Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2016

ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ


«Ντόμινο» κινητοποιήσεων συνεχίζει να προκαλεί το
Ασφαλιστικό, με δικηγόρους και μηχανικούς να απέχουν από τα καθήκοντά τους μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου, ενώ οι συμβολαιογράφοι «κλείνουν»... 






τα γραφεία τους από σήμερα μέχρι και την Πέμπτη.
Την ίδια στιγμή, η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων ζητά την άμεση απόσυρση του νομοσχεδίου και εκπέμπει σήμα κινδύνου στην κυβέρνηση για τις τραγικές οικονομικές επιβαρύνσεις που έχουν επιφέρει τα μνημόνια και για τα αδιέξοδα στα οποία έχει περιέλθει ο ελληνικός λαός. Μάλιστα, δεν παραλείπει να τονίσει ότι «η Ελλάδα πρέπει να παύσει να αποτελεί το οικονομικό πειραματόζωο της Ευρώπης». Παράλληλα, καταγγέλλει ότι «η νομοθέτηση καθ’ υπόδειξη των Θεσμών και με έξωθεν παρεμβάσεις υποβαθμίζει την ποιότητα απονομής της Δικαιοσύνης».

Αλλά και αντιπροσωπεία του ΤΕΕ, σε έκτακτη συνεδρίαση που πραγματοποίησε αποφάσισε να αποσυρθεί από τον διάλογο με την κυβέρνηση. Σημειώνεται ότι η αντιπροσωπεία αποτελείται από 200 αντιπροσώπους από όλη τη χώρα που αναδεικνύονται από τις κάλπες των 110.000 εγγεγραμμένων μηχανικών μελών του ΤΕΕ.

Γιατροί

Στη Γενική Συνέλευση του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, αποφασίστηκε απόσυρση του κυβερνητικού σχεδίου για το Ασφαλιστικό, καθώς και να μη συνεχιστεί ο διάλογος με το υπουργείο Εργασίας αν δεν προσκομιστούν οικονομικά στοιχεία που να δείχνουν ότι το σύστημα είναι βιώσιμο. Πεποίθηση των ιατρών είναι ότι αν περάσει από τη Βουλή το συγκεκριμένο σχέδιο θα γίνουν νέες περικοπές στις συντάξεις σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα.

Αποφασίστηκε επίσης, κλιμάκωση των κινητοποιήσεων σε συνεργασία του Π.Ι.Σ. με τους Ιατρικούς Συλλόγους της χώρας (αποχή από γραφειοκρατικές διαδικασίες, όπως η έκδοση πιστοποιητικών και γνωματεύσεων, η συμμετοχή σε επιτροπές πλην ΑΜΕΑ και η ηλεκτρονική συνταγογράφηση).
Λιμενικοί

Στο μεταξύ, κινητοποιήσεις, με αφορμή την πώληση πλειοψηφικού πακέτου μετοχών του ΟΛΠ στην κινεζική Cosco, προανήγγειλαν χθες οι υπάλληλοι των λιμανιών και οι λιμενεργάτες.

Συγκεκριμένα, η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας (ΟΜΥΛΕ) και η Ενωση Μονίμων και Δόκιμων Λιμενεργατών του ΟΛΠ, αποφάσισαν για 16 και 17 Φεβρουαρίου 48ωρη πανελλαδική απεργιακή κινητοποίηση, με συγκεντρώσεις σε Πειραιά και Θεσσαλονίκη.

Την Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου, ο υπάλληλοι των λιμανιών και οι λιμενεργάτες θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στην Αθήνα και πορεία, ενώ θα επιδιωχθεί συνάντηση με κυβερνητικά στελέχη.



Απο: fimotro





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους