Δευτέρα 15 Μαΐου 2017

ΔΑΣ ΜΕΤΑΛΛΟΥ - συνεχίζουν με εντατικούς ρυθμούς το έργο στην ίδια αντιλαϊκή – αντεργατική γραμμή...

Στο ηλεκτρονικό  μας ταχυδρομείο λάβαμε και δημοσιεύουμε:

ΔΑΣ ΜΕΤΑΛΛΟΥ
Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία
(συσπειρώνεται στο ΠΑΜΕ) 10 Μάη 2017

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΛΕΣΜΑ

Συνάδελφοι μεταλλεργάτες, η ενιαία επίθεση εργοδοτών κυβέρνησης στο εισόδημα μας, στα δικαιώματα μας, συνεχίζεται με αμείωτη ένταση. Η Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία που συσπειρώνεται στο ΠΑΜΕ, καλεί να συμβάλουμε όλοι ώστε να μην χαθεί ούτε λεπτό από την οργάνωση του αγώνα, σε κάθε εργοστάσιο, σε κάθε χώρο δουλειάς.
ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΛΕΗΛΑΣΙΑ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ - ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΩΝ
Συνάδελφοι, Συναδέλφισσες,







Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, συνεχίζει με εντατικούς ρυθμούς το έργο της στην ίδια αντιλαϊκή – αντεργατική γραμμή που χάραξαν όλες οι προηγούμενες, ανεξάρτητα από το ποιο η ποια κόμματα τις σχημάτιζαν.
Πάντα, έτσι και τώρα, για να χρυσώνουν το χάπι καλλιεργούν προσδοκίες ότι θα έρθουν καλύτερες μέρες για τους εργάτες, και άρα, πρέπει να βάλουμε κι εμείς πλάτη για την επιτυχία των μέτρων.
Κόβουν συντάξεις και μισθούς, μειώνουν το αφορολόγητο μας, μας χαρατσώνουν από παντού, την ίδια ώρα που προκλητικά επιδοτούν, φοροαπαλλάσσουν και χρηματοδοτούν τους βιομηχάνους – εφοπλιστές – τραπεζίτες – μεγαλεμπόρους.
Είναι βέβαιο ότι εμείς οι μεταλλεργάτες και όλοι οι εργαζόμενοι, μετά το 2018 θα συνεχίζουμε να ματώνουμε χωρίς σταματημό, στερούμενοι εμείς και οι οικογένειές μας ακόμα και τα βασικά είδη πρώτης ανάγκης, αφού έρχονται νέες μειώσεις στους μισθούς με το νέο αφορολόγητο:
▪ Εργάτης με καθαρό μισθό 500€ που δεν πλήρωνε φόρο εισοδήματος, θα του αρπάξουν τώρα 22€ το μήνα, 260 το χρόνο, μισό μηνιάτικο.
▪ Εργάτης με 700 ευρώ καθαρό μισθό, θα του αρπάξουν 660 ευρώ το χρόνο, ένα ολόκληρο μισθό.
▪ Τους συνταξιούχους, θα τους γδάρουν τριπλά. Μέσω της κατάργησης της «προσωπικής διαφοράς» σε κυριες και επικουρικες συνταξεις και της μείωσης του αφορολόγητου , προκειμένου να πιάνονται οι στόχοι για τα ματωμένα πλεονάσματα.
Τα 3.6 δις € που θα μας αρπάξουν, θα τα παραδώσουν ως «αντίμετρα» δηλαδή ζεστό χρήμα στους βιομηχάνους, στους εφοπλιστές, στους μεγαλοεργολάβους. Προσφέροντάς τους νέες φοροαπαλλαγές, επιδοτήσεις, μείωση των ασφαλιστικών εισφορών. Νέα προνόμια, πάνω στα παλιά όπως φθηνό ρεύμα.

Από το 2018 θα έρθει νέο «μαχαίρι» στα κοινωνικά επιδόματα. Θα εφαρμοστούν μέτρα ύψους 447 εκατ. ευρώ, με μείωση των επιδομάτων ανεργίας, τέκνων, φτώχειας και στήριξης οικογενειών. Κατά 58 εκατ. ευρώ θα μειωθεί το επίδομα θέρμανσης και θα καταργηθεί η έκπτωση φόρου για ιατρικές δαπάνες με σοβαρή φορολογική επιβάρυνση των εργαζόμενων-του λαού, που θα ξεπερνά τα 120 εκατ. ευρώ.
Μιλάνε για ανάπτυξη που θα έρθει, άλλα δεν λένε ότι αυτή η ανάπτυξη θα άφορα λίγους, θα αφορά την κερδοφορία των μονοπωλιακών ομίλων. Για εμάς, για τους εργαζόμενους, για τον λαό, τα μνημόνια θα είναι διαρκείας. Δεν το κρύβουν άλλωστε.... για να είναι υγιής αυτή η ανάπτυξη πρέπει να γενικευτούν οι ευέλικτες μορφές απασχόλησης, οι εργολαβίες και τα σκλαβοπάζαρα, να ξεχάσουμε ότι ξέραμε για τον σταθερό εργάσιμο χρόνο και τα συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα, ενώ ο μέσος μισθός θα πρέπει να πέφτει συνεχώς ώστε να εξασφαλίζεται η ανταγωνιστικότητα...
Συνάδελφοι μέλη διοικητικών συμβουλίων των σωματείων του κλάδου, να αξιοποιήσουμε την πολύτιμη πείρα μας και από τα χρόνια της κρίσης. Η λογική να βάλω πλάτη για να στηρίξω τον εργοδότη δεν οδηγεί πουθενά. Μπορεί ο εργοδότης να εξασφαλίζει τα κέρδη του και την περιουσία του, εμείς όμως βγαίνουμε από παντού χαμένοι, ενώ όπου ο εργοδότης ήθελε να κλείσει το εργοστάσιό του, γιατί αυτό τον συνέφερε, το έκανε ανεξάρτητα από το πόσο πλάτη έβαλαν και πόσες θυσίες έκαναν οι εργάτες για να το σώσουν.
Από την δική μας στάση θα εξαρτηθεί αν θα ανατρέψουμε τα σχέδια τους. Η επιτυχία της απεργίας μπορεί να είναι ένας σταθμός κλιμάκωσης των αγώνα, να τους χαλάσουμε τα σχέδια. Να μην συμβιβαστούμε με την ζωή που μας ετοιμάζουν.
Δεν μπορούμε να περιμένουμε ότι θα σταματήσει κάποια στιγμή αυτή η επίθεση.
Δεν χωράνε πια αυταπάτες ότι κάποια κυβέρνηση με την σκληρή της διαπραγμάτευση θα μας φέρει φιλεργατικές ή φιλολαϊκές λύσεις. Για τα συμφέροντα των μεγαλοεργοδοτών αγωνίζεται και σκάει, όχι για μας.
Να γυρίσουμε την πλάτη στην απογοήτευση και σ αυτούς που την καλλιεργούν. Ότι τίποτα δεν αλλάζει και δεν έχει νόημα να αγωνίζεσαι. Όλα αυτά που μας παίρνουν πίσω είναι κατακτήσεις που ήρθαν με αγώνες που άλλαξαν προς το καλύτερο την ζωή της εργατικής τάξης στις προηγούμενες δεκαετίες.
Τα πράγματα αλλάζουν κάθε μέρα, αλλά αλλάζουν προς το χειρότερο και είναι αυτοί ακριβώς που έχουν συμφέρον να τα αλλάξουν εις βάρος μας, που μας θέλουν απογοητευμένους και φοβισμένους στην γωνία για να υλοποιούν τα αντεργατικά μέτρα ανενόχλητοι, που καλλιεργούν την απογοήτευση.
Συνάδελφοι,
ψηλά το κεφάλι, είναι ντροπή για μας που πιάνουμε το μέταλλο και του δίνουμε ψυχή, να λέμε ότι δεν μπορούμε να αλλάξουμε τα πράγματα, την ίδια ώρα που αφήνουμε τον κάθε κηφήνα, το κάθε παράσιτο να μας αλλάζει την ζωή μετατρέποντάς την σε μαρτύριο. Αν το πάρουμε απόφαση και πιστέψουμε στις ικανότητες μας, μπορούμε να φέρουμε τα πάνω κάτω.
Παράδειγμα σ αυτήν την κατεύθυνση μπορεί να αποτελέσει ο αγώνας για υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας και υπεράσπισης των κατακτήσεων τους, που δίνουν οι εργαζόμενοι στην ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη τους τελευταίους μήνες. Ένας αγώνας που έχει τις βάσεις του στην απόλυτη συσπείρωση των συναδέλφων στο συνδικάτο τους, στο Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής στην συλλογική, μέσω γενικών συνελεύσεων, οργάνωση του αγώνα και στην ομόφωνη αταλάντευτη και αποφασιστική στάση του συνόλου των εργαζομένων να μην αποδεχθούν ως τετελεσμένη την άσχημη κατάσταση που έχει διαμορφώσει η γενικευμένη επίθεση εργοδοσίας – κυβέρνησης. Επίθεση που έχει στόχο την λεγόμενη ανάπτυξη. Μια ανάπτυξη που όμως οι εργοδότες θα αυγαταίνουν τα κέρδη τους και οι εργάτες θα δουλεύουν από ήλιο σε ήλιο για ένα κομμάτι ψωμί...
Παράδειγμα ακόμη μπορεί να αποτελέσει ο ηρωικός αγώνας των εργαζόμενων στις εργολαβίες της ΛΑΡΚΟ που συσπειρωμένοι στο συνδικάτο τους, το Συνδικάτο Μετάλλου Φθιώτιδας, δίνουν μάχη κόντρα στο ρεύμα των καιρών για κατάργηση του σκλαβοπάζαρου των εργολαβιών και καθιέρωση της μόνιμης και σταθερής εργασίας, οπού ενώ κανείς στην αρχή δεν το περίμενε τώρα έχουμε τα πρώτα αποτελέσματα με μονιμοποίηση ενός μέρους των εργαζομένων στις εργολαβίες.
Συνάδελφοι Τίποτα δεν κερδήθηκε χωρίς σκληρούς αγώνες.
Έναν δρόμο έχουμε. Οργάνωση παντού σε κάθε χώρο δουλειάς , μια γροθιά απέναντι σε εργοδοσία και κυβέρνηση που μας στέλνουν ακόμα πιο βαθιά στην φτώχεια και την ανέχεια.
Να κάνουμε όλη την Ελλάδα μια Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη , να κάνουμε όλη την Ελλάδα μια ΛΑΡΚΟ. Να ξεφυτρώνουν κάστρα αντίστασης και αγώνα σε κάθε εργοστάσιο, σε κάθε χώρο δουλειάς.
Το διεκδικητικό πλαίσιο του ΠΑΜΕ είναι όπλο στα χέρια μας. Βάζει ψηλά τον πήχη των απαιτήσεων μας, στο ύψος των σύγχρονων αναγκών μας, των δυνατοτήτων που προσφέρει η πρόοδος και η εξέλιξη της επιστήμης, των τεχνολογιών, του τεράστιου πλούτου που παράγεται σήμερα.

ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΤΩΝ ΑΠΩΛΕΙΩΝ
ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΤΗΝ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΣΥΓΧΡΟΝΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΜΑΣ

Αγωνιζόμαστε για:
Μόνιμη σταθερή εργασία για όλους με συλλογική σύμβαση, 7ωρο 5νθήμερο 35ωρο, κοινωνική ασφάλιση, προστασία στη δουλειά. Αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις, κάλυψη των απωλειών τώρα.
Κατάργηση των ατομικών συμβάσεων εργασίας και των ενώσεων προσώπων.
Κανένας εργαζόμενος να μην πληρώνεται με μισθό κάτω από 751 ευρώ.
Κανένας άνεργος χωρίς κάλυψη. Επίδομα ανεργίας 600 ευρώ για όλο το διάστημα της ανεργίας.
Κατώτερη κύρια σύνταξη στα 600 ευρώ και κάλυψη των απωλειών σε συντάξεις, κύριες και επικουρικές. Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων και των τριών μνημονίων.
Απαγόρευση πλειστηριασμών για την εργατική λαϊκή οικογένεια.


 ΔΑΣ ΜΕΤΑΛΛΟΥ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους