Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2016

Μητσοτάκης προς Ευρωπαίους: Έτοιμος να κυβερνήσω και να πάρω δύσκολα μέτρα

Ο πρόεδρος της ΝΔ ετοιμάζει τις βαλίτσες του για Βρυξέλλες, προκειμένου να συμμετάσχει στην σύνοδο του Eυρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, την προσεχή Τετάρτη και Πέμπτη.
Με νωπή τη γεύση από τη συζήτηση του προϋπολογισμού που επιβεβαίωσε, για τον ίδιο, την αναξιοπιστία του Αλέξη Τσίπρα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ετοιμάζει τις βαλίτσες του για Βρυξέλλες, προκειμένου να συμμετάσχει στην σύνοδο του Eυρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, την προσεχή Τετάρτη και Πέμπτη. 







Η διαβεβαίωση στη Βουλή του κ. Τσίπρα ότι θα εξαντλήσει και την τελευταία μέρα της τετραετίας, ενώ μόλις πριν από πέντε μέρες ο Ευκλείδης Τσακαλώτος απειλούσε τους εταίρους με πρόωρη προσφυγή στις κάλπες είναι μία ακόμα απόδειξη, για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, της διγλωσσίας του πρωθυπουργού αλλά και της έλλειψης σοβαρότητας που εμφανίζει σε τόσο κορυφαία θέματα. 




Στελέχη της Πειραιώς αναρωτιούνται εάν τη μία βδομάδα απειλείς τους εταίρους με εκλογές και την άλλη διαβεβαιώνεις το ελληνικό κοινοβούλιο ότι θα εξαντλήσεις την τετραετία, πόση σοβαρότητα και σταθερότητα μπορείς να εκπέμπεις τόσο στο εξωτερικό όσο και στο εσωτερικό;

Ακριβώς την αντίθετη εικόνα από αυτή του κ. Τσίπρα, δηλαδή, την εικόνα του σοβαρού και αξιόπιστου ηγέτη θα προσπαθήσει να χτίσει για ακόμη μία φορά στις επαφές που θα έχει με τους ευρωπαίους αξιωματούχους ο πρόεδρος της ΝΔ. 

Τις δύο μέρες που θα μείνει στις Βρυξέλλες, ο κ. Μητσοτάκης θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, τον αντιπρόεδρο Βλάντις Ντομπρόβσκις, τον Ευρωπαίο Επίτροπο Πιέρ Μοσκοβισί, ενώ είναι πιθανό στο περιθώριο της συνόδου του ΕΛΚ να γίνει και σύντομη συνάντηση με την Ανγκέλα Μέρκελ. 

Σε όλες τις συναντήσεις ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα χρησιμοποιήσει την ίδια γλώσσα που χρησιμοποιεί και στο εσωτερικό και θα στείλει μήνυμα σε όλους ότι είναι έτοιμος, όχι μόνο να αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας, αλλά και να πάρει όσα δύσκολα μέτρα απαιτούνται, προκειμένου η χώρα να ξεφύγει οριστικά από το σκοτεινό τούνελ στο οποίο βρίσκεται εδώ και 6 χρόνια.

Γυρνώντας από τις Βρυξέλλες, ο κ. Μητσοτάκης θα επισκεφθεί το επόμενο Σαββατοκύριακο τη Θράκη, μια επίσκεψη που ήταν προετοιμασμένη και επρόκειτο να γίνει την Παρασκευή 25 και το Σάββατο 26 Νοεμβρίου. 

Τις ίδιες μέρες, όμως, και εντελώς ξαφνικά επέλεξε και ο πρωθυπουργός να επισκεφθεί τη Θράκη. 

Μάλιστα, στα μέσα εκείνης της εβδομάδος υπήρξε επικοινωνία του γραφείου του κ. Μητσοτάκη με το γραφείο του κ. Τσίπρα και προκειμένου να μην υπάρξει πολιτική αντιπαράθεση σε μια τόσο ευαίσθητη εθνική περιοχή ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας επέλεξε να αναβάλει το ταξίδι του και επισκέφθηκε την Ήπειρο. 

Μια νέα εστία αντιπαράθεσης με τον ΣΥΡΙΖΑ ανοίγουν οι δηλώσεις του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης, Νίκου Παρασκευόπουλου, ο οποίος όχι μόνο ζήτησε να αποποινικοποιηθεί το κάψιμο της ελληνικής σημαίας, αλλά μίλησε και με θετικά λόγια για την Χρυσή Αυγή, λέγοντας πως αν αποφασίσει να λειτουργήσει εντός δημοκρατικού πλαισίου, θα πρέπει να στηρίξουν αυτήν την αλλαγή τα υπόλοιπα δημοκρατικά κόμματα. 

Κύκλοι της Πειραιώς εκτιμούν πως η δήλωση αυτή, ως συνέχεια της επίσκεψης στο Καστελόριζο με τη συμμετοχή Χρυσαυγιτών βουλευτών, μπορεί να αποτελούν σημεία αναθέρμανσης του παλιού φλερτ ΣΥΡΙΖΑ - Χρυσής Αυγής που έχει καταγγείλει η Νέα Δημοκρατία, γι’ αυτό και οι τόνοι θα υψωθούν ως προς το θέμα αυτό, τις επόμενες μέρες.


Real.gr
Aπο: euro2day.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους