Τετάρτη, 23 Αυγούστου 2017

Κομματική Οργάνωση Βάσης του ΚΚΕ στην ΛΑΡΚΟ.


Στο ηλεκτρονικό  μας ταχυδρομείο λάβαμε και δημοσιεύουμε: 
Λάρυμνα 23/08/2017

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Εργαζόμενες, εργαζόμενοι, νέες, νέοι

Ζούμε μια πραγματικότητα, που όσο και να προσπαθούν να την ωραιοποιήσουν με ψεύτικα, μεγάλα λόγια, για τον εργαζόμενο λαό υπάρχει ανεργία, απλήρωτη και ανασφάλιστη εργασία, εργολαβίες, ελαστικές μορφές εργασίας, μικρά μεροκάματα, πολύ δουλεία χωρίς μέτρα ασφαλείας και κατάργηση των Σ.Σ.Ε, ιδιωτικοποιήσεις, φοροληστεία, πλειστηριασμοί, περικοπές συντάξεων και παροχών υγείας, παιδείας, πρόνοιας και ο κατάλογος δεν έχει τέλος.Την ίδια στιγμή το κεφάλαιο και οι κάθε λογής υπηρέτες του έχουν ζωή γεμάτη χλιδή , κέρδη, φοροαπαλλαγές, επιδοτήσεις για το ένα, επιδοτήσεις για το άλλο, πισίνες, κότερα, διακοπές, τα καλύτερα νοσοκομεία, τα καλύτερα σχολεία και πανεπιστήμια, ότι θέλουν, όποτε θέλουν. Όλα αυτά με τον ιδρώτα και το αίμα των εργαζομένων, χωρίς να γνωρίζουν σε πολλές περιπτώσεις το που βρίσκονται τα εργοστάσια τους, τι παράγουν και πως το παράγουν.

Καλούμε τους εργαζόμενους να προβληματιστούν

·         Γιατί  το μόχθο των πολλών να τον καρπώνονται οι λίγοι και όχι οι πολλοί;
·         Γιατί οι πολλοί να συνεχίσουμε να κάνουμε θυσίες, τι θα κερδίσουμε; Που θα βγει;
·         Είναι αμετάβλητη αυτήν η κατάσταση, αλλάζει και αν αλλάζει τι πρέπει να κάνουμε;

Η επιστημονικά τεκμηριωμένη πολιτική πρόταση του ΚΚΕ και το πρόγραμμα του, έρχονται να απαντήσουν διεξοδικά για τους εργαζόμενους, για τους ανθρώπους του μόχθου σε αυτόν τον προβληματισμό. Πρόταση που απαντάει στο σήμερα και στις ανάγκες των εργαζομένων.

Οι κοινωνίες δεν έμειναν ποτέ αμετάβλητες. Τα πάντα αλλάζουν. Από την δουλεία η ανθρωπότητα πέρασε στην φεουδαρχία και από την Φεουδαρχία πέρασε στον Καπιταλισμό. Ο Καπιταλισμός δημιούργησε τον νεκροθάφτη του, την Εργατική Τάξη. Η Εργατική Εξουσία, ο Σοσιαλισμός, η κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο είναι το μέλλον της ανθρωπότητας.

Όλες τις αλλαγές τις έφεραν οι ταξικές συγκρούσεις και κάθε φορά επικράτησε το νέο, το προοδευτικό σε σχέση με το παλιό.Κανένα κοινωνικοοικονομικό δεν εδραιώθηκε μια και έξω. Ο Σπάρτακος σταυρώθηκε μετά την μεγάλη εξέγερση των δούλων, όμως η δουλεία ξεπεράστηκε ιστορικά. Ο Ροβεσπιέρος καρατομήθηκε μετά την αστική επανάσταση στην Γαλλία το 1789, όμως η Φεουδαρχία δεν είχε πια μέλλον.

Ο Σοσιαλισμός μπορεί να ανατράπηκε στην πρώτη του προσπάθεια, όμως τα επιτεύγματα που έδωσε, τα προβλήματα που έλυσε για τους εργαζόμενους δεν ήταν φαντασία, ήταν πραγματικότητα. Παρά την ανατροπή του και την παλινόρθωση του Καπιταλισμού στα πρώην Σοσιαλιστικά κράτη, ο Καπιταλισμός παραμένει ιστορικά ξεπερασμένος, δεν μπορεί να σταματήσει την σήψη του, δεν έχει τίποτα πλέον να προσφέρει στην ανθρωπότητα εκτός από πολέμους, φτώχια, προσφυγιά, ανεργία, εξαθλίωση.

Σε αυτήν την βάση το ΚΚΕ τιμά τα 100 Χρόνια από την Μεγάλη Σοσιαλιστική  Οκτωβριανή Επανάσταση 1917 – 2017. Η Κ.Ο.Β ΛΑΡΚΟ σας καλεί, ανεξάρτητα με την πολιτική και κομματική σας τοποθέτηση να έρθετε στην Πολιτική Εκδήλωση που διοργανώνει την Παρασκευή 25 Αύγουστου  στις 20:30 στο γήπεδο 5χ5 στην Λάρυμνα.

Ο Σοσιαλισμός είναι το μέλλον, είναι η μόνη διέξοδος υπέρ του λαού. Το δρόμο πως την διέξοδο αυτή, θα το τραβήξουν οι εργαζόμενοι, επαναστατικά, μαζί με όλους τους καταπιεσμένους.

Όπως είπε και ο Λένιν μετά την επανάσταση:

«Εμείς αρχίσαμε αυτό το έργο. Πότε ακριβώς, σε ποιο χρονικό διάστημα, οι προλετάριοι ποιανού έθνους θα αποτελειώσουν το έργο αυτό δεν είναι το ουσιαστικό ζήτημα. Το ουσιαστικό είναι ότι ο πάγος έσπασε, ο δρόμος άνοιξε, ότι δρόμος χαράχτηκε».

Τιμή μας να έρθετε και μετά την προβολή ντοκιμαντέρ για την Οκτωβριανή επανάσταση και την ομιλία  να  συμμετέχετε στο  λαϊκό γλέντι που έχουμε ετοιμάσει με ζωντανή ορχήστρα.


Κ.Ο.Β ΛΑΡΚΟ
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους