Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2015

Μας φέρνουν χασισοφυτείες


Στα πέριξ της Αττικής μεταφέρεται ο «χασισοβολώνας» του Λαζαράτι! Οι οργανωτές της καλλιέργειας εκατοντάδων τόνων χασίς στο αλβανικό χωριό - «απόρθητο» ως πρόσφατα - που «κατελήφθη» από την τοπική αστυνομία δημιουργούν πλέον «βάσεις» στην Ελλάδα με τεράστιες οργανωμένες καλλιέργειες κάνναβης προκειμένου να αναπληρώσουν το κενό στην παραγωγή και διακίνηση ναρκωτικών. Δημιουργούν νέο δίκτυο στενών συνεργατών τους, που έρχονται από τη γειτονική χώρα, μετατρέπονται σε τοποτηρητές της αλβανικής μαφίας, εντοπίζουν και αγοράζουν «καλλιεργήσιμες εκτάσεις» και χώρους υδροπονικής καλλιέργειας κάνναβης. Με αυτόν τον τρόπο θα μετατραπεί αργά αλλά σταθερά η χώρα μας σε πανευρωπαϊκό κέντρο παραγωγής και διακίνησης ναρκωτικών.





«Βιομηχανική μονάδα»

Αυτή την εικόνα έχουν διαμορφώσει οι επιτελείς της ΕΛ.ΑΣ. και του ΣΔΟΕ που ασχολούνται με τα ζητήματα διακίνησης ναρκωτικών μετά και τον εντοπισμό δύο μεγάλων φυτειών υδροπονικής καλλιέργειας κάνναβης με συνολικά 3.000 δενδρύλλια στην περιοχή Μαρτίνου Φθιώτιδας αλλά και κοντά στο Ναύπλιο. Στους χώρους αυτούς, που θύμιζαν «βιομηχανική μονάδα» παραγωγής ναρκωτικών, βρέθηκαν εκτός των άλλων συσκευή ηλεκτροσυγκόλλησης, πλήθος φωτιστικών με αντίστοιχους λαμπτήρες κατάλληλων για υδροπονική καλλιέργεια, μετασχηματιστές εναύσεως, ηλεκτρογεννήτρια, πλήθος ξύλινων πλαισίων με ηλεκτρολογικές συνδέσεις, συστημάτων αερισμού - εξαερισμού και ηλεκτρονικών πινάκων DGS, καθώς και μια κύρια ψυκτική μονάδα.
Για την υπόθεση αυτή συνελήφθησαν ή αναζητούνται περισσότερα από 10 άτομα, Ελληνες, Αλβανοί και Κροάτες.
Τα στελέχη των διωκτικών αρχών διαθέτουν τα τελευταία 24ωρα πληροφορίες ότι οι εν λόγω υδροπονικές καλλιέργειες δεν ήταν τυχαία δημιουργήματα μεμονωμένων διακινητών ναρκωτικών αλλά σχετίζονταν με «βαρόνους του Λαζαράτι» που μεταφέρουν μεθοδικά τη δραστηριότητά τους στη χώρα μας. Εχουν δημιουργήσει έτσι μέσα σε λίγους μήνες μετά το μπλόκο της αλβανικής αστυνομίας στη συγκεκριμένη πόλη νέους χώρους παραγωγής χασίς κυρίως στη χώρα μας. Μάλιστα γι' αυτόν τον λόγο οι ερευνητές της υπόθεσης αναζητούν και άλλες «μονάδες» καλλιέργειας χασίς από το ίδιο πλέγμα συνεργατών της αλβανικής μαφίας. Σημειώνεται ότι οι υδροπονικές καλλιέργειες παράγουν ναρκωτικά με υψηλά κέρδη της τάξεως των 7.000 ευρώ το κιλό, ενώ το χασίς της... υπαίθρου κοστολογείται στις 3.000-4.000 ευρώ το κιλό.

Οι «θείοι» και οι καλλιέργειες

Διαπιστώνεται επίσης ότι οι διωκτικές αρχές έχουν ανακαλύψει τους τελευταίους μήνες περισσότερες από 30 μεγάλες ή μικρές φυτείες χασίς - με συνεχώς αυξητικές τάσεις... Είναι χαρακτηριστικό ότι, ενώ το 2014 είχαν εντοπιστεί στην Αττική μόλις 1.600 δενδρύλλια κάνναβης, η Διεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής έχει εντοπίσει ως τώρα περίπου... 15.000 δενδρύλλια κάνναβης.
Αξίζει να αναφερθεί, για να προσδιορισθούν οι κίνδυνοι από την «αποικία» του Λαζαράτι στη χώρα μας, ότι στο συγκεκριμένο αλβανικό χωριό, το οποίο έγινε γνωστό ως «η Κολομβία της Ευρώπης», καλλιεργούνταν, σύμφωνα με στοιχεία της ιταλικής αστυνομίας, 900 τόνοι ινδικής κάνναβης ετησίως αξίας 4,5 δισ. ευρώ, δηλαδή περίπου το ένα τρίτο του αλβανικού ΑΕΠ.

Η παραγωγή και η διανομή χασίς κατευθύνονταν από τέσσερις «βαρόνους», τους επονομαζόμενους «ντάιο», δηλαδή «θείους». Τα ναρκωτικά προωθούνταν κατά κύριο λόγο στη χώρα μας αλλά και μέσω Κοσσυφοπεδίου σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες. Τελικώς τον Ιούνιο του 2014 τεθωρακισμένα οχήματα με 800 αλβανούς αστυνομικούς εισήλθαν τα ξημερώματα σντο χωριό Λαζαράτι και σταμάτησαν την παραγωγή των ναρκωτικών.








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους