Πέμπτη 9 Ιουλίου 2015

Κλειστές οι τράπεζες και άλλες δύο ημέρες, μέχρι τη Δευτέρα

                                       Γράφει ο Κωνσταντίνος Μπαλτάς
Με νέας υπουργική απόφαση, εχθές, το βράδυ της Τετάρτης, παρατείνεται η τραπεζική αργία για δύο ακόμη μέρες μέχρι τη Δευτέρα, 13 Ιουλίου. Με την ίδια απόφαση δίνεται η δυνατότητα στους συνταξιούχους που δεν έχουν κάρτα αναλήψεων να παραλάβουν άλλα 120 ευρώ από τη σύνταξή τους. Το ίδιο ισχύει και για ανέργους που λαμβάνουν σχετικό επίδομα και συνταξιούχοι εξωτερικού.
Έτσι όπως έχει διαμορφωθεί η καθημερινή ροή αναλήψεων φαίνεται πως μέχρι τη...







 Δευτέρα η παρούσα ρευστότητα επαρκεί, σημειώνουν στελέχη τραπεζών σύμφωνα με την Καθημερινή. Τονίζουν ωστόσο ότι απαιτείται αύξηση του ELA την ερχόμενη Δευτέρα για να μπορέσει να συνεχιστεί η κάλυψη των καθημερινών αναγκών. Παράλληλα, η κυβέρνηση εξετάζει να επιβάλει όριο τα 1000 ευρώ μετρητά για ταξιδιώτες στο εξωτερικό, αλλά υπάρχουν νομικά ζητήματα που πρέπει πρώτα να μελετηθούν.
Προφανώς η άρση αυτού του πρωτοφανούς εκβιασμού της ΕΚΤ απέναντι στην Ελλάδα προϋποθέτει το πράσινο φως για έναρξη συνομιλιών για της λεπτομέρειες ενός νέου προγράμματος. Χωρίς αυτό τη Δευτέρα δεν θα μπορούν να δίνονται αυτά τα 60 ευρώ. Παρότι η ελληνική πρόταση συζητείται και οι πρώτες εντυπώσεις είναι θετικές η ασφυξία στις τράπεζες συνεχίζεται.
Θα πρέπει να δοθούν πολύ σοβαρές εξηγήσεις από την ΕΚΤ για το πώς θα ξεπεραστεί αυτή η απίστευτη πληγή που δημιουργήθηκε στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα και κυρίως στην εμπιστοσύνη των καταθετών. Τις συνέπειες αυτού θα τις ζούμε για αρκετό καιρό ακόμη και αν η Ελλάδα είναι κανονικά σε πρόγραμμα. Δεδομένου ότι αυτό προκλήθηκε με αφορμή και όχι αιτία το δημοψήφισμα, πρέπει να αναρωτηθούμε: Τόσο πολύ κοστίζει η δημοκρατία στην Ευρώπη τους;

Απο: rizopoulospost.com



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους