Δευτέρα 25 Απριλίου 2016

ΣΥΝΔIΚΑΤΟ ΜΕΤΑΛΛΟΥ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 24/04/2016

Στο ηλεκτρονικό μας ταχυδρομείο λάβαμε και δημοσιεύουμε:   
ΣΥΝΔIΚΑΤΟ  ΣΥΓΚΟΛΛΗΤΩΝ ΕΡΓ/ΧΝΙΤΩΝ ΚΑ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΜΕΤΑΛΛΟΥ ΝΟΜΟΥ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ
ΕΔΡΑ: ΛΑΜΙΑ ΠΛ. ΔΙΑΚΟΥ ΕΡΓ. KENT. ΦΘΙΩΤ
ΑΡΙΘ.ΕΓΓΡ. ΒΙΒΛ.ΕΠΑΓΓ.ΣΩΜ.ΠΡΩΤ.ΛΑΜΙΑΣ 46/95
EMAIL: politiskp@gmail.com Τηλ: 6937887924
Αρ.Πρωτ. -20- ΛΑΡΥΜΝΑ 24/04/2016

                                ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συναδέλφισσες - Συνάδελφοι,

Την ώρα που οι συνάδελφοι στην εργολαβία ΤΕΧΝΟΣΤΗΛ έχουν χάσει πάνω από το 10% του εισοδήματος τους, στα πλαίσια των οικονομικών μέτρων που έχει πάρει οι Διοίκηση. Την ώρα που έχει υπερεντατικοποιηθεί η εργασία τους ως αποτέλεσμα αυτών των μέτρων. 





Την ώρα που στους συναδέλφους που εργάζονται απευθείας στην ΛΑΡΚΟ έχει καταβληθεί η προκαταβολή και το δώρο. Την ίδια ώρα η εργολαβία ΤΕΧΝΟΣΤΗΛ δεν έχει καταβάλει ούτε την προκαταβολή όπως ήταν υποχρεωμένη από τις 23/4.
Το «διαίρειν και βασίλευε» για να εφαρμόσουν κυβέρνηση και διοίκηση τις αντεργατικές επιλογές τους δεν πρόκειται να περάσει στην εργατιά της ΛΑΡΚΟ. Αν νομίζουν πως θα πούμε «να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα» γελάστηκαν.

Καλώς οι μόνιμοι συνάδελφοι πήραν νωρίς την προκαταβολή και το δώρο τους. Είναι ο ιδρώτας τους και όχι μόνο δεν χρεωστάνε χάρη σε κανέναν γι'αυτό αλλά απεναντίας οι εκάστωτε διοικήσεις και κυβερνήσεις με τις πλάτες των κυβερνητικών εργοδοτικών συνδικαλιστικών παρατάξεων τους έχουν καταπατήσει πολλά κεκτημένα, όπως είναι οι τριετίες τους, οι βασικοί μισθοί, τα χρήματα των
αναβαθμίσεων.
Εμείς διεκδικούμε από την κυβέρνηση και την διοίκηση να μην υπάρχουν εργάτες δυο και τριών ταχυτήτων. Διεκδικούμε να καταργηθεί το δουλεμπόριο των εργολάβων, όλοι οι εργαζόμενοι στις εργολαβίες «συντήρηση, σεκιούριτι, καθαρισμοί και καθαρίστριες) να ενσωματωθούν στο μόνιμο
προσωπικό της ΛΑΡΚΟ και να υπογραφεί Επ.Σ.Σ.Ε που να κατοχυρώνει όλα τα κεκτημένα των προηγούμενων
1Οκαετιων και να καταβάλει τα αναδρομικά που απορρέουν από την καταπάτηση τους.
Αν και έχουμε ζητήσει συνάντηση με την Διοίκηση εδώ και 4 μήνες για τα αιτήματα μας, αυτή όχι μόνο μας αγνοεί αλλά απεναντίας διαλέγει μέρες για να μας προκαλέσει. Την πρωτοχρονιά προσπάθησε να απολύσει 17 συναδέλφους στις εργολαβίες. Τώρα παραμονές Μεγάλης Εβδομάδας τους αφήνει απλήρωτους.
Ο κόμπος έφτασε στο χτένι. Αν οι συνάδελφοι δεν πληρωθούν προκαταβολή και δώρο μέχρι την Μ. δευτέρα το συνδικάτο μας μπαίνει μπροστά και προχωράμε σε κινητοποιήσεις.

             ΜΕ  ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥΣ  ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΥΣ

              Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ      Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους