Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015

Ε.Α.Μ. ΛΑΡΚΟ - ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ...


Στο ηλεκτρονικό μας ταχυδρομείο λάβαμε και δημοσιεύουμε:

Ε.Α.Μ.                                                      

19/3/2015
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι ,



 Την Τρίτη 17/3 έγινε συνάντηση μεταξύ των πέντε Σωματείων της ΛΑΡΚΟ και του Υπουργού Οικονομικών κ. Μάρδα. Από τη μεριά του Σωματείου μας παραβρεθήκαμε και εμείς σαν παράταξη.

 Στην συνάντηση που είχε θέμα «σχεδιασμός της κυβέρνησης για την ΛΑΡΚΟ» , δεν ειπώθηκε τίποτα λιγότερο και τίποτα περισσότερο από αυτά που σας είχαμε προειδοποιήσει το προηγούμενο διάστημα. Ο Υπουργός επιβεβαίωσε την θέση του ΕΑΜ ότι δηλαδή μπορεί να άλλαξε κυβέρνηση όμως η Ε.Ε , τα μνημόνια , οι δεσμεύσεις στο μεγάλο κεφάλαιο είναι εδώ και ικανοποιούνται.








 Ο Υπουργός επιβεβαίωσε πως η ΛΑΡΚΟ παραμένει μνημονιακή δέσμευση και κατά συνέπεια στην διάθεση του ΤΑΙΠΕΔ , στο όργανο και της σημερινής κυβέρνησης , δηλαδή που θα την αξιοποιήσει υπερ των μονοπωλίων.  Βεβαίως μας δήλωσε πως μέλημα της κυβέρνησης είναι να απεμπλακεί η ΛΑΡΚΟ από το ΤΑΙΠΕΔ , αλλά αυτό όπως είπε «θα είναι αποτέλεσμα πολιτικών αποφάσεων σε ευρωπαϊκό επίπεδο».



 Όπως είπε «εάν και εφόσον το καταφέρουν αυτό , τότε θα διορίσουν νέα Διοίκηση που θα προκύψει από διεθνή διαγωνισμό και η νέα Διοίκηση θα κινηθεί στην κατεύθυνση να βρει στρατηγικό επενδυτή για την όποια κατεύθυνση και ήδη έχουν προτάσεις από μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους».



 Δηλαδή για να μιλήσουμε την γλώσσα της σημερινής κυβέρνησης , εάν και εφόσον «απεγκλοβίσουν» την ΛΑΡΚΟ από τις μνημονιακές δεσμεύσεις των προηγούμενων κυβερνήσεων αυτό θα είναι αποτέλεσμα των νέων διαπραγματεύσεωνσε ευρωπαϊκό επίπεδο και ως αντάλλαγμα και δέσμευση στο «νέο πρόγραμμα γέρφυρας» και εξυπηρετώντας τον «ΛΙΤΟ ΒΙΟ».



Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι ,



 Μπορεί η νέα κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να άλλαξε ονόματα στα αποτελέσματα της αντιλαϊκής πολιτικής, όμως όσο και να βαπτίσεις τα ψάρια για κρέας , το καθένα έχει την δική του γεύση.



 Όσο και αν κάποιοι συνάδελφοι στήριξαν τις ελπίδες τους στον ΣΥΡΙΖΑ και τον ψήψισαν,  πρέπει να κατανοήσουν σήμερα πως τον ψήφισαν , δεν τον παντρεύτηκαν.

 Δεν χωράει άλλος εφησυχασμός , δεν υπάρχει η πολυτέλεια της καθυστέρησης .



 Η νέα κυβέρνηση συνεχίζει την αντεργατική πολιτική των προηγούμενων. Η νέα κυβέρνηση ιδιωτικοποιεί την ΛΑΡΚΟ.

 Η νέα κυβέρνηση εφαρμόζει την ίδια γνωστή αντεργατική πολιτική των προηγούμενων , έχει το δικό της μερίδιο για την απαξίωση των Μεταλλείων και  ότι προκύψει από αυτό στους εργαζόμενους ή στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου.

 Την Δευτέρα από θαύμα δεν είχαμε ατύχημα στο Η/Κ 5.

 Ανάλογες ευθύνες για την απαξίωση της ΛΑΡΚΟ συνεχίζει να έχει ο εργοδοτικός συνδικαλισμός των Σωματείων , η πλειοψηφία του δικού μας Σωματείου.



 Μέχρι και σήμερα η κριτική τους και οι καταγγελίες τους περιορίζονται σε πρόσωπα και διοικήσεις λες και οι διοικήσεις δεν κατευθύνουν τις πολιτικές των κυβερνήσεων και της Ε.Ε. Βέβαια μ΄αυτό τον τρόπο , εκτός από το ότι αφήνουν στο απυρόβλητο το δικό τους κόμμα που ήταν μέχρι χθες κυβέρνηση , επιδιώκουν και να ξεχάσουμε πως όλο το προηγούμενο διάστημα ήταν αυτοί που μόνο «Μητροπολίτες» δεν τους έχρισαν τους διοικούντες για την ρουσφετολογία και το αλισβερίσι που είχαν μαζί τους.



 Είναι αυτονόητο και καθόλου πρωτόγνωρο πως σήμερα έχοντας «ξοφλήσει» διοικητικά μια διοίκηση που έχει διοριστεί από την προηγούμενη κυβέρνηση , ο κυβερνητικός εργοδοτικός συνδικαλισμός παλιός και νέου τύπου ΜΕΤΑ , να είναι ο πρώτος που την «κλωτσάει» περιμένοντας την επόμενη με ανοικτές αγκάλες για νέα αλισβερίσια.

 Από αυτή την σκοπιά σας καλούμε να συσπειρωθείτε γύρω από το ΕΑΜ που συσπειρώνεται γύρω από το πλαίσιο του ΠΑΜΕ. Σας καλούμε να συσπειρωθείτε μαζί μας και ας μην συμφωνείτε σε όλα , στο δρόμο του αγώνα θα λύσουμε πολλά , ίσως και τα πάντα.


 Σας καλούμε να παλέψουμε για: Μια ΛΑΡΚΟ ενταγμένη σε έναν Δημόσιο Φορέα ορυκτού πλούτου που θα καθετοποιεί την παραγωγή της μέσα από την κατασκευή Μονάδας Ανοξείδωτου Χάλυβα , θα αξιοποιεί τα υποπροϊόντα της , θα σέβεται το περιβάλλον.

·      Να καταργηθεί το δουλεμπόριο των εργολαβιών για όλους , με μια μόνιμη και σταθερή εργασία.

·      Για την υπογραφή Επ.Σ.Σ.Ε σύμφωνα με τις αποφάσεις της Γ.Σ.

·      Για ουσιαστικά μέτρα υγιεινής και ασφάλειας.





Βεβαίως αυτό το πλαίσιο δεν μπορεί να πάρει σάρκα και οστά αν εμείς οι εργάτες, το κίνημά μας δεν ανασυγκροτηθεί σε μια κατεύθυνση αποδέσμευσης από την Ε.Ε , μονομερής διαγραφής του χρέους απαιτώντας και επιβάλοντας μια άλλη, λαϊκή εξουσία



ΜΕ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΥΣ



Ε.Α.Μ.






 
 

























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους