Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2016

Public Issue: Εκρηξη δυσαρέσκειας για την πορεία της χώρας


Την απογοήτευσή τους για την πορεία της χώρας εκφράζουν οι Ελληνες στο Πολτικό Βαρόμετρο της Public Issue για τον Νοέμβριο, καθώς σχεδόν εννέα στους δέκα πολίτες εκτιμούν ότι τα πράγματα πηγαίνουν σε λάθος κατεύθυνση, ενώ μόλις το 8% έχει αντίθετη άποψη.
Παράλληλα, το 92% δηλώνει... 




δυσαρεστημένο με το κυβερνητικό έργο, ενώ το 84% έχει αρνητική γνώμη για τη λειτουργία της αντιπολίτευσης. Ενδεικτικό είναι ότι περισσότεροι από τους μισούς ψηφοφόρους, σε ποσοστό 52%, πιστεύει ότι ούτε μία κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ούτε μία κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας είναι η καταλληλότερη για να λύσει τα προβλήματα της χώρας.
Στη «μάχη» για την πρωθυπουργία πάντως, ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης είναι η δημοφιλέστερη επιλογή, με το 42% να τον χαρακτηρίζει ως την καταλληλότερη επιλογή, με τον Αλέξη Τσίπρα να συγκεντρώνει ποσοστό 22%.
Το 35% των πολιτών απαντά ότι κανένας από τους δύο δεν είναι ο καταλληλότερος για τον πρωθυπουργικό θώκο.
Τέλος, σε μία περίοδο που χαρακτηρίζεται από αναταράξεις στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου, οι περισσότεροι πολίτες εκτιμούν ότι η χώρα μας έγινε πιο αδύναμη στη διεθνή σκηνή σε σχέση με πέρυσι. Συγκεκριμένα, το 53% εκτιμά ότι η Ελλάδα έγινε πιο αδύναμη τους τελευταίους δώδεκα μήνες, ενώ μόλις το 8% πιστεύει ότι η θέση της ενισχύθηκε.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους