Τετάρτη 31 Δεκεμβρίου 2014

Τώρα είναι η ώρα να μάθει επιτέλους ο ελληνικός λαός, τι ακριβώς έγινε




                                                                       Aπο: to pontiki
"Ποιοι είναι αυτοί που με συνειδητά λάθη και παραλήψεις, έριξαν την Ελλάδα στα βράχια.
Και τώρα ζητάνε και τα ρέστα από τον λαό μας, που τον ενέπλεξαν σε μια πρωτοφανή τραγωδία.
Τώρα είναι η ώρα να μάθουμε γιατί αλήθεια ο κος Παπανδρέου, την ίδια στιγμή που το 2009 δημόσια καταφέρονταν εναντίον του ΔΝΤ, είχε ήδη κλείσει μυστικά, όπως αποδείχτηκε, συμφωνία με το ΔΝΤ πριν ακόμη από τις εκλογές;

 


Είναι η ώρα να μάθουμε γιατί αλήθεια ο κος Παπακωνσταντίνου την ώρα που έπρεπε να δανειστεί από τις αγορές μίλαγε για Τιτανικό και αρνούνταν τα δανεικά των αγορών;
Γιατί αλήθεια η ΕΛΣΤΑΤ διόγκωσε το δημόσιο έλλειμμα με αποτέλεσμα να βρεθεί η χώρα στο μάτι του κυκλώνα;

Είναι η ώρα να μάθουμε γιατί αλήθεια, ο κος Σαμαράς μέσα σε μια νύχτα, τη περιβόητη νύχτα των Κανών, μετατράπηκε από αντιμνημονιακός σε μνημονιακότερο των μνημονιακών;

Ποιες δεσμεύσεις έδωσε στη κα Μέρκελ, στο κο Μπαρόζο, στο κο Γιούνκερ;
Είναι η ώρα να μάθουμε γιατί αλήθεια ο κος Βενιζέλος ταξίδεψε στις Κάνες αντιπρόεδρος του Παπανδρέου και επέστρεψε αντιπρόεδρος του Σαμαρά;
Είναι, επίσης, ώρα να μάθουμε: γιατί αλήθεια το 2012, ο τότε υπουργός οικονομικών, ο κος Στουρνάρας ενώ είχε τη στήριξη Λαγκάρντ να θέσει θέμα διαγραφής του ελληνικού χρέους στο Εurogroup, το κάρφωσε στον κο Σόιμπλε, για να του πεί το απαξιωτικό “forget it Giannis” ;

Είναι η ώρα να μάθουμε, γιατί αλήθεια δυόμισι χρόνια τώρα η κυβέρνηση Σαμαρά λεηλατεί στη φορολογία τη μεσαία τάξη, ενώ βάζει στα συρτάρια της λίστες της φοροδιαφυγής, τη λίστα Λαγκάρντ και αφήνει στο απυρόβλητο τους μεγαλοφοροφυγάδες ;
Αυτές τις αλήθειες ζητά να μάθει ο ελληνικός λαός που λεηλατήθηκε, που έχασε τη περηφάνια και την αξιοπρέπειά του για να παραμείνει στις καρέκλες της εξουσίας ένα διεφθαρμένο, γερασμένο και διαπλεκόμενο καθεστώς εξουσίας.
Αυτές τις αλήθειες θέλει να μάθει ο λαός μας και όχι τους ψεύτικούς εκβιασμούς, τη ψεύτικη κινδυνολογία και κατατρομοκράτηση.

Αυτές τις αλήθειες θέλει να μάθει και θα τις μάθει."

Αλ. Τσίπρας: Εξασφαλισμένες οι καταθέσεις των πολιτών – Πυρά κατά Σαμαρά, Βενιζέλου, ΓΑΠ

Την έναρξη του προεκλογικού αγώνα του κόμματός του κήρυξε ο πρόεδρος του Σύριζα Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας σε μεγάλη συγκέντρωση στελεχών και μελών του ΣΥΡΙΖΑ στο CINE Κεραμικός στην Αθήνα. Επεσήμανε την ανάγκη ομαλότητας ενόψει εκλογών και ζήτησε υπηρεσιακές διοικήσεις σε 4 υπουργεία.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ξεκαθάρισε ότι οι καταθέσεις των πολιτών δεν κινδυνεύουν από την άνοδο του κόμματος στην εξουσία: «Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα εγγυηθεί χωρίς καμιά υποσημείωση & κανένα αστερίσκο τις καταθέσεις των πολιτών στις ελληνικές τράπεζες.»

Ακόμη, εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά λέγοντας ότι «έχει ήδη καταγραφεί στην ιστορία ως ο πρωθυπουργός που αγνόησε και υποβάθμισε τη Βουλή όσο κανείς άλλος στην ιστορία της».

«Είναι ο πρωθυπουργός που πιο πολύ τον έβλεπε το εντευκτήριο παρά η αίθουσα της Βουλής. Είναι ο πρωθυπουργός που αρνήθηκε κάθε διάλογο και κάθε συνάντηση με τους πολιτικούς του αντιπάλους. Είναι ο πρωθυπουργός που μέσα σε μια νύχτα, ερήμην της Βουλής και ερήμην ακόμα και των κομμάτων με τα οποία συγκυβερνούσε, έριξε μαύρο στην ΕΡΤ φιμώνοντας τη φωνή της Ελλάδας στον κόσμο και πετώντας στο δρόμο χιλιάδες εργαζόμενους. Είναι ο πρωθυπουργός του αυταρχισμού και της κοινωνικής κατεδάφισης. Και άρα είναι ο τελευταίος που έχει το ηθικό δικαίωμα να μιλά για συναίνεση, ανέφερε.

Ο Αλέξης Τσίπρας άφησε αιχμές κατά των νέων πολιτικών κομμάτων, υποστηρίζοντας ότι Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ «θα στηρίξουν τις ελπίδες τους σε σχήματα που δημιουργήθηκαν πρόσφατα ή σε άλλα που θα δημιουργηθούν προκειμένου να αρδεύσουν τα χωράφια της μνημονιακής πολιτικής».

Ακόμη ζήτησε κλίμα σταθερότητας και ομαλότητας εν όψει εκλογών και θεωρώντας ότι κανένας δεν επιδιώκει το αντίθετο ζήτησε «να τοποθετηθούν υπηρεσιακές διοικήσεις στα υπουργεία Εσωτερικών, Δικαιοσύνης, Τύπου και Προστασίας του πολίτη, ώστε να διασφαλιστεί ότι ο τόπος θα πάει στις εκλογές χωρίς αντιδημοκρατικούς χειρισμούς και παρατράγουδα».

Ακόμα προειδοποίησε: «μη διανοηθείτε να πάρετε μαζί σας φεύγοντας ούτε ένα δημόσιο έγγραφο.Μην διανοηθείτε να πειράξετε τίποτα από τους φακέλους στα συρτάρια των υπουργείων. Και ειδικά την αλληλογραφία με την τρόικα. Γιατί αυτή η χώρα έχει δημοκρατία. Και στην δημοκρατία η διαφάνεια έχει τον πρώτο λόγο, είτε το θέλουν είτε όχι».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ άφησε αιχμές κατά Παπανδρέου και Βενιζέλου για την ένταξη στα μνημόνια, λέγοντας πως είναι η ώρα «να μάθει επιτέλους ο ελληνικός λαός, τι ακριβώς έγινε. Ποιοι είναι αυτοί που με συνειδητά λάθη και παραλήψεις, έριξαν την Ελλάδα στα βράχια. Και τώρα ζητάνε και τα ρέστα από τον λαό μας, που τον ενέπλεξαν σε μια πρωτοφανή τραγωδία». «Αυτές τις αλήθειες θέλει να μάθει ο λαός μας και όχι τους ψεύτικους εκβιασμούς, τη ψεύτικη κινδυνολογία και κατατρομοκράτηση. Αυτές τις αλήθειες θέλει να μάθει και θα τις μάθει» πρόσθεσε.


Όλη η ομιλία εδώ

Aπο:   topontiki

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους