Τετάρτη 8 Ιουλίου 2015

ΝΑ ΚΡΑΤΗΘΟΥΜΕ ΟΡΘΙΟΙ!

                                                 Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Ένας από τους πιο γνωστούς διεθνώς οικονομολόγους, ο Stenn Jakobsen, κεντρικός σύμβουλος της Saxo Bank, σε δηλώσεις που δημοσιεύονται στην τουρκική εφημερίδα Hürriyet ανέφερε ότι ένα Grexit είναι σαν να τινάζουμε στον αέρα τις παγκόσμιες οικονομικές ισορροπίες με ανυπολόγιστες συνέπειες για την παγκόσμια ειρήνη. Μάλιστα πρόσθεσε πως μια έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη, θα έχει σαν πρώτη άμεση συνέπεια την κατάρρευση των... 







Βαλκανίων γιατί οι πρώτες οικονομίες που θα κατέρρεαν είναι της Βουλγαρίας, Ρουμανίας και Κροατίας, με αλυσιδωτές οικονομικές «εκρήξεις» σε όλη την Ευρώπη. Στις δηλώσεις του επεσήμανε επίσης τον κίνδυνο της μεγάλης πτώσης του γερμανικού DAX, κάτι το οποίο επίσης επεσήμαναν και πολλοί γερμανικοί οικονομικοί παράγοντες.
Είναι αλήθεια πως περνάμε τις πιο ιστορικές στιγμές της νεώτερης ελληνικής ιστορίας. Είναι αλήθεια πως επί μήνες μας έχουν ζαλίσει με ατέλειωτες συσκέψεις, συνόδους κορυφής, διαβουλεύσεις, διαπραγματεύσεις, ενώ όλα σχεδόν τα παγκόσμια ΜΜΕ αφιερώνουν ατέλειωτες ώρες στην ελληνική κρίση. Αρκεί να κάνει κάνεις το πρωί μια δορυφορική περιήγηση στα πιο γνωστά διεθνή δορυφορικά κανάλια όπως, BBC, SKY, TV5, RT, ZDF, RTL, CNN, για να διαπιστώσει την μεγάλη διεθνή αγωνία για τις ελληνικές εξελίξεις.
Όλα αυτά έχουν δημιουργήσει στον κόσμο μια αποστροφή για όλους αυτούς τους παράγοντες που υποτίθεται πως κατευθύνουν τις παγκόσμιες εξελίξεις. Μια απογοήτευση μεγάλη για το ελληνικό πολιτικό σύστημα που έφερε την χώρα σε αυτή την κατάσταση και σήμερα την πληρώνουμε όλοι μας.
Παρ’ όλα αυτά ο ελληνικός λαός συνεχίζει σε γενικές γραμμές να κρατά την ψυχραιμία του. Μιλώντας ο ανταποκριτής του BBC το βραδύ της Τρίτης 7 Ιουλίου στο βρετανικό κανάλι από ένα εξώστη στο Σύνταγμα, εξέφρασε την απορία του καθώς έβλεπε στους δρόμους ακόμα να κυκλοφορούν πολλοί Έλληνες και πολλά μαγαζιά να είναι ανοιχτά ενώ θα έπρεπε να είναι κλεισμένοι στα σπίτια τους, ή τρομοκρατημένοι να τρέχουν να προμηθευτούν τα αναγκαία για τον… πόλεμο. Σίγουρα δεν έλαβε υπ’ όψιν του ότι περίπου 70 δισεκατομμύρια ευρώ που είχαν αποσύρει τους τελευταίους μήνες από τις τράπεζες βρίσκονται στα ελληνικά σπίτια και ότι με αυτά ζουν τώρα και κινούνται οι Έλληνες (όχι όλοι). Αλλά ως πότε ;
Το μεγάλο διακίδευμα αυτής της κρίσιμης κατάστασης είναι να μην καταρρεύσει το ηθικό του κόσμου γιατί αυτό επιδιώκουν. Όμως παρά τα όσα λέγονται μάλλον ωριμάσαμε.
Έρχονται δύσκολες μέρες είτε μείνουμε είτε φύγουμε από την Ευρωζώνη. Τα εχθρικά «κοράκια» καραδοκούν να μας κατασπαράξουν και να μας διαλύσουν. Εμείς όμως πρέπει να κρατηθούμε! Να μείνουμε όρθιοι!
Το ερχόμενο Σαββάτο, 11 Ιουλίου, σε μια όχι χωρίς λόγο συμπτωματική συγκυρία, είναι το μεγάλο μνημόσυνο του Αγίου Παϊσίου.
Με μια ολόθερμη προσευχή για την σωτηρία της πατρίδας μας που τόσο αγάπησε ο Άγιος μας, ας τιμήσουμε γι άλλη μια χρονιά τον μεγάλο αυτό Άγιο και να είμαστε σίγουροι ότι αν προσευχηθούμε με πόθο, παρά την αδιαφορία της διοικούσας εκκλησιάς, ο ήλιος θα λάμψει ξανά στα άγια χώματα της Ελλάδας!



ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ

Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος


www.nikosxeiladakis.gr




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους