Τρίτη 9 Μαΐου 2017

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΣΤΕΡΕΑΣ - Στην ΛΑΡΚΟ που χρόνια τώρα λειτουργεί – δήθεν - κάτω από δημόσιο έλεγχο αλλά κουμάντο στην πράξη κάνουν οι...

 ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟ ΛΟΚΡΩΝ
Επιβεβλημένη η συζήτηση για τα προβλήματα της περιοχής της Λοκρίδας, μια και η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου γίνεται στον μεγαλύτερο Δήμο της Περιοχής.
Είναι ιδιαίτερα σημαντικό ζήτημα να ασχοληθούμε και με τα εξειδικευμένα προβλήματα που απασχολούν τον λαό της περιοχής….

Να δώσουμε την δυνατότητα να μιλήσουν φορείς και εκπρόσωποι των κατοίκων της περιοχής, ακόμη και μεμονωμένοι κάτοικοι που έχουν κάτι να πουν.
Σαν ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ θεωρούμε καθήκον και υποχρέωση μας να αναφερθούμε στα πιο σημαντικά από αυτά.









  • Στην φτώχεια και την ανεργία της περιοχής, που εκδηλώνονται ποικιλότροπα σε όλες τις πτυχές της ζωής των λαϊκών στρωμάτων….. Κοιτάξτε πόσοι είναι οι καταγραμμένοι άνεργοι και πόσοι από αυτούς είναι νέοι. Πόσοι πτυχιούχοι, που σπούδασαν με χίλιες δύο θυσίες των οικογενειών τους. Στην περιοχή καταγράφονται επίσημα 1473 κάρτες ανεργίας, οι 784 μακροχρόνια άνεργοι (στοιχεία ΟΑΕΔ).
Πάνω από 200 είναι τα κλειστά ρολόγια της ΔΕΗ γιατί δεν πληρώθηκαν οι λογαριασμοί. Υπάρχουν περίπου 1200 ρυθμίσεις χρεών, πάνω από 200 αιτήσεις κατάσχεσης από την εφορία ενώ μέσα στο 2017 έκλεισαν 43 μαγαζιά και επιχειρήσεις. Χαρακτηριστικό στοιχείο, το 2007 εκδόθηκαν 216 άδειες οικοδομής και το 2017 μόνο 8.
Πώς μπορούν να απολαύσουν αυτοί οι άνθρωποι τις ωραίες πλατείες που θέλετε να φτιάξετε, όταν τα άγχος του αύριο τους κατατρώει.
Πώς ακριβώς δείχνετε το ενδιαφέρον σας για όλους αυτούς; Ποια είναι η παρέμβαση σας πέρα από την τυπική υλοποίηση κάποιων προγραμμάτων που δεν λύνουν κανένα πρόβλημα, που δημιουργούν απλά εντυπώσεις και αυταπάτες.
Υλοποιείτε ή όχι πολιτικές που παρακάμπτουν την πραγματικότητα και συντηρούν αυτή την κατάσταση, με το πρόσχημα της αναρμοδιότητας;


  • Στην ΛΑΡΚΟ που χρόνια τώρα λειτουργεί – δήθεν - κάτω από δημόσιο έλεγχο αλλά κουμάντο στην πράξη κάνουν οι τραπεζίτες, η ιδιωτικοποιημένη ΔΕΗ, ο μονοπωλιακός ανταγωνισμός και η Ε.Ε σαν προστάτης των μονοπωλιακών συμφερόντων.… Πώς αντιλαμβάνεσθε τον αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ και όλου του λαού της περιοχής που συνεχίζεται χρόνια τώρα .
Η ΛΑΡΚΟ είναι μια στρατηγικής σημασίας επιχείρηση που πρέπει να αντιπαλέψουμε σθεναρά οποιαδήποτε μορφή ιδιωτικοποίηση της. Απαιτείται δημιουργία ενιαίου κρατικού φορέα αξιοποίησης του ορυκτού πλούτου.
Ταυτόχρονα, χρειάζεται καθετοποίηση της παραγωγής του ανοξείδωτου χάλυβα και των υποπροϊόντων του, φυσικά με προστασία του περιβάλλοντος, αλλά κυρίως εξασφάλιση μόνιμης και σταθερής δουλειάς όλων των εργαζομένων στις επιχειρήσεις της ΛΑΡΚΟ και βεβαίως όλα τα υπόλοιπα ζητήματα, τα κατακτημένα δικαιώματα με αγώνες και θυσίες των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ, με Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας .


  • Στα προβλήματα των ελαιοπαραγωγών, που ξεκινάνε από την δακοκτονία που πέρσι είχε προβλήματα και φέτος φαίνεται πως θα ξεκινήσει πάλι καθυστερημένα…. Δεν ξεχνάμε, επίσης το ζήτημα της πιστοποίησης της ελιάς σαν ΠΟΠ προϊόν και τις προοπτικές διάθεσης του προϊόντος….. Την απουσία δυνατοτήτων άρδευσης.

  • Στην λειτουργία των ιχθυοκαλλιεργειών που λειτουργούν ανεξέλεγκτα, σε μέρη που τους βολεύει με τις ευλογίες της Περιφέρειας, χρησιμοποιούν μαύρη εργασία και καθυστερούν την αμοιβή των εργαζομένων.

  • Στις συνθήκες δουλειάς στα εργοστάσια της περιοχής, όπου η απληρωσιά και η τρομοκρατία κυριαρχούν.

  • Στα αντιπλημμυρικά έργα και την αντισεισμική προστασία….. Σχολιάζουμε ιδιαίτερα την παντελή έλλειψη έργων υδρονομίας στο Χλωμό και στο περιαστικό δάσος της Αταλάντης…. Την καθυστέρηση των έργων στο ρέμα Καραγκιόζη….
Τον ανύπαρκτο έλεγχο αντισεισμικής προστασίας των δημοσίων κτηρίων.

  • Στο αποχετευτικό δίκτυο της περιοχής και τους βιολογικούς καθαρισμούς, που χρειάζονται συμπλήρωση ώστε να καλύψουν το σύνολο των αναγκών.

  • Στα προβλήματα ύδρευσης ορεινών και ημιορεινών κοινοτήτων, όπως της Κολάκας, του Zελιου και του Καλαποδιού.

  • Στην οδοποιία και τα διόδια.
Αναφέρουμε ενδεικτικά τον Δρόμο Μαρτίνο- Λάρυμνα και την οδική σύνδεση Αταλάντης – Καλαποδιού.
Υπογραμμίζουμε, επίσης, τις εκτεταμένες φθορές που υπάρχουν στο παράπλευρο οδικό δίκτυο της περιοχής.
Και φυσικά τα ΔΙΟΔΙΑ, που αποτελούν σοβαρή επιβάρυνση για τους κατοίκους της περιοχής.

  • Στην λειτουργία του Κέντρου Υγείας, όπου λείπουν γιατροί πολλών ειδικοτήτων και νοσηλευτικό προσωπικό.
Σημειώνουμε, επίσης την λειψή συντήρηση του κτηρίου και την σοβαρή καθυστέρηση που υπάρχει στην ανανέωση και τον εκσυγχρονισμό του υλικοτεχνικού του εξοπλισμού.

  • Στην εξυπηρέτηση της προσχολικής αγωγής και των ΑΜεΑ του χώρου.
Αναφέρουμε χαρακτηριστικά την έλλειψη παιδικών σταθμών και νηπιαγωγείων περιφερικότερα της πόλης της Αταλάντης…
Την ανάγκη καλής και επαρκούς στελέχωσης τους ….
Την σημασία των ΚΔΑΠ
Την μετακίνηση με ταξί 9 ΑμΕΑ καθημερινά από την περιοχή στο Κωσταλέξι όπου υπάρχει ειδικό σχολείο.

  • Στο ATALANTI HILLS, που είναι μια ιδιωτική, μονοπωλιακού ενδιαφέροντος επένδυση, στηριζόμενη σε δημόσια και δασική περιουσία…..

  • Στον υγροβιότοπο της Αταλάντης, που παραμένει αναξιοποίητος, σε συνθήκες εγκατάλειψης.

8/5/2017

ΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ

ΣΟΦΙΑ ΝΤΟΥΡΟΥ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΚΟΠΟΥΛΟΣ





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους