Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου 2018

Γιατί πρέπει να παίρνεις ρεπό;

Η καλύτερη έρευνα ever!
Η δουλειά είναι σημαντικό μέρος της ζωής μας και το γραφείο είναι δεύτερο σπίτι μας Αλλά, μας κάνει καλό αυτό; 
Πόσες μέρες θα έπρεπε να δουλεύουμε για να ζήσουμε περισσότερο; Και γιατί πρέπει να παίρνεις ρεπό;
Σκέψου να δούλευες και τις επτά ημέρες της εβδομάδας. 

Θα την πάλευες; Όσα χρήματα κι αν έβγαζες σίγουρα δεν θα άντεχες να δουλεύεις 7/7 για περισσότερο από έναν χρόνο. Γιατί πρέπει να παίρνεις ρεπό;







Γιατί ζεις περισσότερο, τουλάχιστον έτσι λένε οι ερευνητές και το αφεντικό σου πρέπει να το διαβάσει. Μια 40ετής μελέτη κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι άνθρωποι που έλαβαν λιγότερες από τρεις εβδομάδες άδεια το χρόνο ήταν πιο πιθανό να πεθάνουν νέοι από αυτούς που πήραν περισσότερες μέρες.

Οι ερευνητές αναφέρουν πως μια υγιεινή διατροφή και τακτική άσκηση δεν αρκούν για να ανακουφιστείς από το άγχος και να παρατείνεις τη ζωή.

Η μελέτη παρουσιάστηκε στο European Society of Cardiology conference στο Μόναχο και αποκάλυψε επίσης, πως σε όσους έδιναν συμβουλές ήταν πιο πιθανό να πεθάνουν νέοι, με τους ερευνητές να εξηγούν πως μάλλον προστίθεται λίγο άγχος παραπάνω στη ζωή τους.



Αυτό που μας καίει, όμως, είναι πόσες μέρες άδεια πρέπει να παίρνουμε;;; Όσοι πήραν λιγότερο από 3 εβδομάδες άδεια σε έναν χρόνο έχουν 37% περισσότερες πιθανότητες να πεθάνουν νέοι, μέσα στα επόμενα 30 χρόνια.

Όποιοι κάνουν λιγότερες μέρες διακοπές, έχουν περισσότερο άγχος, εργάζονται περισσότεροι και καταλήγουν να κάνουν διακοπές αλλά να μην είναι αρκετές για να ξεφύγουν από τη δουλειά και το άγχος της καθημερινότητας.

Προς όλους τους εργοδότες εκεί έξω: Γιατί είναι σημαντικό να παίρνουμε άδεια; Για να ζήσουμε περισσότερο. Επομένως, την επόμενη φορά που θα θέλεις να πάρεις μια μέρα ρεπό, μη το ζητήσεις διστακτικά, ζήτα το με θάρρος. Είναι για το καλό της υγείας σου και πλέον θα μιλάς με επιστημονικές έρευνες.



Aπο: Tromaktiko



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους