Τετάρτη, 1 Ιουλίου 2015

ΟΓΕ ΛΟΚΡΩΝ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΤΟΥ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΤΡΑΓΑΝΑΣΗ ΟΓΕ Λοκρών χαιρετίζει τις κινητοποιήσεις των γονέων του Νηπιαγωγείου Τραγάνας.
Εμείς οι γυναίκες της ΟΓΕ πιστεύουμε πως η 2χρονη υποχρεωτική Προσχολική Αγωγή είναι αναγκαία και για το παιδί και για την οικογένεια. Είναι ώριμη ανάγκη της κοινωνίας μας. Στο χέρι μας είναι να την υπερασπιστούμε, μαζί γονείς και παιδαγωγοί!

Συμπαραστεκόμαστε και συντασσόμαστε στον αγώνα σας για τα δικαιώματα των παιδιών σας-των παιδιών μας. Συνεχίστε μέχρι την τελική δικαίωση των αιτημάτων σας. Σ’ αυτόν τον αγώνα υπάρχει και δύναμη και αισιοδοξία γιατί έχετε μαζί σας το μέλλον! Και το μέλλον, αυτό το φωτεινό μέλλον που θα έρθει οπωσδήποτε, χρειάζεται τα χέρια και τα μυαλά των παιδιών μας.

Εμείς οι γυναίκες τις ΟΓΕ σας στηρίζουμε και καλούμε τους αρμόδιους φορείς να δουλέψουν για την επίλυση των προβλημάτων σας και ζητάμε:

·  Ενιαία, αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν-δίχρονη-υποχρεωτική Προσχολική Αγωγή για όλα τα παιδιά.
·  Πρόγραμμα ανάπτυξης για να γίνει πράξη η δίχρονη προσχολική. Διορισμοί μόνιμων νηπιαγωγών.15 παιδιά ανά τμήμα. Δύο νηπιαγωγοί στα τμήματα που σήμερα έχουν 25 παιδιά. Τμήματα ένταξης και ειδικά νηπιαγωγεία για τα παιδιά που οι οικογένειες εξαναγκάζονται και τα κρατούν στο σπίτι.
·  Χρηματοδότηση από τις σχολικές επιτροπές για τις λειτουργικές ανάγκες κι όχι από την τσέπη των γονιών.
·  Πρόληψη υγείας, δωρεάν εμβολιασμοί για όλα τα παιδιά. Διασφάλιση δωρεάν δεκατιανού γεύματος για όλα τα παιδιά μέσα από τις δομές των δήμων με χρηματοδότησή τους από το κράτος.
·  Νομοθετική κατοχύρωση του ωραρίου της νηπιαγωγού.

Γυναίκες, γονείς, έλληνες και μετανάστες είναι χρέος μας να δείξουμε στα παιδιά μας και με το προσωπικό μας παράδειγμα πως δεν συμβιβαζόμαστε με ότι μας δίνουν, αλλά με ότι ικανοποιεί τις σύγχρονες ανάγκες των παιδιών και των οικογενειών μας. 

Γυναίκες, γονείς δεν σκύβουμε το κεφάλι, παίρνουμε τη ζωή μας στα χέρια μας.
Τα δικαιώματα των παιδιών μας είναι ευθύνη μας.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους