Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2016

Στο πλευρό των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ ο Γιαν. Σαρακιώτης


Στην σύσκεψη για τη ΛΑΡΚΟ έδωσε το παρών ο βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Σαρακιώτης.
Η συνάντηση είχε προκληθεί από τα Σωματεία Εργαζομένων ΛΑΡΚΟ ΛΑΡΥΜΝΑ (ΣΕΛ), της Ένωσης Εργαζομένων Εταιρίας «ΛΑΡΚΟ» Α.Ε. Μεταλλεία Εύβοιας, του Σωματείου Εργαζομένων Μεταλλωρύχων ΛΑΡΚΟ ο «ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ», του Σωματείου Εργαζομένων στα Λιγνιτωρυχεία  Καστοριάς &  Σερβίων -  Κοζάνης της Εταιρίας «ΛΑΡΚΟ» Α.Ε. και του Συνδικαλιστικού Σωματείου Εργαζομένων ΛΑΡΚΟ Α.Ε. (Αθήνας), ενόψει των περικοπών που προγραμματίζει η διοίκηση λόγω έλλειψης ρευστότητας.
Ο κ. Σαρακιώτης έθιξε το θέμα... 





που έχει δημιουργηθεί με τη δήθεν κρατική ενίσχυση που έλαβε η εταιρεία στο παρελθόν, ύψους 135 εκατομμυρίων ευρώ, της συσσώρευσης ζημιών προηγούμενων ετών, της υψηλής τιμής της ηλεκτρικής ενέργειας, καθώς και του ύψους του κόστους παραγωγής ανά τόνο νικελίου συγκρινόμενου με το κόστος παραγωγής/τιμής πώλησης στην Αγορά του LME, ενώ δεσμεύθηκε να παρακολουθεί το ζήτημα προς την κατεύθυνση και τη λειτουργία της επιχείρησης και της διατήρησης των θέσεων εργασίας.

Στη σύσκεψη συμμετείχε επίσης ο βουλευτής Φθιώτιδας της ΝΔ, Χρήστος Σταϊκούρας (Διαβάστε σχετικά: Σταϊκούρας: Επιστροφή φόρου στη ΛΑΡΚΟ), ο Περιφερειάρχης Κώστας Μπακογιάννης, ο Δήμαρχος Λοκρών, Νίκος Λιόλιος ο Δήμαρχος Ορχομενού και Πρόεδρος της ΠΕΔ, Λουκάς Υπερήφανος και άλλοι βουλευτές από τους νομούς Εύβοιας και Βοιωτίας.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους