Τετάρτη 9 Μαρτίου 2016

Το πρόβλημα στη Λάρκο εάν εξελιχθεί αρνητικά θα είναι μεγαλύτερο του ΤΕΙ - Βέλη στην δημοτική συμπολίτευση.

Εργαζόμενοι της Λάρκο στην Ευβοια.

Πολλά προβλήματα συσσωρεύονται και στον Δήμο μας λόγω της πολιτικής που ακολουθείται από την Κυβέρνηση ταυτόχρονα με το τι της επιτάσσουν η Τρόικα και η Ε.Ε. Συνεχώς ο Δήμος αντιμετωπίζει και αυτός με την σειρά του σε επίπεδο κοινωνίας προβλήματα, τα οποία προκύπτουν από την δημοσιονομική προσαρμογή που που ακολουθάει η κυβέρνηση Τσίπρα μετά την υπογραφή του 3ου Μνημονίου.
Ήδη σημάδια αυτής της δημοσιονομικής προσαρμογής έχουμε έντονα με καλύτερους εκφραστές τα όσα συμβαίνουν σε διάφορους τομείς του δημόσιου τομέα αλλά και του ευρύτερου δημοσίου, τα οποία επιφέρουν επιπτώσεις και στην τοπική οικονομία.




Παραδείγματα πολλά και δεδομένα περισσότερα έχουν αρχίσει να προκύπτουν και η αρχή έγινε με το κλείσιμο του Ταχυδρομείου της Στενής, στα πλαίσια της μείωσης των εξόδων, τις ελλείψεις σε οικονομικούς πόρους, οι οποίες ήδη έχουν εμφανιστεί και στον Δήμο μας, τα προβλήματα που έχουν προκύψει από την συρρίκνωση του ΤΕΙ, τα όσα προβλήθηκαν σε ότι αφορά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το προσωπικό του Κέντρου Υγείας Ψαχνών και τη φημολογούμενη πιθανή κατάργησή το και ενσωμάτωσή του στο νοσοκομείο Χαλκίδας, με «κερασάκι» σ’ αυτή την «πικρή τούρτα» των περικοπών και των προβλημάτων τα όσα εξελίσσονται στην εταιρία Λάρκο και τις απαιτήσεις τις οποίες έχουν από αυτή και από το ελληνικό κράτος κατ’ επέκταση, οι δανειστές της ελληνικής οικονομίας.
Οι επιπτώσεις του 3ου Μημονίου και περισσότερο σκληρού που υπέγραψε ποτέ κυβέρνηση, έχουν αρχίσει να γίνονται ορατές και στον Δήμο μας. Επιβεβαιώνοντας τα όσα περιγράφουμε εδώ και δύο χρόνια και διαψεύδοντας όλους αυτούς και ιδιαίτερα το τοπικό πολιτικό προσωπικό και σύστημα τόσο της πρώην όσο και της νυν δημοτικής αρχής το οποίο έκανε λόγο για εικασίες, φήμες έως και παραπληροφόρηση της τοπικής κοινωνίας!
Όταν όμως η δημοσιογραφία είναι πάθος πρώτα, και μετά επάγγελμα, και με δεδομένο ότι αυτό σε κάνει να μην αγκιστρώνεσαι σε κανέναν και σε τίποτα, στο τέλος επιβεβαιώνεσαι.
Δυστυχώς η ιστορική στιγμή που διανύουμε έχει να επιδείξει μόνο δυσάρεστες ειδήσεις στην πλειοψηφία τους. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι πρέπει να τις αποσιωπείς και να μην ενημερώνεται η τοπική κοινωνία, μόνο και μόνο για να μην φαίνονται οι αδυναμίες, τα λάθη και οι παραλείψεις του τοπικού πολιτικού προσωπικού. Στα πλαίσια λοιπόν όλων αυτών των προβλημάτων να απασχολούν την τοπική κοινωνία, μιλήσαμε εχθές με συνδικαλιστές και εργαζόμενους της εταιρίας Λάρκο. Σε μία συζήτηση λοιπόν περισσότερο φιλική, αυτά τα οποία μας ειπώθηκαν ήταν ότι η εταιρία αντιμετωπίζει προβλήματα, τα οποία είναι γνωστά πλέον σε όλους. Και ελπίζουν ότι η τωρινή κυβέρνηση θα δείξει την απαιτούμενη προσοχή ώστε να διευθετηθούν τα ζητήματα αυτά χωρίς αυτό να φέρει την εταιρία στο σημείο να διακόψει την λειτουργία της. Κάτι που αν συμβεί θα έχει τεράστιες επιπτώσεις στην τοπική οικονομία, όπως και εμείς πολλές φορές έχουμε επισημάνει.
Βλέπετε η εταιρία Λάρκο δεν είναι μόνο οι αμιγώς εργαζόμενοι της εταιρίας. Αλλά είναι και μία σειρά από άλλους εργαζόμενους οι οποίοι συνεργάζονται με αυτή και βασίζουν την οικονομική τους δυνατότητα και δυναμική στα όσα απολαμβάνουν για τις υπηρεσίες τις οποίες προσφέρουν. Ο μηνιαίος τζίρος για την τοπική οικονομία ανέρχεται σε πολλές χιλιάδες ευρώ και συντηρεί πολλές ιδιαιτέρως ντόπιες μικρομεσαίες επιχειρήσεις που υπάρχουν στον Δήμο μας. Άρα και με δεδομένα την περίοδο που διανύουμε αυτός είναι ο κυριότερος τρόπος με τον οποίο επιβάλλεται να προσεγγίζουμε το ζήτημα Λάρκο.
Φαίνεται όμως ότι αυτό δεν έχει γίνει αντιληπτό από το σύνολο του τοπικού πολιτικού προσωπικού του Δήμου μας. Το ίδιο μας ειπώθηκε και από τους εργαζόμενους και συνδικαλιστές. Στο ερώτημά μας αν η εταιρία σε ότι αφορά εργαζόμενους έχει βρει στήριξη σε επίπεδο Δήμου, αυτό το οποίο μας είπαν είναι ότι το μόνο που έχει συμβεί είναι ότι ο Δήμαρχος παρευρέθηκε σε εκδήλωση στην οποία είχε γίνει με αφορμή τα ζητήματα τα οποία αντιμετωπίζουν και σε μία τοποθέτησή του κατόπιν συζήτησης του ζητήματός τους εντός του Δ.Σ σε ερώτημα του κου Ηλιάδη, όπου αρκέστηκε σε μία δήλωση περισσότερο θεωρητική, ότι είναι υπέρ της λειτουργίας της εταιρίας, μην παραλείποντας να προσθέσει ότι αυτό πρέπει να γίνεται με σωστούς τρόπους λειτουργίας προς το περιβάλλον, όπως χαρακτηριστικά είχε αναφέρει. Από εκεί και πέρα τίποτα πιο ουσιαστικό. Ούτε ποτέ τους κάλεσε, ούτε ποτέ ανέλαβε κάποια πρωτοβουλία ώστε από κοινού να αναληφθεί η οποιαδήποτε δράση απέναντι στα όσα διακυβεύονται ως προς την λειτουργία της.
Χαρακτηριστική είναι η παρατήρηση που μας έκανε συνδικαλιστής της εταιρίας: «Το πρόβλημα της Λάρκο εάν και εφόσον εξελιχθεί δυσάρεστα είναι ανάλογο του ΤΕΙ και μεγαλύτερο. Αφορά εκατοντάδες οικογένειες, οι οποίες ζουν μόνιμα στον Δήμο μας. Και δυστυχώς η νυν δημοτική αρχή προσεγγίζει το ζήτημα θεωρητικά και προβάλλοντας ως άποψη, θέσεις που είχε ως αντιπολίτευση. Δείγμα του ότι ή δεν κατανοεί το ζήτημα ή δεν θέλει να το κατανοήσει. Έπρεπε ήδη ο κος Ψαθάς να έχει δείξει μεγαλύτερο ζήλο τόσο στο να ενημερωθεί όσο και στο να δραστηριοποιηθεί μαζί μας σε κοινό αγώνα. Αυτό δεν έχει συμβεί τουλάχιστον έως τώρα, και μην μου πει κάποιος ότι για να συμβεί θα έπρεπε εμείς οι εργαζόμενοι να του το έχουμε πει πρώτοι. Φαίνεται ότι η προετοιμασία του καρναβαλιού και η τέρψη και η ξεγνοιασιά όπως αναφέρουν στην  ανακοίνωσή τους  για το φιλοθεάμων κοινό πρωτεύει των προβλημάτων που παρουσιάζονται στην τοπική κοινωνία».
Αυτό που αντιληφθήκαμε είναι ότι υπάρχει σαφέστατος εκνευρισμός και παράπονα. Αλλά και ελλείμματα προτεραιοτήτων τα οποία παρατηρούνται σε πολλά ζητήματα σε ότι αφορά τον τρόπο με τον οποίο η νυν δημοτική αρχή διοικεί τον Δήμο. Και παρά το γεγονός ότι αυτά έχουν επισημανθεί από τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης φαίνεται ότι ο Δήμαρχος έχει άλλη θεώρηση για τα πράγματα. Γιατί πως αλλιώς να ερμηνευτεί η έως τώρα στάση του σε σειρά ζητημάτων τα οποία απασχολούν την τοπική κοινωνία και ταυτόχρονα δεν φαίνεται να απασχολούν την δημοτική αρχή!
Δυστυχώς ζούμε σε μία εποχή ανωμαλιών και ανακατατάξεων με εμφανή δείγματα της έλλειψης σχεδιασμού, προτεραιοτήτων έως και αντίληψης για το πως τα προβλήματα αυτά από κοινού θα μπορέσουμε να τα αντιμετωπίσουμε.

Απο: eviawelle.gr





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους