Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2016

ΠΟΕΜ - ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ 8 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 2016

                         ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Συνάδελφοι,
    Η συνεχιζόμενη κυβερνητική πολιτική,  η «δήθεν   σκληρή διαπραγμάτευση» με τους θεσμούς  για κατώτατο και υποκατώτατο  μισθό,  δηλαδή μισθό φιλοδώρημα ,  η   συνεχιζόμενη  κυβερνητική κοροϊδία  του να  παρουσιάζει το  μαύρο άσπρο,   έχει  ως αποτέλεσμα   την εξόντωση και την αφαίμαξη  των  εργαζομένων και των συνταξιούχων της χώρας,  τη κατάργηση των ασφαλιστικών και εργασιακών  δικαιωμάτων,  τις μεσαιωνικές συνθήκες  πλέον  εργασίας.






Η υπερφορολόγηση των μισθωτών, των συνταξιούχων  και των ελεύθερων επαγγελματιών ,  δημιουργεί νέα στρατιά  ανθρώπων που ζούν κάτω από το όριο της φτώχειας   και  εκατοντάδες  μικρές  επιχειρήσεις στο κλείσιμο  και χιλιάδες ανθρώπους στην ανεργία.
   Ο κλάδος του Μετάλλου, η βαριά βιομηχανία της χώρας,  έχει πληγεί   ίσως περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο κλάδο.
 Απολύσεις, διαθεσιμότητες, μειώσεις αποδοχών, κατάργηση εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων.
Για τις Αμυντικές Βιομηχανίες της χώρας, ΕΑΒ, ΕΛΒΟ, ΕΑΣ, Ναυπηγεία,  δεν υπάρχει κανένας κυβερνητικός σχεδιασμός  για τη συνέχιση της λειτουργίας τους.
Η μη χρηματοδότηση των λειτουργικών τους  προγραμμάτων, έχει ως αποτέλεσμα να μη μπορούν να εκτελεστούν οι  παραγγελίες που υπάρχουν, τις οδηγεί στην απαξία ώστε να πουληθούν  έναντι πινακίου φακής σε «ξένους επενδυτές».
Σε  τόσο δύσκολες  γεωπολιτικά  εποχές,  απαξιώνουν  επιχειρήσεις  που  είναι άμεσα συνδεδεμένες με την άμυνα της χώρας.
 Η άρνηση των εργοδοτικών οργανώσεων για υπογραφή κλαδικών συμβάσεων.
Η  απόφαση για μεταφορά    των αποθεματικών του Κλάδου Πρόνοιας Μεταλλεργατών στο επικουρικό ταμείο  ETEA, για να καλύπτουν  τα ελλείμματα του. Η ληστεία των εισφορών των μεταλλεργατών  προκαλούν κύμα αγανάκτησης και αντίδρασης.
          Η  Εκτελεστική  Επιτροπή  της ΠΟΕΜ, στη συνεδρίαση της τη Δευτέρα 21/11/16, αποφάσισε  ομόφωνα  τη  συμμετοχή   της Ομοσπονδίας στη Γενική Απεργία που έχει προκηρύξει η ΓΣΕΕ στις 8 Δεκέμβρη 2016.
Καλούμε όλους τους συναδέλφους μεταλλεργάτες, να συμμετέχουν μαζικά και αγωνιστικά στη κινητοποίηση της 8 Δεκέμβρη και στις συγκεντρώσεις.
 ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ   - ΑΥΤΗ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΜΟΝΟΠΛΕΥΡΗΣ ΛΙΤΟΤΗΤΑΣ – ΤΗΣ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ  ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ – ΤΗΣ ΚΑΤΑΛΗΣΤΕΥΣΗΣ  ΤΩΝ ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΩΝ ΤΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ ΜΑΣ - ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ  ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ.

                           Η   ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ Π.Ο.Ε.Μ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους