Παρασκευή, 6 Ιανουαρίου 2017

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΜΕΤΑΛΛΟΥ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΛΑΡΥΜΝΑ 05/01/2017

Στο ηλεκτρονικό μας ταχυδρομείο λάβαμε και δημοσιεύουμε:      
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΣΥΓΚΟΛΛΗΤΩΝ ΕΡΓ/ΧΝΙΤΩΝ ΚΑΙ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΜΕΤΑΛΛΟΥ ΝΟΜΟΥ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ
ΕΔΡΑ: ΛΑΜΙΑ ΠΛ. ΔΙΑΚΟΥ ΕΡΓ. ΚΕΝΤ. ΦΘΙΩΤ
ΑΡΙΘ.ΕΓΓΡ. ΒΙΒΛ.ΕΠΑΓΓ.ΣΩΜ.ΠΡΩΤ.ΛΑΜΙΑΣ 46/95
EMAIL: politiskp@gmail.com Τηλ: 6937887924
Fax: 22330-41164
Αρ.Πρωτ. -04- ΛΑΡΥΜΝΑ 05/01/2017

ΠΡΟΣ:
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Σ.Ε.Λ ΛΑΡΚΟ
ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΛΑΡΚΟ
ΤΕΧΝΟΣΤΥΛ
ΚΑΡΑΤΣΙΩΛΗ
ΚΑΡΑΜΠΑ

Ευρεία κοινοποίηση


ΘΕΜΑ: Προκήρυξη 24ωρης απεργίας για την Τρίτη 10/01/2017 από 06:00 το πρωί έως την Τέταρτη 11/01/2017 06:00 το πρωί και 24ωρης απεργίας για την Τέταρτη 11/01/2017 από τις 06:00 το πρωί έως την Πέμπτη 12/01/2017 06:00 το πρωί με αίτημα «κατάργηση του σκλαβοπάζαρου όλων των εργολαβιών και ενσωμάτωση όλων των εργαζομένων στην ίδια την ΛΑΡΚΟ με σύμβαση αορίστου χρόνου».

Κύριοι,

Στις 05/01/2017 πραγματοποιήσαμε Γ.Σ και αποφασίσαμε την παραπάνω κινητοποίηση με το παραπάνω αίτημα.

Κύριοι,

Συνεχίζουμε τις κινητοποιήσεις με δικιά σας ευθύνη και προπαντός για την ασφαλή εργασία των εργαζομένων.
Η απόφαση σας να προχωρήσατε σε ολιγάριθμες ενσωματώσεις, χωρίς δεσμεύσεις για την υλοποίηση του αιτήματος μας έστω και με χρονοδιάγραμμα, νομίζοντας πως με αυτό τον τρόπο θα μας διασπάσατε, το μόνο που έφερε είναι μεγαλύτερη απαξίωση προς στους εργαζόμενους στις εργολαβίες, μεγαλύτερα ζητήματα ασφαλούς εργασίας για όλο το προσωπικό της ΛΑΡΚΟ.
Κύριοι, όταν λέμε όλους εννοούμε όλους.

Εννοούμε τους εργαζόμενους στις εργολαβίες στην συντήρηση όπου εργάζονται δίπλα, μαζί και κάνουν ακριβώς την ίδια εργασία με το μόνιμο προσωπικό. Στην συντήρηση υπάρχει και διοικητικό προσωπικό σε γραφεία, όπως οι συνάδελφοι στο σχεδιαστήριο που κρατούν τμήμα μόνοι τους. Υπάρχουν οι συναδελφισσες στα γραφεία του εργολάβου όπου κρατούν την μηχανογράφηση των εργασιών, των αδειών, της μισθοδοσίας κλπ, ο μηχανικός στον εργολάβο ο όποιος εποπτεύει τις εργασίες σε συνεργασία με τους μόνιμους μηχανικούς, οι υπομηχανικοί που είναι υπεύθυνοι βαρδιών. Στην συντήρηση έχετε εντάξει και τους συναδέλφους στο χημείο όπου καλύπτουν πάγιες ανάγκες παραγωγής .

Εννοούμε επίσης τους εργαζόμενους στους καθαρισμούς του εργοστασίου όπου κάνουν εργασία που παλιότερα έκανε μόνιμο προσωπικό, τις συναδέλφισες καθαρίστριες που κάνουν ακριβώς την ίδια εργασία που έκαναν παλιότερα μόνιμες εργαζόμενες τις ΛΑΡΚΟ και τους συναδέλφους φύλακες στο λιμάνι που κάνουν την ίδια εργασία με τους φύλακες της ΛΑΡΚΟ .

Κύριοι,

Εμείς όταν λέμε κατάργηση του σκλαβοπάζαρου το παραπάνω εννοούμε. Από αυτήν την άποψη καταλαβαίνετε πως δεν μπορούμε να συμβιβαστούμε με τα ψίχουλα που αποφασίσατε να δώσετε.
Δεν συμβιβαζόμαστε με την επιχειρηματολογία σας πως «δεν γίνετε να ενσωματωθούν όλοι». Δεν συμβιβαζόμαστε γιατί οι ίδιοι, με τις πράξεις σας μας αποδεικνύετε ότι τα πάντα γίνονται.

Απαιτούμε να ενσωματώσετε όλους τους εργαζόμενους από την εργολαβία στην ίδια την ΛΑΡΚΟ όπως ενσωματώσατε και τον συνάδελφο που είχε 10 μέρες στον εργολάβο. Μόνοι σας δηλώσατε πως οι ενσωματώσεις είναι αρμοδιότητα μόνο της Διοίκησης και αποδείξατε με την παραπάνω ενσωμάτωση πως αυτό ισχύει σε αντίθεση αυτών που λέγατε πριν 10 ήμερες.
Στα αιτήματα μας πλέον μπήκε και η ενσωμάτωση του εκτάκτου προσωπικού που βάζετε για να καλύψετε το κενό που δημιουργούν οι κινητοποιήσεις μας.
Για αυτήν την τακτική που εφαρμόζετε έχετε και την πλήρη ευθύνη για το οτιδήποτε συμβεί λόγο απειρίας και σύγχυσης των εργαζομένων.

Κύριοι,

Εμείς από την πλευρά μας είμαστε ανοιχτή να λύσουμε το ζήτημα μέσω διαλόγου και από αυτήν την άποψη σας καλούμε να συναντηθούμε πριν υλοποιήσουμε την κινητοποίηση μας.
Σας δηλώνουμε από σήμερα για να πάρετε τα μέτρα σας για την ασφάλεια του εργοστασίου:
Στην παραπάνω κινητοποίηση θα απεργήσουν όλοι οι εργαζόμενοι στις εργολαβίες ( πρωινοί και βάρδιες ). Αν μένει βάρδια κενή επειδή δεν έχετε μόνιμο προσωπικό να καλύψετε το οργανικό κενό, ζητήστε έγγραφος και έγκαιρα από το Συνδικάτο μας το τι ακριβώς είναι αυτό με ονοματεπώνυμο του συναδέλφου μας.

Αναμένουμε αλλαγή στην στάση σας για να ομαλοποιηθεί η κατάσταση.

Για το Δ.Σ

             Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ     Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

              ΠΟΛΙΤΗΣ ΠΑΝ.    ΑΝΔΡΙΩΤΗΣ ΣΤΑΥ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους