Παρασκευή 17 Απριλίου 2015

Economist: Κοινωνική έκρηξη και άνοδος της Χρυσής Αυγής σε περίπτωση χρεοκοπίας

  • Ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις θα σημειωθούν στην Ελλάδα, σε περίπτωση χρεοκοπίας της χώρας και εξόδου από το ευρώ, προειδοποιεί σε νέο δημοσίευμά του το περιοδικό Economist.
Όπως διαμηνύει, εάν η Ελλάδα οδηγηθεί στη χρεοκοπία και αναγκαστεί να εγκαταλείψει την Ευρωζώνη, τότε θα...






ακολουθήσει οικονομικό χάος.

Αυτό το οικονομικό χάος θα έχει άμεσες, μεγάλες πολιτικές και κοινωνικές επιπτώσεις.
Το οικονομικό χάος θα προκαλέσει ισχυρή κοινωνική έκρηξη, αλλά και στροφή του εκλογικού σώματος στη Χρυσή Αυγή.
Ο Απρίλιος αναδεικνύεται σε μήνα ορόσημο για τη μετέπειτα πορεία της Ελλάδας, καθώς θα κριθεί η παραμονή της ή μη στην Ευρωζώνη.
Η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει κατορθώσει να πείσει ακόμη τους δανειστές της για τον μεταρρυθμιστικό της ζήλο.
Τα ταμειακά διαθέσιμα εξαντλούνται και ο κίνδυνος οριστικού αδιεξόδου είναι ορατός. 


"Οι κυβερνήσεις στην Ελλάδα πέφτουν γιατί αρνούνται να κάνουν μεταρρυθμίσεις", διαμηνύει επί της ουσίας ο Economist, πραγματοποιώντας μια άτυπη σύγκριση της προηγούμενης ελληνικής κυβέρνησης - της συγκυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - και της νέας ελληνικής κυβέρνησης.
Για τον κίνδυνο πιστωτικού κραχ στην Ελλάδα προειδoποίησε σε πρότερο δημοσίευμά του ο Economist, παρακολουθώντας στενά όλες τις εξελίξεις που αφορούν στο ελληνικό ζήτημα.
Όπως επισημαίνει το περιοδικό, είναι ήδη γνωστό πως η Ελλάδα αναζητά μέσα από διάφορες κινήσεις απελπισίας κεφάλαια προκειμένου να καλύψει τις υποχρεώσεις της προς τους δανειστές.


Το περιοδικό σχολιάζει το δημοσίευμα των Financial Times πως η Ελλάδα κατέθεσε αίτημα στο ΔΝΤ για αναβολή στις πληρωμές των δόσεων, κάνοντας ειδική μνεία στις πληροφορίες που θέλουν το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο να έχει αρνηθεί. 


Η Ελλάδα μοιάζει να οδηγείται ακόμη ένα βήμα πιο κοντά στην καταστροφή, καθώς οι Ευρωπαίοι χαμηλώνουν επικίνδυνα τον πήχη των προσδοκιών για την επίτευξη συμφωνίας στο Eurogroup της 24ης Απριλίου.
Η Ελλάδα ωστόσο προσδοκά σε συμφωνία στο Εurogroup, προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος για την εκταμίευση της δόσης 7,2 δισ. ευρώ. 


Η Ελλάδα όμως δεν έχει σημειώσει ικανοποιητική πρόοδο, σε ό,τι αφορά την κατάρτιση της λίστας μεταρυθμίσεων που απαιτούν οι δανειστές.
Στο μεταξύ, οι πολιτικές πιέσεις προς την ελληνική κυβέρνηση ολοένα και αυξάνονται.
Ο χρόνος για την Ελλάδα εξαντλείται.
Η κυβέρνηση ίσως να αναγκαστεί να επιλέξει: είτε να πληρώσει τους δανειστές, είτε να καταβάλλει μισθούς και συντάξεις.




 
 
 
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους