Κυριακή 5 Απριλίου 2015

Πιθανές πρόωρες εκλογές τον Ιούνιο, με σκοπό εκτίναξη του ΣΥΡΙΖΑ στα ύψη!

                                          Γράφει ο Κωνσταντίνος Μπαλτάς
Το πρωτοσέλιδο της σημερινής RealNews έχει τίτλο «Νέες εκλογές στον ορίζοντα», με την εφημερίδα να επικαλείται πηγές που αναφέρουν ότι συνεργάτες του πρωθυπουργού εισηγούνται πρόωρες εκλογές.
Δύο είναι οι κύριοι λόγοι που από κάποιους στην κυβέρνηση, οι εκλογές τον Ιούνιο θεωρούνται έξυπνη κίνηση:









Πρώτον, δεδομένης της στήριξης που αυτή τη στιγμή έχει η κυβέρνηση, η κοινοβουλευτική πλειοψηφία του ΣΥΡΙΖΑ θα ενδυναμωθεί και θα ανανεωθεί εν όψει της τελικής συμφωνίας με τους δανειστές. Οι διαπραγματεύσεις τον Ιούνιο προβλέπεται να είναι αιματηρές – ίσως οι σκληρότερες που έχουν γίνει από την πρώτη ψήφιση του μνημονίου – πράγμα που σημαίνει ότι ο Τσίπρας θα έχει ανάγκη τον κόσμο δίπλα του περισσότερο από ποτέ.
Δεύτερον, χρησιμοποιώντας την εμπειρία των πρώτων μηνών διακυβέρνησης θα έχει την ευκαιρία να αλλάξει υπουργούς χωρίς πολλές φασαρίες, βοηθώντας έτσι το κυβερνητικό σχήμα να γίνει πιο ευέλικτο και αποτελεσματικό.

Σύμφωνα με τη Real News, κάποιοι από τους υποστηριχτές της παραπάνω πρότασης φαίνεται να θέλουν ταυτόχρονα με τις πρόωρες εκλογές και δημοψήφισμα, άποψη που δεν φαίνεται προς το παρόν να υπερισχύει.

Αν είμαστε για κάτι υπερήφανοι στο Rizopoulos Post, είναι το βάθος και διορατικότητα της πολιτικής μας ανάλυσης. 
Αυτό αποδεικνύεται για άλλη μια φορά από τις παραπάνω πληροφορίες αφού με editorial – άρθρο του ο Σπύρος Ριζόπουλος, είχε προτείνει αυτό που σήμερα θέλουν οι συνεργάτες του Τσίπρα, ήδη από τις 25 Φεβρουαρίου.



             Διαβάστε το άρθρο του εδώ





Απο: rizopoulos.com









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους