Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2017

Επιτυχημένη η απεργία στη ΛΑΡΚΟ

Σύμφωνα με το Συνδικάτο Μετάλλου
Αγώνας στο χιόνι και το κρύο  για τους εργολαβικούς υπαλλήλους της ΛΑΡΚΟ, οι οποίοι το πρωί της Πέμπτης κλείνουν δύο 24ωρα σε αποχή από την εργασία τους, διεκδικώντας μόνιμη απασχόληση στην επιχείρηση, μακριά από τις «δουλεμπορικές» εργολαβίες.
Μπορεί η συγκέντρωση στην πύλη του εργοστασίου να ματαιώθηκε σήμερα εξαιτίας των κακών καιρικών συνθηκών, ωστόσο από το Συνδικάτο Μετάλλου ανακοινώθηκε ότι συμμετείχε το σύνολο των μελών του στην απεργία.




Παράλληλα εργαζόμενοι κι από άλλους χώρους εξέφρασαν τη στήριξη τους στο συγκεκριμένο αγώνα όπως η Ομοσπονδία Ελληνικών Συλλόγων και Κοινοτήτων Σουηδίας, αλλά και η Ελληνική Κοινότητα Στοκχόλμης και η Ομοσπονδία Μεταλλωρύχων Ελλάδας.
Ειδικά η Ομοσπονδία Μεταλλωρύχων σημειώνει: 
ότι «Θα πρέπει ο κλάδος μας στο Μέταλλο, αλλά και άλλοι κλάδοι εργαζομένων, κυρίως εκεί που εφαρμόζεται καθεστώς εργολαβιών, ΔΠΥ, ελαστικές μορφές εργασίας και άλλες, να δείξουν έμπρακτα την συμπαράστασή τους γιατί η νίκη μπορεί να αποτελέσει παράδειγμα, να ανοίξει δρόμους για ανάλογους αγώνες σε όλους τους χώρους δουλειάς που επικρατεί παρόμοια σύγχρονη σκλαβιά».

Απο: efthia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους