Τετάρτη 15 Ιουλίου 2015

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΣΤΑΘΕΡΑ, ΑΤΑΛΑΝΤΕΥΤΑ και ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ, ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΝΕΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ




ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΗΒΑΣ
ΤΜΗΜΑ ΤΗΣ Γ.Σ.Ε.Ε.
ΕΔΡΑ ΘΗΒΑ
ΟΙΔΙΠΟΔΟΣ 11-Τ.Κ.32200      ΤΗΛ. : 22620 29694    -   FAX. : 22620  26428    Email: ekthivas@gmail.com 
ΑΡΙΘ. ΕΓΚΡΙΤ. ΑΠΟΦ.: ΠΡΩΤΟΔ. ΘΗΒΩΝ 72/18.3.46                     ΑΡΙΘ. ΚΑΤΑΧ. ΣΤΟ ΒΙΒΛ.ΠΡΩΤΟΔ.53/80.3.46

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ο λαός μας και οι εργαζόμενοι, παρά το μεγαλειώδη αγώνα που έδωσαν όλο το προηγούμενο διάστημα, με αποκορύφωμα το αποτέλεσμα του Δημοψηφίσματος, μέσω του οποίου έστειλαν  ένα ηχηρότατο μήνυμα αντίστασης προς την Κυβέρνηση ώστε να μην υποκύψει   στις  απαιτήσεις των δανειστών – θεσμών και να μην αποδεχθεί ένα νέο καταστροφικό Μνημόνιο, δυστυχώς σήμερα βρισκόμαστε μπροστά σε μια απαράδεκτη Συμφωνία, την οποία η Κυβέρνηση αποδέχθηκε.
 




Αυτή η Κυβέρνηση, παρά το γεγονός ότι δημιούργησε και επιτάχυνε στην κοινωνία και τους εργαζόμενους εκείνες τις συνθήκες και το πολιτικό πλαίσιο για αγωνιστική αντίσταση ενάντια στα Μνημόνια, παρά το γεγονός ότι έδειξε να μη  πιστεύει  στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές, παρά το γεγονός ότι φάνηκε να αντιστέκεται στις απαιτήσεις των δανειστών και να βάλει τις προϋποθέσεις απαλλαγής από τις μνημονιακές πολιτικές, τελικά ηττήθηκε. 
Ως τελικό απολογισμό φέρει όμως βαριές ευθύνες.
Ευθύνες για τον όλο χειρισμό της κατάστασης κατά τη διάρκεια της θητείας της, ο οποίος -παρά την αποφασιστική στήριξη του ελληνικού λαού- τελικά την αυτοπαγίδευσε, την άφησε έρμαιο μπροστά στα τεχνάσματα και εκβιαστικά τελεσίγραφα περί Grexit και άτακτης χρεοκοπίας, που έθεσε η  λυκοσυμμαχία  των δανειστών, των τραπεζιτών και του μεγάλου κεφαλαίου, μιας και είναι αυτή που κάνει το πραγματικό κουμάντο, ελέγχοντας πλήρως την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Ο λαός μας κατάλαβε ότι μέσα σε αυτό το συγκεκριμένο νεοφιλελεύθερο μόρφωμα που λέγεται Ε.Ε. – Ευρωζώνη δεν μπορεί να έχει μέλλον.
Εάν υλοποιηθεί αυτό το καταστροφικό πρόγραμμα η Ελλάδα σύντομα θα έχει περισσότερους φτωχούς, θα έχει περισσότερα λουκέτα και κυριαρχία του μεγάλου κεφαλαίου, θα έχει περισσότερους υπερχρεωμένους Έλληνες που θα κινδυνεύει η περιουσία τους, θα έχει αφάνταστη σε μέγεθος  ανεργία, φτώχεια και κοινωνική εξαθλίωση. 
Το εργατικό-συνδικαλιστικό κίνημα και οι εργαζόμενοι δεν μπορούν παρά να είναι απέναντι και με όλες τους τις δυνάμεις στο νέο καταστροφικό Μνημόνιο και στη συνέχιση των αντεργατικών – αντιλαϊκών πολιτικών, οι οποίες θα είναι ακόμα πιο επώδυνες για τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους αυτοαπασχολούμενους και τους συνταξιούχους. Δεν μπορούμε παρά να είμαστε απέναντι στην προσπάθεια εκποίησης της δημόσιας περιουσίας και του πλούτου της χώρας μας, που υποθηκεύουν κάθε προοπτική ανάπτυξης και ευημερίας. 
Δηλώνουμε ξεκάθαρα ότι θα συνεχίσουμε, όπως κάναμε όλα τα τελευταία χρόνια, τον αγώνα μας για να μην περάσει και το Νέο Μνημόνιο και καλούμε τους εργαζόμενους και το λαό μας να αντισταθούν στη νέα λεηλασία των δικαιωμάτων μας.
Να αγωνιστούμε με νέα ορμή για την ανατροπή της λιτότητας και των νεοφιλελεύθερων πολιτικών που για μια ακόμα φορά μας επιβάλλουν.  
Καλούμε τη ΓΣΕΕ να αναλάβει πρωτοβουλίες αγωνιστικής αντίδρασης των εργαζομένων, παίζοντας τον αναγκαίο συντονιστικό της ρόλο με τις δευτεροβάθμιες οργανώσεις - μέλη της ώστε να μην  περάσουν πλέον άλλα  Μνημόνια, οι εργαζόμενοι, ο ελληνικός λαός δεν αντέχει άλλο.
Το Εργατικό Κέντρο συμμετέχει στο Εργατικό Συλλαλητήριο αύριο Τετάρτη 15/7/15 στις 19:30μμ στην πλατεία συντάγματος και καλεί όλες τις Διοικήσεις των σωματείων και τους εργαζόμενους της περιοχής να συμμετέχουν, δείχνοντας την αγανάκτησή μας, για τα νέα αντιλαϊκά-αντεργατικά μέτρα που θέλουν να ψηφίσουν.

Συνεχίζουμε  τον αγώνα μας,
μέχρι την τελική μας δικαίωση.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ





                           

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους