Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2017

ΔΕΗ: Κρίσιμες Αποφάσεις για ΑΔΜΗΕ, Ρυθμίσεις Οφειλών, ΛΑΡΚΟ και 200 Αποχωρήσεις Προσωπικού

Κρίσιμες αποφάσεις καλείται να λάβει αυτή την εβδομάδα η ΔΕΗ, κατά τη συνεδρίαση του ΔΣ, αλλά και την έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων, σχετικά με την διαδικασία για το 51% του ΑΔΜΗΕ, το νέο πρόγραμμα ρύθμισης ληξιπρόθεσμων οφειλών, τη σύμβαση προμήθειας προς τη ΛΑΡΚΟ και την αποχώρηση περίπου 200 ατόμων από το προσωπικό της Επιχείρισης, μέσω υποχρεωτικής συνταξιοδότησης ή προγράμματος εθελουσίας εξόδου.






Την ερχόμενη Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου, η έκτακτη γενική συνέλευση θα επικυρώσει την απόφαση σχετικά με την απόσχιση του ΑΔΜΗΕ και ειδικότερα το τμήμα που αφορά τη νέα Εταιρεία Συμμετοχών στην οποία θα ανήκει το 51% του Διαχειριστή.

Το θέμα για τη ΔΕΗ είναι ότι δεν υπάρχει αποζημίωση για αυτό το ποσοστό, καθώς η Εταιρεία Συμμετοχών προβλέπεται ότι θα εισαχθεί στο Χρηματιστήριο και οι μέτοχοι της ΔΕΗ θα λάβουν αναλογικά με το μερίδιο τους, μετοχές του ΑΔΜΗΕ.

Ο επικεφαλής της ΔΕΗ Μ.Παναγιωτάκης έχει αναφερθεί δημοσίως σε προτάσεις που έχει καταθέσει προς την κυβέρνηση, με τις οποίες, όπως υποστηρίζει, διασφαλίζεται ο έλεγχος του Δημοσίου στο 51% του ΑΔΜΗΕ και ταυτόχρονα μεγιστοποιείται το οικονομικό όφελος για τη ΔΕΗ. Μένει αν φανεί αν αυτές οι προτάσεις υιοθετηθούν από το βασικό μέτοχο, δηλαδή το Δημόσιο. 

Επί τάπητος θα τεθεί την Πέμπτη και το σημαντικό θέμα της νέας σύμβασης προμήθειας με την πολύπαθη ΛΑΡΚΟ. Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για μία τιμή κοντά στα 40 ευρώ/MWh. 

Εκτός από τα παραπάνω θέματα, σήμερα θα συζητηθεί στη συνεδρίαση του ΔΣ το πρόγραμμα αποχώρηση περίπου 200 στελεχών της Επιχείρισης, που αν και έχουν κατοχυρώσει σύνταξη δεν έχουν ακόμα φύγει από τη ΔΕΗ, μέσω υποχρεωτικής συνταξιοδότησης ή ενδεχομένως μέσω κάποιου προγράμματος εθελουσίας εξόδου που μπορεί να έχει μεγαλύτερη χρονική διάρκεια, όπως φέρεται να ζητά η ΓΕΝΟΠ.

Τέλος, θα ληφθούν οι πρώτες αποφάσεις για το νέο πρόγραμμα ρύθμισης ληξιπρόθεσμων οφειλών. Στο τρέχον πρόγραμμα, που έληξε στα τέλη της περασμένης εβδομάδας. έχουν ήδη ενταχθεί πάνω από 500.000 πελάτες, με το σύνολο των ρυθμιζόμενων οφειλών να υπερβαίνει το 1 δισ. ευρώ.

Το νέο πακέτο ρυθμίσεων θα είναι περισσότερο ευέλικτο, αυξάνοντας περαιτέρω τις πιθανότητες να καταστεί επιτυχημένο.

Ειδικότερα, θα υπάρχουν τρεις κατηγορίες αποπληρωμής σε 18, 24 και 36 δόσεις, ανάλογα με το ύψος του χρέους του πελάτη και με κατώτατο όριο ελάχιστης μηνιαίας δόσης, ανά κατηγορία.
Για όσους έχουν οφειλές προς τη ΔΕΗ μέχρι 1.000 ευρώ, εξετάζεται ρύθμιση για «πάγωμα» της οφειλής, εφόσον εφεξής ο πελάτης πληρώνει κανονικά τον λογαριασμό του.
Τέλος, εξετάζεται η παροχή έκπτωσης 6% περίπου στη χρέωση ενέργειας για όσους καταναλωτές προπληρώσουν την ετήσια κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος.


Aπο: energia.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους