Τρίτη 21 Μαρτίου 2017

Συναγερμός για 60.000 εργαζομένους σε ΔΕΚΟ λόγω των ομαδικών απολύσεων

Τα εργασιακά είναι ένα από τα μεγαλύτερα αγκάθια της διαπραγμάτευσης της ελληνικής κυβέρνησης με τους δανειστές....
Υπενθυμίζεται πως το ΔΝΤ απαιτεί την πλήρη απελευθέρωση της αγοράς εργασίας και απορρίπτει τις ευρωπαϊκές βέλτιστες πρακτικές, βάζοντας στο τραπέζι ακόμη μεγαλύτερη ευελιξία στις εργασιακές σχέσεις, λοκ άουτ, αλλαγές στον συνδικαλιστικό νόμο. 













Οπως αναφέρει και η Realnews το θέμα των ομαδικών απολύσεων αποδεικνύεται το πλέον ακανθώδες, αφού σε ενιαίο μέτωπο οι δανειστές ζητούν από την ηγεσία του υπουργείου Εργασίας να αυξήσει το ποσοστό των ομαδικών απολύσεων από 5% στο 10% και να καταργήσει την υπουργική προέγκριση. 



Πάντως ήδη υπάρχει ανησυχία για 60.000 εργαζομένους σε ΔΕΚΟ, οι οποίοι θα βρεθούν στη ζώνη του κινδύνου, εάν αυξηθεί το όριο των ομαδικών απολύσεων. 


Μέσω της αλλαγής του νόμου, οι δανειστές θα στρώσουν το έδαφος ώστε να υπάρχει ένα εργαλείο «απαλλαγής» από το πλεονάζον προσωπικό σε περίπτωση αλλαγής ιδιοκτησιακού καθεστώτος και εισόδου νέου επενδυτή.


Οπως εκτιμάται, θα ασκηθούν έντονες πιέσεις στο προσωπικό όσων εταιρειών ιδιωτικοποιηθούν την επόμενη διετία ή αποκτήσουν ιδιωτικό μάνατζμεντ μετά τη μείωση της κρατικής συμμετοχής. 



Aπο: iefimerida.gr




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους