινή κυβέρνηση;

Ενδεχομένως μία κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ να το ζητήσει με έναν άλλο τρόπο, να είναι πιο πειστική! Να στείλουν στις Βρυξέλλες την κυρία Κωνσταντοπούλου να τους εξηγήσει πως έχει η κατάσταση κι οι Ευρωπαίοι να αποδεχτούν τα πάντα! Γι αυτό γίνονται οι εκλογές, για να αποφασίσει σχετικά ο κόσμος. Μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να έχει καλύτερα στελέχη, καλύτερο πρόγραμμα. Αν όμως το πρόγραμμά τους είναι τόσο αξιόπιστο όσο οι ισχυρισμοί τους για το χρέος, τότε η κατάληξη δεν θα είναι καλή. Για τη χώρα.


Θανάσης Μαυρίδης
Απο: capital.gr










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους