Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2016

Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία Μετάλλου - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Στο ηλεκτρονικό μας ταχυδρομείο λάβαμε και δημοσιεύουμε: 
Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία Μετάλλου
(Συσπειρώνεται στο Π.Α.ΜΕ.)10/11/2016
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΑΛΕΣΜΑ
Συναδέλφοι-ισσες,  μεταλλεργάτες-ιες,

          Οι εργοδότες στον Κλάδο μας και ιδιαίτερα οι πιο
μεγάλοι και οι πιο δυνατοί, δεν αρκούνται σε αυτά που έχουν πετύχει σε βάρος μας, μετατρέποντάς μας σε σκλάβους του 21ου αιώνα.
          Απαιτούν ο καθένας ξεχωριστά για τον εαυτό του αλλά κυρίως συλλογικά μέσα από τις εργοδοτικές τους ενώσεις , πολλά ακόμα αντεργατικά μέτρα .
          -Ζητάνε την κατάργηση των Κλαδικών Συμβάσεων ακόμα και των επιχειρησιακών και την γενίκευση των Συμβάσεων με τις Ενώσεις προσώπων και τις ατομικές Συμβάσεις .







          -Απαιτούν παραπέρα μείωση μισθών κάτω ακόμη και από τα σημερινά επίπεδα της Εθνικής Σύμβασης , ανακαλύπτοντας τον λεγόμενο υποκατώτατο μισθό των -450- ευρώ.
          -Ζητάνε πλήρη απελευθέρωση του ορίου των απολύσεων και την πλήρη κατάργηση της αποζημίωσης σε περίπτωση απόλυσης .
          -Ζητάνε όχι απλά την μείωση αυτών που δίνουν για την ασφάλιση , αλλά να μην δίνουν τίποτα , καμία εργοδοτική εισφορά.
          -Απαιτούν να ισχύσει το ΛΟΚ ΑΟΥΤ , η ανταπεργία , όταν ένα Σωματείο αποφασίζει απεργία και ταυτόχρονα για τις απεργίες να μην αποφασίζουν οι Γενικές Συνελεύσεις των Σωματείων , αλλά να ψηφίζουν ακόμα και αυτοί που δεν είναι μέλη Συνδικάτων.
          -Ζητάνε να τους μειωθεί η φορολογία που πληρώνουν και ταυτόχρονα να πηγαίνουν λιγότερα χρήματα σε δαπάνες για την υγεία , την παιδεία , την πρόνοια ώστε να παραμένουν περισσότερα κονδύλια για επιδότηση προς αυτούς.
          -Απαιτούν από τις Τράπεζες άμεση και χωρίς διευκολύνσεις πληρωμή των στεγαστικών δανείων, ώστε να υπάρχουν διαθέσιμα στις Τράπεζες περισσότερα χρήματα γι’ αυτούς και με όρους ακόμα πιο φθηνού χρήματος .
          -Ζητάνε μειωμένα τιμολόγια στο ρεύμα , στο νερό που καταναλώνουν και ταυτόχρονα δεν θέλουν κανέναν έλεγχο για το πόσο και το πότε θα κάνουν ανατιμήσεις στα προϊόντα τους.
          Τα παραπάνω είναι μόνο ορισμένα από την λίστα των απαιτήσεων των μεγαλοεργοδοτών του Κλάδου μας .
          Τις απαιτήσεις αυτών ικανοποιούν τα μνημόνια 1-2-3 και το 4ο , που συζητά η Κυβέρνηση με την Ε.Ε. και το Δ.Ν.Τ. αυτό το διάστημα.  Ακριβώς αυτά συζητούν, παζαρεύουν και αναζητούν τρόπους να μας τα επιβάλλουν .
          Για να δεχθούμε την σφαγή μας, μας λένε ότι αυτά είναι αναγκαία για την ανάκαμψη της οικονομίας , την ανταγωνιστικότητα των Επιχειρήσεων και μας λένε ότι μετά , σε μια επόμενη φάση θα μοιραστούμε τα κέρδη , θα επανέλθουν σταδιακά αυτά που μας παίρνουν.
          Ωραίο παραμύθι για όσους και όσες από εμάς είμαστε αφελείς, ευκολόπιστοι και έχουμε χάσει τα ταξικά γυαλιά μας .
          Αυτών τις απαιτήσεις εξυπηρετεί η σχεδιασμένη και συνεννοημένη τακτική των παρατάξεων της ΠΑΣΚΕ , της ΔΑΚΕ , του ΜΕΤΑ , να κάνουν ξεχωριστή πανελλαδική απεργία για τον ιδιωτικό τομέα και ξεχωριστή για τους εργαζόμενους στο Δημόσιο .
          Των εργοδοτών τα σχέδια και τις απαιτήσεις εξυπηρετεί η τακτική τους να μην παίρνουν κανένα μέτρο για να είναι επιτυχημένες οι απεργίες και από πάνω να ζητάνε ότι ζητάνε και οι Εργοδότες (π.χ. φθηνό ρεύμα , μειωμένη φορολογία ) , λέγοντας ακριβώς το ίδιο παραμύθι . Σε αυτά τα σχέδια και τις επιθυμίες υπακούει η απόφαση και η συνεννόηση των παρατάξεων της ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ στην Διοίκηση της Ομοσπονδίας μας , να αρνούνται να δώσουν στην ΔΑΣ τις θέσεις στο Προεδρείο που της αναλογούν και να μας θέτουν εκτός Εκτελεστικής της Π.Ο.Ε.Μ. για μια ακόμα θητεία .
Ούτε βήμα πίσω λοιπόν στις απαιτήσεις των εργοδοτών
 Όλοι στην απεργία απαιτώντας τώρα :

·        Να σταματήσουν οι απολύσεις και σε περίπτωση απόλυσης να καταβάλλεται στον εργαζόμενο η αποζημίωση , που ίσχυε πριν την μείωσή της και να του εξασφαλίζεται επίδομα ανεργίας για όλο το διάστημα της ανεργίας (80% του βασικού) .
·        Άμεση υπογραφή Κλαδικής Σύμβασης με μισθό και μεροκάματο στο ύψος της Σύμβασης του 2009 , υποχρεωτικά εφαρμόσιμη για όλους τους Εργοδότες . Σύμβαση που επιβάλλει τις συμβάσεις αορίστου χρόνου και θα μειώνει στο ελάχιστο τις άλλες ελαστικές μορφές εργασίας .
·        Εδώ και τώρα διάθεση κονδυλίων για τα δημόσια Νοσοκομεία και Σχολεία , τις Δημόσιες Συγκοινωνίες .
·        Η Δ.Α.Σ. απευθύνεται σε κάθε Δ.Σ., σε κάθε τίμιο εργαζόμενο συνδικαλιστή , τους καλεί όχι μόνο να πάρουν απόφαση για την απεργία , αλλά να πάρουν κάθε δυνατό μέτρο για την συμμετοχή όλων των μεταλλεργατών .
·        Καλούμε κάθε μεταλλεργάτη , μεταλλεργάτρια σε δράση για να πετύχει η απεργία , σε μαζική συμμετοχή σε αυτήν .
·        Να ορθώσουμε ένα , όσο γίνεται δυνατότερο μέτωπο , ενιαίο μαζί με τους εργαζόμενους των άλλων Κλάδων απέναντι στους εργοδότες και τις απαιτήσεις τους, στην Ε.Ε. στο Δ.Ν.Τ. , την Κυβέρνηση και τα κόμματα που έχουν ως ιερό ευαγγέλιο αυτά που ζητούν οι καπιταλιστές .


ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ
ΣΤΙΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ
ΟΛΟΙ–ΕΣ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 8 ΔΕΚΕΜΒΡΗ




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους