Πέμπτη 5 Μαΐου 2016

Ο.Μ.Ε. - ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2016

 Αρ. Πρωτ: 178     Αθήνα, 5/5/2016

                  ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2016

 Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

   Η Πρωτομαγιά είναι μέρα μνήμης για τους εργάτες που έχασαν τη ζωή τους αγωνιζόμενοι για κοινωνική δικαιοσύνη, ανθρώπινα και εργασιακά δικαιώματα.
   Σήμερα εκφράζουμε τον σεβασμό και την αλληλεγγύη μας στους διαχρονικούς αγώνες των δυνάμεων της εργασίας, των συνταξιούχων, των ανέργων για τη διεκδίκηση βασικών και θεμελιωδών εργασιακών, κοινωνικών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων.









   Οι εργαζόμενοι,οι άνεργοι, και οι νέοι «πλήρωσαν» και «πληρώνουν» πολύ σκληρά τις μνημονιακές πολιτικές της λιτότητας, που μας βύθισαν στην οικονομική ύφεση,με την οικονομική και κοινωνική εξαθλίωση να παίρνει χαρακτηριστικά ανθρωπιστικής κρίσης.

   Οι εργατικές κατακτήσεις και τα δικαιώματα διαλύθηκαν,η κοινωνική ασφάλιση και πρόνοια χτυπήθηκαν ανηλεώς,ο κοινωνικός ιστός απειλήθηκε,ο παραγωγικός ιστός σχεδόν διαλύθηκε, γίναμε χώρα ανέργων και πεινασμένων,με τη νέα γενιά να παίρνει τους δρόμους της ξενιτιάς.
   Διεκδικούμε αναβαθμισμένο και ουσιαστικό ρόλο των εργαζομένων, με συνδικαλιστικές ελευθερίες,συλλογική εκπροσώπηση και προστασία όλης της μισθωτής εργασίας χωρίς τείχη και διαχωρισμούς.

Παλεύουμε να μπει φρένο στη μάστιγα της ανεργίας και της αναδουλειάς,τέλος στη μαύρη ανασφάλιστη και απλήρωτη εργασία, στην ενοικίαση εργαζομένων και στο δουλεμπόριο ελλήνων και αλλοδαπών εργαζομένων.

   Η Ο.Μ.Ε. καλεί τους εργαζομένους, απ΄όλη τη χώρα που έχει πληγεί από τα μνημόνια, να πάρουν μαζικά μέρος στον εορτασμό της Εργατικής  Πρωτομαγιάς,  διεκδικώντας το δικαίωμα των εργαζομένων και του λαού, στη ζωή με αξιοπρέπεια.

Όλοι στην απεργιακή συγκέντρωση των συνδικάτων την Κυριακή 8 Μαϊου και ώρα 10:00 στην Πλατεία Κλαυθμώνος
                        ΓΙΑ ΤΟ  Δ.Σ. ΤΗΣ Ο.Μ.Ε.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους