Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2014

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΙΓΜΕ - ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΛΥΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΜΑΣ

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΙΓΜΕ





ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ




Στην τελευταία συνάντηση του Συνδικάτου και της Ένωσης συνταξιούχων ΙΓΜΕ  με τον Αναπληρωτή Υπουργό ΠΕΚΑ και το Δ.Σ. ΕΚΒΑΑ, στις 31/10/2014,  διαπιστώθηκε απροκάλυπτα, η αντιλαϊκή και αντιερευνητική πολιτική Υπουργείου και Διοίκησης, που οδηγεί το Ινστιτούτο σε διάλυση, τους εργαζομένους και συνταξιούχους σε απόγνωση. Ο Αναπληρωτής Υπουργός αποκάλυψε τις πραγματικές προθέσεις του, διαψεύδοντας όλες τις μέχρι τώρα δεσμεύσεις του για τους εργαζόμενους και το Ινστιτούτο, αρνούμενος κάθε ουσιαστική συζήτηση.

Έτσι σήμερα:









·         Το ερευνητικό έργο του Ινστιτούτου εδώ και 3 μήνες δεν χρηματοδοτείται, ενώ έχουν εγκριθεί από τον Απρίλη του 2014 1.6 εκ. Ευρώ.

·         Οι εγκεκριμένες προσλήψεις προσωπικού, έργου έστω και με συμβάσεις έργου, καθώς και οι προμήθειες για την υλοποίηση των έργων ΕΣΠΑ έχουν παγώσει.

·         Το προσωπικό των ερευνητικών εργοταξίων και των εργαστηρίων απασχολείται σε άσχετες εργασίες, αφήνοντας τον εξοπλισμό να σαπίζει, με αποτέλεσμα να οδηγείται στον ΟΔΔΥ για σκράπ και τα ερευνητικά έργα να δίνονται σε εργολάβους.

·         Το νοσηλευτικό συμβόλαιο περίθαλψης του προσωπικού να μην υλοποιείται, με αποτέλεσμα εργαζόμενοι με σοβαρά προβλήματα υγείας να κινδυνεύουν, ενώ εκκρεμεί η καταβολή των αποζημιώσεων των συνταξιούχων από το 2011 τη στιγμή που υπάρχουν αντίστοιχα κονδύλια.





ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΛΥΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΜΑΣ

Ο αυταρχισμός Διοίκησης και Κυβέρνησης θα απαντηθεί ενωτικά και αγωνιστικά με λειτουργική κατάληψη του Ινστιτούτου την Τρίτη και Τετάρτη και 3ωρη στάση εργασίας την Τετάρτη 5/11/2014  με συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το ΥΠΕΚΑ(Μεσογείων 119στις 13.00.

ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΙΓΜΕ ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΠΟΥ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΟΡΥΚΤΟ ΠΛΟΥΤΟ (ΑΕΙ, ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΑ, ΟΤΑ) TA ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ, ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΛΑΟ ΝΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΘΟΥΝ ΣΤΟΝ ΔΙΚΑΙΟ ΑΓΩΝΑ ΤΗΣ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΓΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΟΡΥΚΤΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΕΛΟΣ ΤΑ ΜΜΕ ΝΑ ΠΡΟΒΑΛΟΥΝ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ

 



ΤΟ ΔΣ

 

 

 

 

 

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους