Τρίτη, 6 Δεκεμβρίου 2016

ΑΠΕΡΓΙΑ 7/8/12/2016 ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΙΣ ΕΡΓΟΛΑΒΙΕΣ ΣΤΗΝ ΛΑΡΚΟ

Στο ηλεκτρονικό μας ταχυδρομείο λάβαμε και δημοσιεύουμε: 

Σ Υ Ν Δ Ι Κ Α Τ Ο ΣΥΓΚΟΛΛΗΤΩΝ ΕΡΓ/ΧΝΙΤΩΝ ΚΑΙ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
Μ Ε Τ Α Λ Λ Ο Υ Ν Ο Μ Ο Υ Φ Θ Ι Ω Τ Ι Δ Α Σ
ΕΔΡΑ: ΛΑΜΙΑ ΠΛ. ΔΙΑΚΟΥ ΕΡΓ. ΚΕΝΤ. ΦΘΙΩΤ
ΑΡΙΘ.ΕΓΓΡ. ΒΙΒΛ.ΕΠΑΓΓ.ΣΩΜ.ΠΡΩΤ.ΛΑΜΙΑΣ 46/95
EMAIL: politiskp@gmail.com Τηλ: 6937887924
Fax: 22330-41164
Αρ.Πρωτ. -119- ΛΑΡΥΜΝΑ 06/ 1/2016

ΠΡΟΣ:
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Σ.Ε.Λ ΛΑΡΚΟ
ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΛΑΡΚΟ
ΤΕΧΝΟΣΤΥΛ

Ευρεία κοινοποίηση
ΘΕΜΑ: « Απόρριψη της απόφασης που μας κοινοποιήσατε στην συνάντηση που είχαμε την Δευτέρα 05/12/2016. Υλοποίηση των κινητοποιήσεων που Ίδη σας έχουμε κοινοποίηση από την Τρίτη 29/11/2016 με αρ. Πρωτ. 116 Του έγγραφου μας».

Κύριοι,
Σήμερα 06/12/2016 πραγματοποιήσαμε Γ.Σ για να εκτιμήσουμε την απόφαση που πήρατε με βάση το αίτημα μας «για την κατάργηση του σκλαβοπάζαρου των εργολαβιών και την ενσωμάτωση όλων των εργαζομένων στην ίδια την ΛΑΡΚΟ με σύμβαση αόριστου χρόνου»


Σας δηλώνουμε πως η Γ.Σ απόρριψε την διασπαστική κατά την γνώμη μας απόφαση σας και αποφάσισε την υλοποίηση των κινητοποιήσεων που Ίδη σας έχουμε κοινοποίηση από την Τρίτη 29/11/2016 με αρ. Πρωτ. 116 Του έγγραφου μας.
Η απεργία θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 07/12/2016 από 06:00 π.μ μέχρι την Πέμπτη 08/12/2016 και ώρα 06:00 π.μ και το προσωπικό ασφάλειας είναι ένα μόνο μέλος του Συνδικάτου μας σε κάθε βάρδια και εφόσον δεν υπάρχει μόνιμος. Σε περίπτωση κολλήματος για θέματα ασφαλείας από την πλευρά σας παρακαλούμε ενημερώστε μας γραπτός στο mail μας για να το εκτιμήσουμε και αν γίνετε να το λύσουμε.
Επίσης επικυρώσαμε την απόφαση μας να συμμετέχουμε στην Πανελλαδική Πανεργατική 24ωρη απεργία την Πέμπτη 08/12/2016 από 06:00 π.μ μέχρι την Παρασκευή 09/12/2016 και ώρα 06:00 π.μ και το προσωπικό ασφαλείας είναι αυτό που σας παραδίδει το Σωματείο Εργαζομένων ΛΑΡΚΟ.

Σας υπενθυμίζουμε τα δίκαια αιτήματα μας:
Απαιτούμε να ενσωματωθούν όλοι οι εργαζόμενοι στις εργολαβίες στην ίδια την ΛΑΡΚΟ διότι:
  • Εργάζονται ήδη για πολλά έτη σε αυτή μέσο του σκλαβοπάζαρου των εργολαβιών, εργάζονται δίπλα, μαζί και κάνουν ακριβός την ίδια εργασία με το προσωπικό της.
  • Ενώ εργάζονται δίπλα, μαζί και κάνουν ακριβός την ίδια εργασία με το προσωπικό της, δεν είναι λήπτες αυτονόητων παροχών με τους υπόλοιπους εργαζόμενους όπως μισθολογικές αμοιβές, φροντίδα του εργοδότη για τα ίδιας ποιότητας Μ.Α.Π, χορήγηση προϋπηρεσίας για την κατοχή απαραιτήτων αδειών για μηχανές που ήδη χρησιμοποιούν όπως π.χ ηλεκτροσυγκόλληση, οξυγονοκόλληση, χορήγηση οικίας στους οικισμούς της ΛΑΡΚΟ, χορήγηση γάλατος και ο κατάλογος δεν έχει τέλος.
  • Ενώ εργάζονται δίπλα, μαζί και κάνουν ακριβός την ίδια εργασία με το προσωπικό της ζουν στην ανασφάλεια σε σχέση με τους υπόλοιπους εργαζόμενους, γίνονται λήπτες μεγαλύτερης ακόμη πίεσης, πολλές φορές είναι θύματα κατακρεούργησης αυτονόητων δικαιωμάτων.
Όλα τα παραπάνω και δεκάδες ακόμη που τα γνωρίζετε γεννούν αντικειμενικά σύγχυση, απαξίωση, σοβαρά προβλήματα ασφαλούς εργασίας.
Απαιτούμε να ενσωματωθούν όλοι οι εργαζόμενοι στις εργολαβίες στην ίδια την ΛΑΡΚΟ, να επαναλειτουργήσει το Σ.Α.Ε.Ξ, να επανδρωθούν με εξοπλισμό και προσωπικό τα συνεργεία, να αξιοποιηθεί το εργατοτεχνικό, επιστημονικό και διοικητικό προσωπικό που ήδη υπάρχει και απασχολείτε ως απλοί εργαζόμενοι, να γίνουν νέες προσλήψεις, εργατοτεχνικού, επιστημονικού και διοικητικού προσωπικού, να φτιαχτεί οργανόγραμμα και να αναρτηθεί, σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες και παίρνοντας υπόψη την 10ετια του 80’ που στο ίδιο εργοστάσιο, πιο καινούριο τότε κατά 35 έτη, οι εργαζόμενοι ξεπερνούσα τους 1200 και ήταν η μοναδική 10ετια που η ΛΑΡΚΟ δεν είχε θανατηφόρο ατύχημα. Το αίτημα μας αυτό είναι για την ασφαλή εργασία των εργαζομένων και ελαττώνει την απαξίωση της ΛΑΡΚΟ. Δίνει οικονομική ανάσα στην ίδια, στους εργαζόμενους στην τοπική κοινωνία και προασπίζεται το δημόσιο συμφέρον για τους εξής λόγους:
  • Ένας εργαζόμενος στην ΛΑΡΚΟ μέσω εργολαβίας κοστίζει αν όχι το ίδιο ίσως και περισσότερο από ένα εργαζόμενο στην ίδια την ΛΑΡΚΟ και ας αμείβετε αρκετά πιο χαμηλά ο εργαζόμενος στην εργολαβία. Η διαφορά του μεγαλύτερου κόστους για την ΛΑΡΚΟ μαζί με τις μικρότερες απολαβές του εργαζομένου είναι το κέρδος του εργολάβου που δεν προσφέρει υποδομές παρά μόνο νοικιάζει στην πραγματικότητα τους εργαζόμενους της εργολαβίας στην ΛΑΡΚΟ.
  • Η επαναλειτουργία του Σ.Α.Ε.Ξ θα μηδενίσει σχεδόν την ύπαρξη εργολάβου στην ΛΑΡΚΟ.
  • Η επάνδρωση με εξοπλισμό και προσωπικό των συνεργείων θα μηδενίσει σχεδόν τις δαπάνες σε εξωτερικά συνεργεία και μηχανουργία. Οποιαδήποτε επισκευή η κατασκευή θα είναι πιο ποιοτική και ασφαλές διότι θα είναι κατασκευασμένη και προσαρμοσμένη στις ανάγκες του εργοστάσιου και των εργαζομένων.
Αναμένουμε αλλαγή στην στάση σας για να ομαλοποιηθεί η κατάσταση.
Για το Δ.Σ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΠΟΛΙΤΗΣ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΩΤΗΣ ΣΤΑΥ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους