Παρασκευή, 3 Ιουλίου 2015

ΜΕΤΑ ΛΑΡΚΟ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 3/7/2015

ΜΕΤΑ ΛΑΡΚΟ

            ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συναδέλφισσες-Συνάδελφοι

Η παράταξή μας θα απαντήσει  στην προηγούμενη ανακοίνωση της ΔΑΚΕ με τα πολλά ψέματα που σέρβιρε στους εργαζόμενους αλλά μας πρόλαβαν τα γεγονότα και η νέα ανακοίνωση της ΔΑΚΕ. Θα επανέλθουμε όμως μετά το πέρας του δημοψηφίσματος με πολλές αποκαλύψεις.   Οι συνάδελφοι της ΔΑΚΕ γράφουν στην ανακοίνωσή τους ότι η νέα κυβέρνηση χρεοκόπησε τη  χώρα!!!  μα η χώρα δε  χρεοκοπεί  σε πέντε μήνες, η χώρα χρεοκόπησε με τα πέντε χρόνια του μνημονίου. 


 
Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει σπαταλήσει αυτές τις μέρες τεράστια ποσά για να μην φανεί η ταραχή στα χρηματιστήρια. Πολλά περισσότερα από αυτά που θα έδινε για την Ελλάδα. Ξέρουν καλά τι τους περιμένει αν νικήσει το «Όχι». Ξέρουν πως το «Όχι» δε διώχνει την Ελλάδα από την Ευρώπη αλλά δρομολογεί νέες καταστάσεις. Αν μπορούσαν να διώξουν την Ελλάδα χωρίς ζημία θα το είχαν κάνει. Δε  σπαταλούν χιλιάδες ώρες συσκέψεων, άγχους και διαπραγματεύσεων από φιλευσπλαχνία αυτοί που δε  δίστασαν να κόψουν τη σύνταξη γερόντων. Οι επιχειρηματίες της διαπλοκής δε  φωνάζουν μόνο «Ναι», αλλά εκβιάζουν για το «Ναι». Λένε στους εργαζόμενους πως θα κλείσουν οι επιχειρήσεις ενώ πολλοί φτάνουν στον εκβιασμό πως θα πληρώσουν μόνο αν υπάρξει «Ναι». Η διαπλοκή καταλαβαίνει πως είναι σε κίνδυνο, πως παίζει το τελευταίο της χαρτί και δεν κρύβεται. Αν χάσει τώρα τα χάνει όλα. Όχι τη χρηματοδότηση που επικαλείται, ούτε το ευρωπαϊκό της πνεύμα. Χάνει τη δυνατότητα να κοροϊδεύει και να εξουσιάζει. Να ξεζουμίζει τους είλωτες και να κοροϊδεύει τους δούλους.
Δεν έχουν ιερό και όσιο, μερικές μέρες πριν πρότειναν να μην φορολογηθούν τα καζίνο και τα κέρδη πάνω από 500.000 ευρώ αλλά οι εργαζόμενοι & οι συνταξιούχοι. Δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία πως δεν έχουν κανένα ανθρωπισμό, μόνο ψυχρή ανάλυση σε νούμερα. Και αυτή η ανάλυση δείχνει πως κινδυνεύουν με το «Όχι». Η πραμάτεια τους, τα κεφάλαιά τους, η ιστορία λιτότητας, όχι τα οράματα.  Το «Όχι» δε χρειάζεται ιδιαίτερη επιχειρηματολογία, όσο το σώμα και το πνεύμα της διαπλοκής, από τις φυλακές Κορυδαλλού ως τα δημοσιογραφικά γραφεία και από τις τράπεζες ως τα κανάλια δηλώνει «Ναι». Το «Όχι» δεν είναι κίνδυνος για την Ευρώπη αλλά για τη διαπλοκή και τη λιτότητα. Εκτός αν πιστεύετε πως ο Ψυχάρης εργάζεται για την οραματική Ευρώπη και ο Θεοδωράκης για τους πρωταγωνιστές της καθημερινής ζωής.

Συναδέλφισσες-Συνάδελφοι στις 25 ΓΕΝΑΡΗ σταμάτησε το ξεπούλημα της  ΛΑΡΚΟ  και
αυτό δεν τους άρεσε καθόλου χάλασαν τα σχέδιά τους, τώρα πάνε να πράξουν το ίδιο με την βοήθεια της ΔΑΚΕ .  ΟΧΙ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΝ !  Είναι ντροπή για μια παράταξη εργαζομένων να στηρίζει τη διαπλοκή. Oι εργαζόμενοι αγωνιζόμαστε για να μην μας φτάσουν τον μισθό στα 500-600 ευρώ και την σύνταξη στα 300 ευρώ.
Συνάδελφοι ξεχάσατε ποιοι ήθελαν να κομματιάσουν την ΛΑΡΚΟ  και  να περικόψουν μισθούς;; ξεχάσατε ποιοι εσκεμμένα δεν έδωσαν τριετίες, βασικούς μισθούς, ΕΣΣΕ ;;;
ξεχάσατε ποια κυβέρνηση έδειρε τους εργαζόμενους ώστε να τους φοβίσει για να μην διαμαρτυρηθούν ξανά;; Για να το πετύχουν αυτό τους βοήθησαν τα υποχείρια τους η ΔΑΚΕ και τώρα κάνουν το ίδιο. ΑΥΤΟΙ ΛΕΝΕ ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ ΚΑΙ ΠΕΦΤΟΥΝ ΣΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ ΘΑ ΤΟΥΣ ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΕΙΤΕ;;;;;
Τώρα θέλουν να επανέλθουν οι αρχιερείς  της διαπλοκής για να ολοκληρώσουν τα σχέδια τους. ΟΧΙ δεν θα τα καταφέρουν οι εργαζόμενοι έχουν νου και γνώση και καταλαβαίνουν το τι ακριβώς θέλουν.

Το δικό μας ΟΧΙ είναι η συνέχεια του αγώνα μας, είναι ένα ΟΧΙ αντίστασης και ανατροπής κάθε μνημονιακής πολιτικής, κάθε προσπάθειας συνέχισης της κατεδάφισης της χώρας και των εργαζομένων.


       ΜΕ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥΣ & ΤΑΞΙΚΟΥΣ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΥΣ

                                    ΜΕΤΑ  ΛΑΡΚΟΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους