Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2016

ΔΑΚΕ ΛΑΡΚΟ - «Όποιος δεν θέλει να ζυμώσει 10 μέρες κοσκινίζει».

Στο ηλεκτρονικό μας ταχυδρομείο λάβαμε και δημοσιεύουμε: 

ΔΑΚΕ  ΛΑΡΚΟ  -  ΛΑΡΥΜΝΑΣ    
Λάρυμνα: 22-11-2016

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

    Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,
 
    Πράγματι περιμέναμε μετά τις ενέργειες και τις αποφάσεις που πήραμε σαν Επιχειρησιακό Σωματείο , ότι θα  υπήρχε αυτή η διχαστική ανακοίνωση του ΜΕΤΑ.
   Τώρα για το ποιους έπιασε η πρεμούρα να ενσωματωθούν οι συνάδελφοι στη Μηχανολογική Συντήρηση , θα το κρίνουν μόνο οι συνάδελφοι.
   Γιατί και τότε οι ίδιοι ήταν που χλεύαζαν τις ενσωματώσεις στην παραγωγή.
   Η παράταξη της ΔΑΚΕ δεν ανακάλυψε κάτι. Η παράταξη της ΔΑΚΕ ηγείται στο χώρο τα τελευταία δέκα χρόνια και οι επιτυχίες που έχει φέρει για τους εργαζόμενους είναι πάρα πολλές.







   Όσο για τις τιμές του Νικελίου οι συνάδελφοι του ΜΕΤΑ στις εκλογές του Σωματείου αναδείκνυαν τιμές , μοίραζαν 3ετίες , μοίραζαν προσλήψεις , έδιναν προαγωγές , βέβαια στο θέμα των προαγωγών λέγανε χωρίς χρήματα δεν θέλουν προαγωγή , αλλά υπήρξε ακριβώς το αντίθετο.
   Εδώ σας αναφέρουμε την παροιμία «Όποιος δεν θέλει να ζυμώσει 10 μέρες κοσκινίζει».

   Όσο για τις λέξεις ότι είμαστε ύαινες και μυριστήκαμε αίμα , τους αντιστρέφουμε αυτό το ρόλο , ύαινες είναι οι ίδιοι που με την τακτική τους προσπαθούν να αποσυντονίσουν τους συναδέλφους ενόψει της Γ.Σ. αύριο ΤΕΤΑΡΤΗ 23/11, γιατί φαίνεται ότι παίρνουν καθαρά εντολές από τη Διοίκηση και από την Τοπική Δ/νση.
   Εμείς δεν θα γίνουμε διχαστικοί όπως δεν έχουμε γίνει ποτέ.
   Κάνουμε κάλεσμα σε όλο το μόνιμο προσωπικό να καταλάβουν ότι είναι υπόθεση όλων οι ενσωματώσεις των συναδέλφων στη Μηχανολογική Συντήρηση , είναι υπόθεση όλων , να αποδείξουμε τι μπορούμε να καταφέρουμε  ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ.
   Αυτοί που στην καθημερινότητά τους  προσπαθούν με δόλιο τρόπο να σπάσουν και την  δομή του Σωματείου αλλά και την ομοιογένεια των συναδέλφων ,  δεν θα τα καταφέρουν.

   Η ΔΑΚΕ δεν έκανε το δικηγόρο σε καμία Διοίκηση . Το ΜΕΤΑ κάνει  το Δικηγόρο της Διοίκησης της εταιρίας.
   Έχουν γραμμάτια να εισπράξουν οι συνάδελφοι του ΜΕΤΑ , γι΄ αυτό αποτελούν πόλο διχαστικό και στο συνδικάτο και τους εργαζόμενους.

   Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,

   Έχουμε φτάσει στην ώρα μηδέν , με μία Διοίκηση που κωφεύει στα προβλήματα , που δημιουργεί  προβλήματα ,  χωρίς να  έχει λύσει τίποτα από αυτά.
   Όλα είναι στις καλένδες, αποσυντονίζει τους εργαζόμενους , πολλά λόγια , αλλά μένει πάντα στην υποσχεσιολογία κι αυτό θα φανεί από τη διαπραγμάτευση για την Επ.Σ.Σ.Ε. , γιατί δεν έχουν πλέον να δώσουν κάτι , απλά ακολουθούν την κυβερνητική πολιτική του Πρωθυπουργού και των στελεχών.
   Όσο για την αναφορά των συναδέλφων του ΜΕΤΑ για το ΦΠΑ , συμψηφίστηκε με χρέη της εταιρίας μέρος του ΦΠΑ και οφείλει το κράτος ακόμα πολλά εκατομμύρια φόρων . 
   Φαίνεται θα ξέχασαν οι συνάδελφοι του ΜΕΤΑ ότι χρωστούσε η εταιρία τρία εκατομμύρια σε εργοδοτικές εισφορές.
   Όπως έχουν ξεχάσει ότι στο κεκτημένο των εργαζομένων που είναι το Ασφαλιστήριο  Συμβόλαιο ,  υπάρχουν οφειλές 3 εκατομμύρια 200χιλιάδες ευρώ και ΟΧΙ 1 εκατομμύριο 500 χιλιάδες ευρώ  ,  όπως  μας είπαν στη συνάντησή μας τον προηγούμενο μήνα.
   Ξέχασαν τις οφειλές σε προμηθευτές και σε όλο τον κύκλο εργασιών που υπάρχει στη ΛΑΡΚΟ.
   Υπάρχει βέβαια  το οξύμωρο και μυστήριο ,   γιατί σιωπούν στα ξαφνικά σταματήματα των Π/Κ και Η/Κ , που τα Η/Κ είναι μπαζωμένα από σκόνες και στην καθημερινότητα πέφτουν οι θόλοι , με αποτέλεσμα να χάνεται  παραγωγή.
   Θα μπορούσαμε να γράψουμε πολλά ,  αλλά επειδή δεν θέλουμε να αποσυντονίσουμε το κλίμα των ημερών , κάνουμε κάλεσμα σε όλους να συμμετέχουν μαζικά στην αυριανή Γ.Σ. για να δώσουμε την απάντηση στη Διοίκηση που εδώ και δύο χρόνια δεν έχει καταφέρει να κάνει τίποτα.
  Θα είμαστε αμείλικτοι σε οποιαδήποτε ενέργεια πάει να γίνει για να αποσυντονιστεί το κλίμα από την αυριανή Γ.Σ. ,  με θέμα την Ενσωμάτωση των συναδέλφων στη Μηχανολογική Συντήρηση.
Γιατί μονίμως επαινούν τη Διοίκησης της εταιρίας;
  
   Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι ,

   Θα δώσουμε τη μάχη από κοινού ώστε πλέον να κάνουμε το ΣΕΛ ένα εργοτάξιο με πρότυπα και με αρχές 
Σας καλούμε στην αυριανή Γ.Σ. να πάρουμε απόφαση να ενσωματωθούν οι συνάδελφοί μας στη Μηχανολογική Συντήρηση και να γίνουν μόνιμοι.
  Απαντήσαμε σαν ΔΑΚΕ , γιατί θεωρήσαμε ότι πρέπει να απαντήσουμε και γνωρίζαμε 
γι ΄αυτή τη διχαστική ανακοίνωση του ΜΕΤΑ. 
  Το κάναμε μόνο γι΄ αυτό . Διαφορετικά θα τους αφήναμε στην κρίση σας. 
 
 
 
ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΚΑ- ΔΑΚΕ ΛΑΡΚΟ - ΛΑΡΥΜΝΑΣ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους