Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2016

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΜΕΤΑΛΛΟΥ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 09/12/2016

Στο ηλεκτρονικό μας ταχυδρομείο λάβαμε και δημοσιεύουμε: 

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΣΥΓΚΟΛΛΗΤΩΝ ΕΡΓ/ΧΝΙΤΩΝ ΚΑΙ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
ΜΕΤΑΛΛΟΥ  ΝΟΜΟΥ  ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ
ΕΔΡΑ: ΛΑΜΙΑ ΠΛ. ΔΙΑΚΟΥ ΕΡΓ. ΚΕΝΤ. ΦΘΙΩΤ
ΑΡΙΘ.ΕΓΓΡ. ΒΙΒΛ.ΕΠΑΓΓ.ΣΩΜ.ΠΡΩΤ.ΛΑΜΙΑΣ 46/95
EMAIL: politiskp@gmail.com Τηλ: 6937887924
Fax: 22330-41164
Αρ.Πρωτ. -120- ΛΑΡΥΜΝΑ 09/12/2016

ΠΡΟΣ: Διοικητικό Συμβούλιο Σωματείου Εργαζομένων ΛΑΡΚΟ
Ευρεία κοινοποίηση


ΘΕΜΑ: << Συντονισμός κινητοποιήσεων >>

Συνάδελφοι,
Σας ενημερώνουμε πως στις 06/12/2016 πραγματοποιήσαμε Γ.Σ των μελών μας συναδέλφων στις εργολαβίες με καθολική συμμετοχή που ξεπερνούσε τους 100 και πλέον εργαζόμενους στο σύνολο των περίπου 135.

Στην Γ.Σ οι εργαζόμενοι απέρριψαν με μυστική καθολική ψηφοφορία και παμψηφεί την απόφαση της Διοίκησης να κάνει όπως είπε, αν εγκρίνει το Δ.Σ της ΛΑΡΚΟ, κάποιες λίγες , γύρω στις 15 ενσωματώσεις από 1/1/2017, χωρίς δέσμευση για τους υπόλοιπους, χωρίς χρονοδιάγραμμα και δηλώνοντας πως θα συνεχίσουν να υπάρχουν εργολαβίες για την κάλυψη πάγιων και διαρκεί αναγκών.






Η Γ.Σ παμψηφεί αποφάσισε την συνέχιση των κινητοποιήσεων οι οποίες και υλοποιήθηκαν με καθολική επιτυχία 7 -8/12/2016.

Η Γ.Σ παμψηφεί αποφάσισε να εξουσιοδοτήσει το Δ.Σ του Συνδικάτου μας και την Επιτροπή Αγώνα με σκοπό τον συντονισμό με το Σωματείο εργαζομένων ΛΑΡΚΟ για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων και σε απάντηση στην διασπαστική απόφαση της Διοίκησης επάνω στο δίκαιο από κοινού αίτημα μας για την κατάργηση του σκλαβοπάζαρου όλων των εργολαβιών (συντήρηση, καθαρίστριες, καθαρισμοί, φύλακες) και την ενσωμάτωση όλων των εργαζομένων στην ίδια την ΛΑΡΚΟ με σύμβαση αόριστου χρόνου.

Βλέποντας και εσείς από την πλευρά σας πως απέναντι μας έχουμε μια διοίκηση που εφαρμόζει διάφορες τακτικές με στόχο να διασπάσει, να απαξιώσει το Συνδικαλιστικό Κίνημα στην ΛΑΡΚΟ. Τακτικές όπως είναι:
  • Η διασπαστική και αόριστη απόφαση για τις ενσωματώσεις.
  • Το κάλεσμα των εργαζομένων που αναβαθμίζει, για να υπογράψουν ατομική σύμβαση με την οποία να αποδέχονται την αναβάθμισή χωρίς χρήματα.
  • Το σαμποτάρισμα της έναρξης διαπραγματεύσεων, συνέχεια όλο πίσω πιο πίσω, για Επειχ.Σ.Σ.Ε με βάση τις αποφάσεις των Γ.Σ των εργαζομένων για τις κατακρεουργημένες Τριετίες, Β.Μ, χρήματα αναβαθμίσεων γιατί στο μυαλό τους έχουν τις περικοπές.
  • Το στήσιμο απεργοσπαστικού μηχανισμού όπως έκανε στην απεργία του Συνδικάτου μας στις 07/12 που έστειλε των εργολάβο να φέρει καμιόνι απεργοσπαστών, χωρίς βέβαια οι εργαζόμενοι που ήρθαν να γνωρίζουν από την προηγούμενη ημέρα τι γίνετε στην ΛΑΡΚΟ. Στο στήσιμο απεργοσπασίας συμμετέχουν κάμποσα στελέχη της ΛΑΡΚΟ.
  • Την αφερεγγυότητα των δεσμεύσεων που δίνει συνέχεια για την τακτοποίηση του ασφαλιστήριου συμβολαίου όπου οι υποχρεώσεις της ΛΑΡΚΟ έχουν ξεπεράσει τα 3.000.000. ευρω προς αυτό και δεν έχει καταβάλει ούτε τα παρακρατηθέντα από τους εργαζόμενους χρήματα.
Συνάδελφοι,

Γνωρίζετε πως τα παραπάνω είναι λίγα, ενδεικτικά, από την τακτική της διορισμένης από την κυβέρνηση Διοίκησης.
Σε αυτή την βάση και στα πλαίσια της εξουσιοδότησης που πήραμε από την Γ.Σ για να έρθουμε σε επαφή με στόχο των συντονισμό.
Στην βάση πως κατανοείται πως η νίκη των εργαζομένων στις εργολαβίες είναι υπόθεση όλων των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ και θα είναι και νίκη όλων των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ μιας και πιο δυνατοί θα αντιμετωπίσουμε όλα τα παραπάνω .

Σας καλούμε να ορίσετε ημερομηνία και ώρα συνάντησης, όποτε εσείς θέλετε, αρκεί όμως να πραγματοποιηθεί η συνάντηση μέχρι και την 13/12 διότι στις 14/12 έχουμε αποφασίσει νέα Γ.Σ των μελών μας με θέμα την κλιμάκωση και θα θέλαμε να γνωρίζουμε τι μπορείτε να κάνετε από την μεριά σας σε αυτή την κατεύθυνση.

ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΚΑ

ΤΟ ΔΙΟΗΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
ΚΑΙ Η


ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους