Τρίτη 7 Μαρτίου 2017

Ε.Κ.Θ. - Οι Ελληνίδες εργαζόμενες δέχονται σε μεγαλύτερο βαθμό την επίθεση στα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΗΒΑΣ
ΤΜΗΜΑ ΤΗΣ Γ.Σ.Ε.Ε.
ΕΔΡΑ ΘΗΒΑ
ΟΙΔΙΠΟΔΟΣ 11-Τ.Κ.32200 – ΤΗΛ. : 22620 29694 - FAX. : 22620 26428 Email: ekthivas@gmail.com
ΑΡΙΘ. ΕΓΚΡΙΤ. ΑΠΟΦ.: ΠΡΩΤΟΔ. ΘΗΒΩΝ 72/18.3.46 ΑΡΙΘ. ΚΑΤΑΧ. ΣΤΟ ΒΙΒΛ.ΠΡΩΤΟΔ.53/80.3.46


Αρ. Πρωτ.:3456 ΘΗΒΑ 7/03/201

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πριν ενάμιση αιώνα, στις 8 Μαρτίου του 1857, εργάτριες του κλάδου της υφαντουργίας στη Νέα Υόρκη διεκδίκησαν πρώτες, ίσα δικαιώματα και αμοιβές στην εργασία. 
 
Σήμερα, στην Ελλάδα της οικονομικής κρίσης. Οι Ελληνίδες εργαζόμενες... 









δέχονται σε μεγαλύτερο βαθμό την επίθεση στα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Με απολύσεις, με ανασφάλιστη εργασία, με αύξηση των ορίων ηλικίας της σύνταξης, με την εφαρμογή των πιο ελαστικών και παράνομων μορφών απασχόλησης, οι γυναίκες – για μια ακόμα φορά- είναι εκείνες που καλούνται να πληρώσουν το πιο βαρύ, ίσως, τίμημα των μνημονιακών πολιτικών.
Ακόμα και το ιερό δικαίωμα της γυναίκας στη μητρότητα θέλουν να το καταργήσουν – κάτι που στην υπόλοιπη Ευρώπη θεωρείται δεδομένο, προστατεύεται και ενισχύεται – στην Ελλάδα είναι ακόμα αίτημα που προσπαθούν οι γυναίκες να υπερασπιστούν στο βωμό του κέρδους.
Πρέπει όλοι μαζί να σηκώσουμε το ανάστημά μας ενάντια στις πολιτικές της κυβέρνησης, με μια φωνή και να απαιτήσουμε να μην εφαρμοσθούν τα μέτρα που είναι η ταφόπλακα όλης της κοινωνίας.
Καλούμε τις εργαζόμενες της περιοχής, τις άνεργες, τις γυναίκες του καθημερινού μόχθου να πυκνώσουν τις γραμμές των Σωματείων και τους συλλογικούς αγώνες. 
 
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους-ες της περιοχής να συμμετέχουν στις εκδηλώσεις που διοργανώνονται στην πόλη της Θήβας και της περιοχής μας.


Το Δ.Σ.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους