Σάββατο 23 Απριλίου 2016

Όχι του Δημοτικού Συμβουλίου στη Λάρκο για τις δειγματοληπτικές γεωτρήσεις - video -

Aπο:  eviawelle.gr 

Σε μια δύσκολη περίοδο για την εταιρία Λάρκο, όπου το μέλλον της ακροβατεί, ήλθε στο Δημοτικό Συμβούλιο πρόταση για διερευνητικές εξορύξεις της εταιρίας σε δασικές περιοχές του Δήμου μας για τον εντοπισμό κοιτασμάτων νικελίου προς εκμετάλλευση. Το όλο ζήτημα αφορά 15.000 στρέμματα στα οποία η Λάρκο θέλει να κάνει δειγματοληψία. Κατά την χθεσινή συνεδρίαση, αν και δεν υπήρχε εκπρόσωπος της εταιρίας στο Δ.Σ γεγονός το οποίο θα έπρεπε να συμβαίνει, εντυπωσίασε η κάθετη και αρνητική στάση, του Δημάρχου Γιώργου Ψαθά, ο οποίος εισηγήθηκε προς το σώμα την αρνητικό ψήφο για το ζήτημα αυτό.






Όπως θα δείτε και στο βίντεο που ακολουθεί ο Δήμαρχος στην εισήγησή του και παρά το γεγονός ότι πρόκειται για δειγματοληψίες, έκανε λόγο για εύρυθμη λειτουργία της εταιρίας μέσα σε περιβαλλοντικά πλαίσια, παρά το γεγονός, όπως διευκρίνισε ότι σέβεται το δικαίωμα στην εργασία των εργαζομένων στην εταιρία.
Παράλληλα, όπως εξελίχθηκε η συζήτηση το Δ.Σ τάχθηκε υπέρ της πρότασης Ψαθά, καθώς πολλές από αυτές τις δειγματοληπτικές γεωτρήσεις θα γίνονταν σε σημεία όπου υπάρχουν γεωτρήσεις από τις οποίες υδρεύονται διαμερίσματα του Δήμου.
Παρά το γεγονός ότι δεν τοποθετήθηκαν οι ίδιοι στην συζήτηση που έγινε και πρόεδροι των Δημοτικών Διαμερισμάτων ήταν αντίθετοι ως προς την εξέλιξη αυτή.
Ακολουθεί το βίντεο όπου παρουσιάζονται όλες οι τοποθετήσεις και η συζήτηση που έγινε για το ζήτημα αυτό.

Aπο:  eviawelle.gr   








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους